13.9 C
Budapest
2022. október. 3. hétfő

Félreérthető volt Milák Kristóf nyilatkozata, hogy a tüdejét műteni kell… – Az asztma betegséget a jelen orvostudomány állása szerint műtéttel nem lehet megszüntetni..

Dátum:

Megosztás:

Gyermekkori asztmája jött elő az olimpiai- világ- és Európa-bajnok úszónak. Milák Kristóf még az operációt is vállalná, hogy állapota javuljon, azonban ez a betegség operációval nem gyógyítható, csak a tudományos kezelések adhatnak meghatározó eredményt..

Nem elég, hogy másodszor is koronavírusos lett az olimpiai bajnok, amivel sokkolta a rajongóit, a napokban Milák Kristóf rátett még egy lapáttal a hírre. Az egyik internetes podcast-adásban arról beszélt, hogy már elege van abból, hogy a koronavírus felerősítette a gyerekkori asztmáját, gyógyszert kell szednie, de nem igazán javul az állapota. Tokiói olimpiai aranyérmét is úgy nyerte, hogy állítása szerint a tüdőkapacitása az átlag, egy nem sportember eredményénél is gyengébb volt.

“EZT HOSSZÚ IDEIG NEM LEHET BÍRNI, ÉN ÉVEKIG HÚZTA, HALASZTOTTAM, MOST MÁR ELJUTOTTAM ARRA A PONTRA, HOGY MŰTÉT KELL.” –hangzott el Milák szájából az adásban.

De felmerül a kérdés, milyen operációval lehet(ne) megszüntetni az asztmáját? Az orvostudomány jelenlegi állása szerint, nincs olyan műtéti beavatkozás, amellyel végleg legyőzhető a betegség. Kezelni lehet, együtt élni lehet vele, de megszüntetni nem.

KICSIT FÉLREÉRTHETŐ VOLT KRISTÓF NYILATKOZATA

– mondta lapunknak Sós Csaba szövetségi kapitány, aki árgus szemmel figyeli az úszók dolgos hétköznapjait is. – Fogalmazhatnék úgy is, sem a nyilatkozó, sem pedig a beszélgetőpartnere nem volt tisztában azzal, hogy operációval nem lehet az asztmát gyógyítani.

A kapitány úgy véli, ha valamilyen műtét szóba jöhetne az állapotának javítása érdekében, az legfeljebb egy orrsövény operáció lehetne majd valamikor, ha egyáltalán valóban szükség lenne rá.

Kristóf arról is szólt, hogy a tüdőkapacitása – mint hatalmas teljesítményekre képes sportember – átlag alatti.

A VITALKAPACITÁSOM 60-70 SZÁZALÉKOS

Michael Phelps tíz éve fennálló világcsúcsát 2019-ben. Úgy értem el az eredményt, hogy komoly asztmával küzdök.

Tokióban is világcsúcsot vártak tőle szakemberek, de “csak” az aranyérem jött össze Kristófnak.

Hívtuk telefonon Virth Balázst, aki Milák Kristóf edzője. A mester természetesen tudott a podcastben elhangzottakról, de sem Milák sem pedig más sportolója egészségi állapotáról nyilatkozni nem szeretne. Mindössze annyit mondott, hogy alaposan felháborodott, amikor az egyik internetes oldalon az ő szájába adták, hogy Milák Kristóf tüdőműtét előtt áll. A “nyilatkozata” azóta eltűnt az oldalról, de az úszószövetség megteszi a szükséges lépéseket az ügyben.

bors, origo,

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Indonézia után – a futballtörténet legszörnyűbb stadionkatasztrófái

A hétvégi indonéziai, szurkolók okozta katasztrófa, amely már az eddigi ismeretek szerint is legalább 174 halálos áldozatot követelt,...

Milyen pozitív hatásai lehetnek a kaszinóknak a gazdaságra?

A szerencsejáték egyre nagyobb iparággá válik, és ma már általánosan elfogadott tény, hogy a kaszinók számos szempontot figyelembe...

Kiraboltak egy gyereket Kaposváron

Fiatal felnőtt rabolt ki egy kiskorút Kaposváron. Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes szeptember 29-én délután...

Orbán Viktor: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra..

Ki kell bírni a próbatételeket és "épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva...