23.3 C
Budapest
2023. június. 1. csütörtök

Felháborító és egyben szomorú: Migráns drogosnak bélyegzi a belföldi magyar melósokat a kőbányai MSZP-képviselő

Dátum:

Megosztás:

Baloldali politikusoktól meglepő okfejtéssel állt elő Somlyódy Csaba kőbányai szocialista képviselő a honlapján. Azért fakadt ki, mert Kőbánya fideszes vezetése támogatja a kormányzat tervét, amely a fővárosban tapasztalható munkaerőhiányt új, korszerűbb munkásszállók építésével kezelné. Az egyébként elviekben a munkásokat és a dolgozókat képviselő MSZP képviselője a honlapján kelt ki a munkásszállókon élő, általa csak drogos migránsnak bélyegzett magyar munkások ellen.

Már írásának címe is mellbevágó„Migránsbázisok” lesznek Kőbányán? címmel jelent meg a képviselő írása. Aztán úgy folytatja: „A magyarországi migráns jó migráns, őket szívesen látja Kőbánya vezetése is. De abba nem gondolnak bele, hogy előkészítetlen bejövetelük várhatóan komoly, főként negatív következményekkel járhat. Például erősödhet a drogprobléma. Amit viszont egyelőre kezelni sem képesek.”

Somlyódy Csaba (MTI-fotó: Koszticsák Szilárd)

Mindamellett, hogy a munkásszállókon, a családjuktól távol élő belföldi magyar munkásokat lemigránsozni, és a drogproblémát a munkásokkal összekapcsolni kifejezetten sértő azoknak, akik minden reggel felkelnek és elmennek dolgozni, adott esetben egy építkezésre. Ráadásul mindenki tudja – és ezt társadalomkutatók is megerősítik –, hogy döntően azok használnak új típusú, herbálnak, biónak, kristálynak, zenének becézett, de mindenféle elnevezésen futó kábítószereket, akik nincsenek jelen a munkaerőpiacon, azaz nem vagy csak alkalmi jelleggel dolgoznak. Ezért a munkások és a drogprobléma ilyen megközelítésű összekapcsolása fölöttébb visszatetsző, különösen egy baloldali képviselőtől.

Az időseket riogatja az MSZP-s a „fekete vonattal”

Somlyódy azzal folytatja írását, Kőbánya terve az új munkásszállók építésére, vagy ahogyan ő fogalmaz, „a kerület esetleg örömmel szállna be a kormány által meghirdetett munkásszálló-építési/munkásszállás teremtési programba, így nyújtva szálláslehetőséget a szegényebb, főleg kelet-magyarországi megyékből a jobb megélhetés reményében a fővárosba kívánkozó embereknek”, egyszerűen  „átgondolatlan”. A bekezdés végéről azonban nem maradhatott ki az idősek riogatása, és egy rosszízű cigányozás sem. A képviselő úgy fogalmaz, (a munkásszállók világa) „az idősebbeknek nem ismeretlen, egyszer már ‘végigkínlódott’ történés- és eseménysorozatot indítva el: újjáéledhet a híres/hírhedt ‘fekete vonat’”.

A kőbányai MSZP-s képviselő azonban itt nem áll meg, újra előhúzza a migránskártyát, és ismételten lemigránsozza a magyar, belföldi vendégmunkásokat, majd amiatt ostorozza a kormányt, hogy az idegen kultúrából érkezőket nem, inkább a belföldi magyarokat támogatja: „Ez más értelemben ugye a migráció, csak éppen a belföldi migráció támogatását is jelenti. Milyen érdekes? A helyi háborúk miatt vagy érdemi munkalehetőség híján a más kontinensről az élhető Európába tartó embereket ellenségnek és terroristának bélyegzi a hivatalos állami és Fidesz-propaganda, addig a szintén a szegénység és a kilátástalanság elől menekülő magyarokat pedig az említett szálláslehetőséggel csábítják Budapestre.”

Munkás- és szegényellenesség: Kőbányára ne jöjjenek az MSZP-s szerint

A baloldali elitista gőg a továbbiakban sem csillapodik. Somlyódy azt írja, „az ilyen munkásszállók jellemzően alacsony komfortfokozatúak, és nem elsősorban azoknak (közigazgatásban, oktatásban, szociális szférában dolgozóknak) jelent átmeneti megoldást, akik kapcsán a polgármester megszólalt, hanem éppenséggel olyan embereknek, akiket a kormány kedvenc ágazata, az építőipar képes felszívni. A tervezett munkásszállóval vagy szállókkal még több szegény(ebb) honfitárs jöhet a kerületbe, holott már talán a megszokottnál is többen vannak, hiszen már lépten-nyomon lehet velük akár az utcán is találkozni”.

