15 C
Budapest
2024. február. 27. kedd

Felháborító! A tankerületi vezetők milliókat, a tanárok bejglit kaptak év végi bónuszként..

Dátum:

Megosztás:

A tankerületi vezetők jóval több jutalomban részesülnek év végén, mint a tanárok.

A Momentum parlamenti képviselője és oktatáspolitikusa utána járt, hogy egyes oktatásban dolgozó szakembereket mégis milyen összeggel motiválnak.

Tóth Endre, a Momentum politikusa idén januárban fordult a tankerülethez azzal kapcsolatban, hogy a vezetők milyen év végi jutalmakban részesülnek. A közérdekű adatigénylésre azonban csak hónapokkal később kapott választ, melyről be is számolt a közösségi oldalán. Posztjából kiderült, hogy a pedagógusokat igen szerényen jutalmazzák, míg a tankerület vezetői hatalmas összeget kapnak év végén.

„Két bejgli a pedagógusoknak, kétmillió forint a Klebelsberg Központ vezetőinek”

Tóth Endre fél évet várt a Klebelsberg Központ válaszára, többször kitolták a válaszadás időpontját. Volt, hogy a veszélyhelyzetre nyilatkoztak, de az is előfordult, hogy olyan költségvetési linket továbbítottak, amelyből semmi nem derült ki. A politikus azonban nem hagyta annyiban, július elején eljárást indított a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

„A pontos összegeknek igyekeztünk utánajárni akkor, amikor januárban közérdekű adatkéréssel fordultunk kollégáimmal Magyarország összes tankerületéhez és a Klebelsberg Központhoz. Ezt követően elképesztő színjáték vette kezdetét, annak érdekében, hogy húzzák az időt és ne kelljen kiadniuk az adatokat” – írta a politikus Facebook- oldalán.

„Úgy látszik, nagyon jól viselkedhettek, hiszen a Klebelsberg Központ 15 vezetője összesen 34 millió forintot kapott tavaly novemberben, ami azt jelenti, hogy fejenként közel bruttó 2,3 millió forintos motivációs elismerés landolt a tisztára suvickolt csizmáikban. Összesen a Klebelsberg Központ 15 vezetője mellett 77 további dolgozója kapott motivációs elismerést 2021 végén. A teljes gárda jutalmazásra összesen 97 millió forintjutott” – tette közzé.

Tóth Endre úgy véli, hogy a jelenlegi rendszer még a legelhivatottabb pedagógusok kedvét is elveszi az oktatástól. Szerinte csak a motivált szakemberektől lehet elvárni azt, hogy szívvel- lélekkel adják át a tananyagot.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Túszul ejtettek egy fiatal nőt a VII. kerületben, lövés is dördült, túsztárgyalóval ment ki a TEK

Túszul ejtette a nőismerősét egy kábítószer hatása alatt álló férfi Budapesten, egy VII. kerületi lakásban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság...

Elhunyt Roberto Messina, a Bud Spencer és Terence Hill filmjeinek egyik visszatérő mellékszereplője – videó

90 éves korában érte a halál Floridában, Isten nyugosztalja! Videó Hirmagazin.eu

Rövidesen tisztázódhat egy fontos dolog a kegyelmi ügy kapcsán

Hamarosan lezárul a vizsgálat, mely azt hivatott kideríteni, hogyan kerülhetett bele a Kúriai Döntések című folyóiratba a kegyelmi...