23.3 C
Budapest
2023. június. 1. csütörtök

Felújítás utáni takarítási tippek és tanácsok

Dátum:

Megosztás:

Felújítás utáni takarításhoz adunk tippeket és tanácsokat, hogy egyszerűen és gyorsan tudja elvégezni ezt a nehéz feladatot.

felujitas utani takaritas tippek 2

A lakásfelújítás egy szükséges rossz. Mindannyian tudjuk, hogy zajosak, költségesek, időigényesek, és azt sem hagyhatjuk ki, hogy mennyi takarítási munkával jár a befejezése. Természetesen van mód arra, hogy megkerüljük ezt a kemény munkát, amely ránk vár. A megoldás abban rejlik, hogy professzionális takarító csapatot bízunk meg ezzel! Ha azonban úgy érzi, hogy van elég ideje és energiája, amit a takarításba tud fektetni, akkor ez a cikk Önnek szól. Ebben a bejegyzésben néhány tippet adunk ahhoz, hogy hogyan maximalizálja a takarítás hatékonyságát és hogyan minimalizálja az előforduló hibákat!

– A takarítás megkezdése előtt mindig tanácsos egy utolsó pillantást vetni a felújított lakásra. Ha vállalkozóval végeztette a feladatot, célszerű vele körbejárni, hogy még véletlenül se forduljon elő bármilyen probléma, amit utóbb meg kell javítani.

elotte1

 

– A takarítást a bejárati ajtótól lévő legtávolabbi ponton kezdje, és kifelé haladva takarítson! Így a port és a piszkot kifelé mozgatja, ahelyett, hogy azt szétsöpri a lakásban.

– Haladjon nagyobbtól a kisebbig. Kezdje azzal, hogy az összes nagyobb tárgyat, például a bútorokat, szőnyegeket stb, tisztítja meg először. A kisebb apróságok rövidebb időn beül és nagyobb felhajtás nélkül megtisztíthatók!

– Porszívózás! A por a szőnyegeken, függönyökön és a bútorokon könnyen felgyülemlik. Porszívózzon fel mindent aprólékosan – a ház sarkai különösen fontosak, mert a legtöbb ember ezeket figyelmen kívül hagyja. Fontos kiemelni, hogy minden egyes helyiségben más és más igény van a vákuumteljesítmény beállítására például a szőnyeg típusától/minőségétől függően – előfordulhat, hogy az alapvető szívóerőnél többre van szükség.

– Nagy esély van rá, hogy pusztán a porszívózással nem tud megszabadulni az összes kosztól és portól. Emellett vannak olyan felületek, amelyeket még a világ legjobb porszívói sem tudnának megtisztítani. Ezeket a felületeket egy nedves, tisztítószeres ronggyal kell törölni és lemosni. Ezt nyugodtan alkalmazhatja a munkalapok, a polcok, a konyhai szekrények, a sík és keményebb felületek esetén is. – Hagyja a padló tisztítását a legvégére!

– Tisztítószerek! Valószínűleg nem lesz szüksége erős tisztítószerekre és vegyszerekre. A meleg szappanos víz is tökéletes. Ezzel tisztíthatja az ablakait, a világítótesteket, a szekrényeket, de szinte bármilyen felületet.

– Rendkívül fontos a védőfelszerelés használata! Mindig viseljen zárt orrú, gumitalpú cipőt, amikor a felújítási/építési munkálatok után belép az ingatlanba! Ha szükséges, viseljen pormaszkot és szemvédőt is!

utana

Amit mindenképpen érdemes beszerezni: szőnyegtisztító, padlófényesítő, felmosó és porszívó! Ne feledje elszállítani/kidobni a felgyülemlett szemetet! Ha a vállalkozói szemeteskukát használtak, kérdezze meg, hogy használhatja-e azt, vagy beszéljen hulladékkezelő céggel a nagy mennyiségű szemét összegyűjtéséről.

A Korrekt Takarítás takarító cég profi csapata a kis és nagy projektben szerzett sokéves tapasztalatával gondoskodik arról, hogy a felújítás utáni takarítás gördülékenyen menjen végbe. Minden alkalommal makulátlan eredményt hagyunk magunk után!

A barkács projektekkel ellentétben a felújítás utáni takarításhoz szakembereket bérelni mindig kevesebb munkát jelent hosszú távon! Ráadásul ez azt jelenti, hogy nyugodtan végezheti a napi teendőit, ahelyett, hogy minden nap órákat takarítana a felújítás után. Egyeztessen velünk és kérjen árajánlatot, mi pedig gondoskodunk arról, hogy elkerülje az összes koszos zűrzavart.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis, Kevin Dillon – Táv-felügyelő (Wire Room) – Bruce Willis egyik utolsó filmje – videó

Bruce Willis egyik utolsó filmje, amelyben ismét egy hőst alakít, .. fordulatos, izgalmas esti szórakozás! Teljes film magyarul: Táv-felügyelő (Wire...

Rendkívüli hír! .. Megszavazta az Európai Parlament: Magyarország alkalmatlan az uniós elnökségre

Az állásfoglalást 442 EP-képviselő támogatta, és csak 144 szavazott ellene. Az Európai Parlament csütörtökön megszavazta azt az állásfoglalást, mely...

Az Európai Bizottság és a kínai vezetés is aggódik a mesterséges intelligencia veszélyei miatt

Az EB korlátozásokat vezetett be az MI-eszközök használatára, Kína pedig még szigorúbban tervezi ellenőrizni az internetes adatforgalmat. A ChatGPT...

Megosztó TRIANON

Trianon miért fontos a magyarok egy részének, és a másik részének miért nem? - erre a kérdésre keressük a...