6.1 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Féltékenység, pénz, megcsalás – ezek a szakításhoz vezető leggyakoribb indokok

Dátum:

Megosztás:

A kapcsolatok gyakran ugyanazokon a problémákon csúsznak el. Ilyen a pénz, az elköteleződés kérdése vagy a kommunikáció hiánya. De ha ismerjük és figyelünk ezekre a problémákra, akkor el tudjuk kerülni a szakítást.

Egy kapcsolat elején általában minden harmonikusan és gördülékenyen megy, olyankor azt hiszed, hogy életed szerelmét találtad meg a párodban.

De egy idő után eljön az a pillanat, amikor elszáll a rózsaszín köd és a kapcsolatotokba hirtelen belopódznak a hétköznapok és a régi szokások.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

És mielőtt észrevennétek, csak síri csend vagy viták vannak közöttetek. Csak éltek egymás mellett, és már régóta az ágyban sem történik semmi. A szakítás tíz leggyakoribb okát gyűjtöttük össze egy német kutatás alapján.

10. hely: Régóta tartó szexuális szünetNormális, hogy a legtöbb embernek csökken a libidója egy kapcsolat során. De sok párnál egy ponton a szex teljesen háttérbe szorul, és megtörténhet, hogy hónapokig semmi sem működik az ágyban. Ez a férfiak számára annyira nagy probléma, hogy inkább kilépnek a kapcsolatból.

Sok párnál egy ponton a szex teljesen háttérbe szorul. FORRÁS: SHUTTERSTOCK

9. hely: Nincs egymásra elég időEbben a kérdésben a férfiak és a nők kivételesen egyetértettek. Mind a két fél úgy gondolja, ha nem tudnak elég időt együtt tölteni, akkor inkább el kell válni.

8. hely: A pénztémaSok kapcsolatban újra és újra szóba kerül a pénztéma. Legtöbbször a pénzzel való különböző bánásmód vezet konfliktusokhoz, majd végül szakításhoz.

Legtöbbször a pénzzel való különböző bánásmód vezet konfliktusokhoz. FORRÁS: SHUTTERSTOCK

7. hely: A kommunikáció hiányaSokak számára a kapcsolat kudarcra van ítélve, ha a partner csak a leglényegesebb dolgokról mesél. A következő szabály általában érvényes: minél őszintébb és nyíltabb a beszélgetés, annál erősebb lesz a kötelék. Paul Ekman pszichológus professzor megállapította, hogy a boldog párok beszélgetési témái olyan érzelmileg jelentős dolgok körül forognak, mint a gyermekkori emlékek, kínos pillanatok, múltbeli kapcsolatok, félelmek és a jövővel kapcsolatos kérdések.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

6. hely: Amikor elvész a gyengédségAmikor lassan megszűnik a hasi bizsergés és bekúszik a mindennapi rutin, gyakran alakul ki távolság  a párok között. Ez a távolság pedig különváláshoz vezethet.

5. hely: A féltékenységEgy kis féltékenység néha jólesik a másik félnek, mert ilyenkor azt érzi, hogy fontos a párjának. De ha állandó és alaptalan, az eléggé frusztrálhatja a partnert. Olyannyira, hogy a szakításig is eljuthat. Az okok gyakran az önbecsülés hiányában és a kapcsolathoz való függőségben rejlenek.

Az állandó és alaptalan féltékenység  frusztrálhatja a partnert. FORRÁS: SHUTTERSTOCK

4. hely: Az egyéjszakás kalandSokak számára már egy alkalom is véget vet a kapcsolatnak, mert hiába próbálnak megbocsátani a párjuknak, megtörik a bizalom, és eluralkodik rajtuk a félelem, hogy a másik újra félre fog lépni.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

3. hely: Megjelenik a higiénia hiánya

Kezdetben mindent azért teszünk, hogy a párunk kedvében járjunk, de idővel belekényelmesedünk a kapcsolatba. Egy párkapcsolatban a nők különösen gyakran panaszkodnak, hogy partnerük nem zuhanyozik munka vagy sportolás után. Végül, de nem utolsósorban, ez a szexuális életben is problémákhoz vezethet. Azt meg tudjuk, hogy a szexuális élet hiánya mit okoz…

2. hely: Nincs többé személyes szabadságHa egy pár úgy dönt, hogy összeköltözik, a feleknek meg kell szokniuk egymás szokásait is. Szokták mondani, hogy lakva ismerszik meg az ember. Együtt, egy lakásban élni a szerelmünkkel jó, de az is tény, hogy a saját élettér időnként igencsak korlátozott. A „te és én”-ből „mi” lesz, és egyesek ilyenkor hirtelen korlátozva érezhetik magukat.

1. hely: Amikor kiderül a másik kettős életeAzok száma, akik megcsalják a párjukat, folyamatosan növekszik: a félrelépés soha nem volt olyan egyszerű, mint manapság. Azonban a szakítás leggyakoribb oka az, amikor az egyik fél kettős életet él, és ez kiderül. Bár sokan meg tudnak bocsátani egy hűtlenséget, az a kapcsolat már nem lesz ugyanolyan, min annak előtte.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Népszerű televíziós műsorvezető lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Szegeden

A Fidesz szegedi szervezetének döntése alapján dr. Fülöp László kommunikációs szakember lesz az önkormányzati választáson a jobboldal polgármesterjelöltje...

Lilu látványos fürdőruhás fotója az új sláger, Görög Zita is reagált rá

Többen dobtak egy hátast Lilu nagyon látványos fürdőruhás fotójától, több híresség is megjelent a poszt alatt. Fotó: RTL Magyarszág/SajtóKlub Lilu...

A szennyezett Szajna veszélyezteti Rasovszky Kristóf olimpiai aranyesélyeit

A vízminőség továbbra is aggodalomra ad okot a párizsi olimpia szervezőinek. A folyónak fontos szerepet szánnak a július 26-án...

Rendőreink ismét a drónok segítségével tetemes közlekedési szabálysértést tudtak felderíteni..

A berettyóújfalui rendőrök összehangolt közlekedési akciót tartottak a 42-es és a 47-es főúton. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai a 42-es...