-1.4 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Felrobbantom a katedrálist! Kézigránáttal fenyegetőzött a muszlim

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az eset egy francia kisvárosban történt, Lyontól északra. A 37 éves Ahmedet korábban már 27 alkalommal büntették meg, életveszélyes fenyegetés és lopás miatt.

Növekszik a keresztény templomok elleni támadások száma Franciaországban – állapítja meg cikkében a Breibart. Márciusban két nő próbált meg felgyújtani egy templomot Morbihan településen. Néhány nappal ezelőtt pedig a Lyontól északra fekvő Chalon-sur-Saone katedrálisában, az imádkozó hívek arra lettek figyelmesek, hogy valaki feltépi a bejárati ajtót, majd hangos:

“Olvassátok a Koránt!”

– kiáltásokkal a padok közé rohan. Egy helyi újság szerint az Ahmed néven jelzett férfi egy ideig azzal fenyegetőzött, hogy egy nála lévő kézigránáttal felrobbantja a templomot.

Thierry de Marsac atya, aki a római katolikus Szent Vincent-plébánia vezetője, később azt mondta, hogy a katedrálisban mindenki megrémült, de nyugodt maradt.

A szóbanforgó katedrális /forrás: Wikipédia/

Ahmed tárgyalásán kiderült, hogy a közelben lakik az édesanyjával, aki elkísérte fiát az „akcióra”. A 37 éves férfit korábban már 27 alkalommal büntették meg, háromszor halálos fenyegetés, hétszer pedig lopás miatt. A bíró előtt azzal próbált védekezni, hogy „volt egy rossz időszak az életemben amikor elveszettnek éreztem magam”. Mire a bíró csak annyit mondott, hogy „úgy tűnik, ez az időszak még mindig tart…” Az ítélethirdetésre május végén kerül sor.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...

Hajófelvonulással nyitották meg a farsangot Velencében – videó

Egy nagyméretű papírmasépatkány vezette a farsangot megnyitó hajófelvonulást vasárnap Velencében. Az utcai karneváli programok ingyenesek, és február 21-ig...