Somlyódy szerint a migráns magyar melósnak csak alkoholra, cigire és drogra van igénye

Később Somlyódy már leplezetlenül migránsozza a magyar melósokat, és általánosítva úgy ír róluk, mint akiknek egyetlen szórakozása a cigarettázás, az alkohol és az olcsó drog, mert ennyire igénytelenek. Azt írja: „Ahogy ők, úgy az újabb migránsok is élik majd a megszokott életüket; azaz a cigaretta-csóródrog-alkohol ‘szentháromságban’ merül majd ki a szórakozás, mert egyszerűen másra nem igazán van/lesz igény. Rávaló viszont ‘rendesen lesz’ – a várható fizetés messze meg fogja haladni a jelenlegi közmunka-segély-svarcolás jövedelmét. A kereslethez pedig igazodni szokott a kínálati piac: azaz még erősebb lehet a csóródrog- és alkoholfogyasztás, még több cigi fogyhat. Utóbbiaknak nyilván örülnek a nemzeti fideszes dohányboltok, előbbinek meg a csendben megbújó dílerek.”

Somlyódy szerint „a fővárosba, Kőbányára hívottak sem valószínű, hogy vissza akarnak majd tömegesen költözni. Ez pedig óhatatlanul társadalmi-szociális feszültséget okoz majd a kerületben is, hiszen ők fognak majd új lakást, szociális és egyéb támogatást, új munkahelyeket, új bölcsődei, óvodai, iskolai férőhelyeket követelni az önkormányzattól, miközben az ‘őslakosok’ is joggal tartanak igény ugyanezekre”.

A honlapján a föntebbiek érzékeltetésére egy illusztrációt is megosztott az MSZP-s képviselő. Ezen egy munkásruhában dolgozó, sisakos férfi alá azt a feliratot tették, hogy „Kőbánya polgármestere üdvözlendő kezdeményezésnek tartja migránsok kerületi szálláshoz, itteni lakhatáshoz juttatását”.

Somlyódy a föntebbi okfejtéséből azt vezeti le, hogy az általa lemigránsozott melósok vágyait ki kell majd elégíteni, mert ha ez nem történik meg, akkor „az náluk okoz feszültséget és ezt valahogy le kell vezetniük, ehhez pedig a legegyszerűbb eszközök (cigaretta-csóródrog-alkohol) a legmegfelelőbbek. Innen meg már csak egy lépés a balhézás. Mindez pedig tovább erősíti a drogos és balhés Kőbánya képét.”

Kell-e nekünk ez az „új Kőbánya”? – teszi fel a nagy kérdést az MSZP helyi önkormányzati képviselője.

Somlyódy Csaba

A magyar munkások pedig feltehetnék maguknak a kérdést: kell-e nekik egy olyan – elviekben munkáspárti – baloldal, amely lenézi, mélyen megveti, és drogos migránsnak bélyegzi azokat, akik Budapesten vállalnak munkát és jobb híján egy munkásszállón élnek?

Különös csattanó Somlyódy önéletrajzából: ő is a „fekete vonat” végállomásánál született

A hirado.hu e munkás- és szegényellenes MSZP-s kirohanás után kíváncsian böngészgette Somlyódy Csaba hivatalos honlapjára feltöltött önéletrajzát.

Ebben az áll, Somlyódy pont azon a kelet-magyarországi helyen született, ahol az általa emlegetett „fekete vonat” végállomása is volt korábban, és ugyan drogos migránsként emlegette föntebb idézett cikkében a munkásszálókon élő ingázókat, de a szüleitől és a nagyszüleitől a munka becsületét tanulta: „Nyíregyházán születtem 1957-ben. Szüleimtől és nagyszüleimtől a munka becsületét és a kulturált vita, a józan érvelés tiszteletét örököltem. Budapestre érettségi után kerültem, azóta Kőbányán élek.”

Forrás: hirado.hu

Képek: Somlyódy Csaba, MSZP, hirma

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis, Kevin Dillon – Táv-felügyelő (Wire Room) – Bruce Willis egyik utolsó filmje – videó

Bruce Willis egyik utolsó filmje, amelyben ismét egy hőst alakít, .. fordulatos, izgalmas esti szórakozás! Teljes film magyarul: Táv-felügyelő (Wire...

Rendkívüli hír! .. Megszavazta az Európai Parlament: Magyarország alkalmatlan az uniós elnökségre

Az állásfoglalást 442 EP-képviselő támogatta, és csak 144 szavazott ellene. Az Európai Parlament csütörtökön megszavazta azt az állásfoglalást, mely...

Az Európai Bizottság és a kínai vezetés is aggódik a mesterséges intelligencia veszélyei miatt

Az EB korlátozásokat vezetett be az MI-eszközök használatára, Kína pedig még szigorúbban tervezi ellenőrizni az internetes adatforgalmat. A ChatGPT...

Megosztó TRIANON

Trianon miért fontos a magyarok egy részének, és a másik részének miért nem? - erre a kérdésre keressük a...