8.4 C
Budapest
2023. március. 27. hétfő

Felmondtak az óvónők, és dajka sincs, bezár a dunaalmási óvoda..

Dátum:

Megosztás:

Felmondtak az óvónők, miután kirúgták a kollégájukat: gyerekveréssel vádolták az elbocsátott dunaalmási pedagógust..

Dunaalmás — Orosz Gabriella kisfia, az ötéves Bence minden reggel vidáman indult óvodába. Rajongásig szereti az ott dolgozókat, akik édesanyja elmondása szerint szívvel-lélekkel vigyáztak rá, tanították őt. Szeptember elsején azonban olyan változások léptek életbe az óvodában, amit sem a szülők, sem pedig a pedagógusok nem toleráltak tovább.

– Augusztusban találkoztunk először az új intézményvezetővel. Nem értettünk egyet több általa tervezett változtatással, például a csoportok átszervezésével, ezért egy petíciót készítettünk. Sajnos süket fülekre találtunk. Szeptemberben aztán hideg zuhanyként ért minket, hogy az egyik óvodapedagógust elbocsátották, majd őt követte a többi dolgozó – kezdte lapunknak az aggódó szülő.

Legfrissebb életmódhírek, itt!

 

Az elbocsátott pedagógust, mint kiderült, gyermekbántalmazással hozta hírbe a vezetőség. A szülők egy emberként háborodtak fel, Gabriella azt mondta: fia egyik legkedvesebb óvónőjéről van szó. A történtek miatt további három óvodapedagógus és három dajka adta be felmondását. Egytől egyig kiállnak kollégájuk mellett.

Volt, aki 18 éve dolgozott az óvodában. A nevelőtestületben csak az intézményvezető és helyettese maradt, legalább 20 gyerek végleg elhagyta az óvodát.

Mi lesz a többiekkel? Ki fog vigyázni a gyermekemre? Máshova nem tudjuk elvinni, mert már nincs hely

– sorolta kétségbeesetten kérdéseit Gabriella.

Orosz Gabriella elképedt a vádak hallatán, kisfia, Bence imádja az ovit / Fotó: Pozsonyi ZitaOrosz Gabriella elképedt a vádak hallatán, kisfia, Bence imádja az ovit / Fotó: Pozsonyi Zita

Elértük a kirúgott pedagógust is, aki kategorikusan elutasítja a gyermekbántalmazás vádját.

– Harmincöt éve vagyok óvónő, a dunaalmási óvodában három évet dolgoztam. Én voltam a gyermekvédelmi felelős. A gyermekbántalmazás a legsúlyosabb dolog, amivel egy óvónőt megvádolhatnak, hírbe hozhatnak. Értetlenül állok a történtek előtt. A kirúgásom napján annyit mondott a vezető, hogy jegyzőkönyvbe vette, melyek azok a dolgok, amik nem tetszettek neki velem kapcsolatban. A jegyzőkönyvet nem kaptam meg, egy e-mailben azt viszont igen, hogy a gyermekbántalmazás is szerepel a kirúgásom okai között – nyilatkozta lapunknak a nő, aki szakember segítségét is kérte, mivel méltatlannak érzi elbocsátása körülményeit.

Bartók Anikó kilenc éve dolgozik az óvodában. Pénteken volt az utolsó napja.

– A felmondásom oka elsősorban nem szakmai. A vezető augusztus 26-án engem kért meg arra, hogy tájékoztassam a szülőket a nevelőtestület tagjairól, akikkel elkezdjük a munkát szeptembertől. Ennek eleget is tettem. Aztán a következő héten váratlanul kirúgták a kollégámat. Először azt mondták, azért, mert nem lehet vele együtt dolgozni, majd később gyermekbántalmazásra hivatkoztak. Nem hittem a fülemnek, itt döntöttem el, hogy felállok – magyarázta Bartók Anikó, hozzátéve: amennyiben gyermekbántalmazás történik, úgy azonnal jegyzőkönyvet kell felvenni, az elsők között értesítik a szülőket, a családsegítőt, az intézmény fenntartóját és az illetékes hatóságokat

Legfrissebb életmódhírek, itt!

A rendőrséghez sem az intézmény vezetője, sem a fenntartó részéről nem érkezett bejelentés. Ezt a rendőrség válaszában lapunknak is megerősítette. Kerestük az intézmény fenntartóját, de nem kaptunk válaszokat.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

A Disney és az április újdonságok – filmek rövid bemutatói

ÁPRILISI ÚJDONSÁGOK   PÁN PÉTER ÉS WENDY PETER PAN & WENDY DISNEY+ ORIGINAL FILM   Április 28. Kizárólag a Disney+ kínálatában A fiatal lány, Wendy Darling...

Tévhit, hogy a vízben található baktériumok okozzák a hüvelyfertőzéseket

Edzett hüvelyflórával induljunk a Húsvét ünnepének.. A legfrissebb hírek itt!   Erre ügyeljünk a húsvéti wellnesskor: Tévhit, hogy a vízben található...

Scientists may have uncovered the oldest evidence of a meteor hitting Earth ever

Geologists have discovered the earliest evidence of a meteor collision with Earth: tiny fragments of melted rock that...

Magyar cég innovációiért rajong a világ

Világító homlokzat és 3D betonnyomtató.. Piros Attila lett idén a Leader of the Year nagyvállalati nagydíjasa Piros Attila, a Saint-Gobain...