2.1 C
Budapest
2022. december. 3. szombat

Felháborító! Pénzbüntetést kapott a gázoló, és megbánást sem tanúsított!.. Egy védett övezetben, ahol legfeljebb harminccal hajthatott volna, közel százzal ment, s a zebrán gázolta el a fiút, Balázst..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Ausztria – „A fiunk halálának felelőse nem tanúsított megbánást, gúnyos mosollyal lépett ki a tárgyalóteremből” – Ennyit ért az elgázolt Balázs élete..

Hol az igazság? Pénzbüntetést kapott a 18 éves Balázs gázolója. Hirmagazin.eu

Felháborítónak tartja a Bécsben élő Sipaki család, hogy a 18 éves fiukat, Balázst 14 hónapja egy gyalogátkelőhelyen halálra gázoló osztrák sofőr pénzbüntetéssel megúszta a történteket. A férfi szerintük nem tanúsított megbánást a tárgyaláson annak ellenére sem, hogy a felelősségét elismerte.

Nehéz lett volna tagadnia: 2019. december 5-én egy védett övezetben, ahol legfeljebb harminccal hajthatott volna, közel százzal ment, s a zebrán gázolta el a fiút. Balázs 34 métert repült, azonnal életét vesztette.

Mindenki ezt olvassa most!

– Balázs aznap délután több órán át tanult a húgával, majd este fél nyolc körül elindult a konditerembe. Mi marasztaltuk volna, hogy ne induljon, inkább vacsorázzon velünk. Balázs hajthatatlan volt, megkóstolta a brassóit , majd megkért rá, hogy tegyek félre belőle neki, majd megeszi, ha hazajön – mesélte a gyászoló anyuka, Sipakiné Gradwohl Debóra a Blikknek.

A család tíz óra után lefeküdt, de alig fél óra múlva rendőrök ébresztették őket rövid álmukból.

– Először azt gondoltam, hogy a nagyobbik fiunkkal, Szabival és a barátnőjével történt valami, miután tőlünk elmentek, de az egyenruhások kérték, hogy üljek le. Miután tovább értetlenkedtem, akkor mondták el, hogy Balázst egy zebrán halálra gázolták – emlékezett vissza a családfő, Sipaki Sándor a szörnyű percekre.

Balázst a zebrán gázolta el az osztrák férfi, akit csak pénzbüntetésre ítélték felelőtlensége miatt / Grafika: Séra Tamás

Balázst a zebrán gázolta el az osztrák férfi, akit csak pénzbüntetésre ítélt, és a gázoló cselekményét szándékosság helyett, gondatlanságnak minősítette az osztrák bíróság / Grafika: Séra Tamás

Az anya hozzátette, hogy két nappal a szerencsétlenség előtt Balázzsal együtt kelt át azon a helyen, és a fia rámordult, mert nem nézett körül, mielőtt az úttestre lépett.

– Balázs ilyen volt, nem kapkodott, megfontoltan viselkedett, lehetett rá számítani. A sofőrnek, aki egy bécsi étterem tulajdonosa, és aki a másfél hónappal ezelőtti ítélethirdetés előtt végül elismerte a bűnösségét, csak kétezer eurót, 712 ezer forintot kell büntetésként megfizetnie. Részben a koronavírus-járványnak köszönhetően, mert a bíró figyelembe vette, hogy a korlátozások miatt kiestek a bevételei – mesélte Sándor.

A fiukat gyászoló szülők szerint az, hogy a férfi még egy felfüggesztett börtönbüntetést sem kapott, az ő ügyvédjükön is múlott.

– Mivel volt jogvédelmi biztosításunk, kirendeltek mellénk egy ügyvédet, de nem szóltak, hogy mi is választhattunk volna valakit. Utólag úgy érezzük, nem foglalkozott elég intenzíven az üggyel. Talán azt gondolta, hogy mi úgy is megkaptuk a biztosítótól a kártérítést. A fiunk halálának felelőse nem tanúsított megbánást, gúnyos mosollyal lépett ki a tárgyalóteremből… – hajtotta le a fejét az apuka.

Debóra és Sándor az ügyvéd hozzáállása miatt kicsúszott a rövid fellebbezési határidőből is, pedig azt szerették volna, ha a sofőr a lehető legnagyobb büntetést kapja.

– Tudom, hogy ettől a fiam még nem jön vissza, de a lelkünknek jót tett volna. Persze, valószínűleg másként gondolnánk mindezt, ha láttuk volna, hogy a férfit is megviseli a dolog– sírta el magát az anya.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

– Kerestünk egy másik jogi képviselőt, dr. Ujvárosi Veronikát, aki magyarul beszélő osztrák ügyvéd, és aki büntető- és polgári perekkel kapcsolatban kártérítéses ügyekre szakosodott, hogy esetleg nagyobb büntetést elérjünk. A történetünket pedig azért mondtuk el, mert szeretnénk, ha tanulságul szolgálna mások számára is, hogy a törvény nem minden esetben áll mellettük – sóhajtotta Debóra.

Letöltendő börtönbüntetés járt volna..

A Hirmagazin.eu Online Média bűnügyi szakértője kijelenti: Védett övezetben, a megengedett 30 km/óra sebességhatárt háromszorosan meghaladó sebesség, a cselekményt szándékosnak minősíti. Szándékos gázolás esetében pedig a bíróság nem járhat el az erre vonatkozó törvény figyelmen kívül hagyásával!

– Ez az ügy is rámutat arra, hogy mekkora hibákat tudnak ejteni a hatóságok, bíróságok akkor, amikor a tényállásból nem kellő gondossággal vonják le a konzekvenciát..

Szerencsére Magyarországon ilyen fatális tévedések nem fordulnak elő!

Szólj hozzá te is, mondd el a véleményedet!

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A protein és a női szépség: Miért kulcsfontosságú a megfelelő protein bevitel a nők számára is?

A megfelelő fehérjebevitel viszonylag kulcsfontosságú minden ember, különösen az aktív személy életében. Azonban sokaknál a fehérjék csak az izomtömeg...

Ma este egy romantikus dráma arról, hogy hogyan lesz egy kiskatonából EMBER – Újoncok napja.. – videó

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...

Üzent a BKK: változik a közlekedés az ünnepek alatt – Ez sokakat érinthet!

Az adventi időszakban az utasok színvonalasabb és biztonságosabb kiszolgálása érdekében a hétvégi napokon sűríti egyes járatait, illetve nagyobb...

„Amit Németország csinál, az romboló a békére nézve” – Putyin és Scholz telefonon tárgyalt

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken telefonon közölte Olaf Scholz német kancellárral, hogy a német és nyugati irányvonal Ukrajnával...