17.4 C
Budapest
2022. május. 24. kedd

Felkavaró részletek: halálos dózist kapott a beteg a budapesti kórházban

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A fővárosi kórházban túladagolták az ópiát tartalmú fájdalomcsillapítót, kioltva ezzel egy idős asszony életét. A rendőrség szerint ezután a dokumentációt is meghamisították.

A nyomozás adatai alapján valószínűleg nem kommunikáltak egymással a fehér köpenyesek, de a kórlapon sem tüntették fel, hogy ki, mikor, milyen orvosságot adott be a betegnek. Így adagolhatták túl a veszélyes, ópiumtartalmú szert. A Zsaru magazin írt először az esetről. Az asszonyt előbb a kardiológiára, majd a belgyógyászati és gasztroenterológiai részlegre vitték, ahol még aznap éjszaka meghalt.

A gyászoló család feljelentést tett az ügyben, a boncolás pedig megállapította: a beteg halála mérgezés következtében állt be. Azt is kimutatták, hogy a halálos dózisú, ópiumtartalmú fájdalomcsillapító élete utolsó huszonnégy órája során került a nő szervezetébe.

Ám az orvosi dokumentáció­ban, a kórlapon nyoma sem volt.

A nyomozás adatai szerint először a nappalos orvos adott fájdalomcsillapítót a néninek, később a délutános orvosnő tett ugyanígy, majd mivel a néni jajgatott fájdalmában, és a betegeket zavarta, az éjszakás ápoló kapszulában és injekcióban is újabb dózist adott be.

Dr. J. és dr. R. ellen veszélyeztetés vétsége miatt, az ápoló Sz. ellen pedig foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja ­miatt indult eljárás.

A szintén az osztályon dolgozó főnővér, Cs. ellen pedig az ügyészség folytat nyomozást, hiszen a gyanú szerint az ő utasítására hamisították meg azokat a kórlapokat, amelyeket az eljárás során bekért a rend­őrség.

Az ügy érintettjei a mai napig a kórházban dolgoznak, írja a Blikk.

Forrás: Ripost

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner

Kapcsolódó hírek

3 érv, hogy miért a faktoringot érdemes választanod vállalkozóként

2022-ben talán minden eddiginél fontosabb, hogy vállalkozóként alternatív pénzügyi megoldásokat is eszköztárunkba emeljünk. A vállalkozói hitelek egyre drágábbak, és...

Rendkívüli bejelentés: Háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány – videó

Háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/505480614638923 Facebook Hirmagazin.eu

Kidobták a szülei, ezért akart öngyilkos lenni a fiú Margit-hídon

Fináncz Dominik szerda délután munka után sétált hazafelé, amikor meglátta a Margit híd korlátjába kapaszkodó fiatalt. Zsigereiben érezte, hogy...

Kevesebb és drágább lesz idén a hazai görögdinnye: akár 40 százalékkal is többet fizethetünk érte, mint tavaly

Az importverseny viszont idén várhatóan valamivel kevésbé szorítja majd a hazai dinnyetermelőket, hiszen az extrém magas üzemanyagárak miatt...