2.1 C
Budapest
2023. december. 1. péntek

Felfoghatatlan összeg: hetvenmilliárdos vagyont hagyott hátra Gina Lollobrigida – Ki örökli majd?

Dátum:

Megosztás:

95 éves korában meghalt Gina Lollobrigida olasz színésznő, az európai filmművészet egyik legnagyobb dívája, akit egykor sokan a világ legszebb nőjének, a XX. század Mona Lisájának kiáltották ki.

Az isteni Lollo a múlt század ötvenes-hatvanas éveinek szexszimbóluma volt.

Luigina Lollobrigida 1927-ben született Subiacóban, egy hegyi kisvárosban. Az apja asztalosként dolgozott, Ginának három lánytestvére volt. A római Képzőművészeti Akadé­mián festészetet és szobrászatot tanult, de a mivel szépségére hamar felfigyeltek, az iskola mellett álnéven modellkedett. Hazájában a Miss Italia szépségverseny révén lett ismert, ahol harmadik lett. Mario Costa filmrendező 1946-ban egy római utcán leszólította, s forgatásra hívta. Ezt követően váratlanul meghívást kapott Hollywoodba. A pletykák szerint ennek semmi köze nem volt a színészi képességeihez, egyszerűen felkeltette a különc milliomos, Howard Hughes érdeklődését. Ám szakmailag nem jelentett előrelépést számára az amerikai kaland, ezért 1949-ben hazatért.

A Királylány a feleségem című filmben Gérard Philipe partnere volt / ProfimediaA Királylány a feleségem című filmben Gérard Philipe partnere volt / Profimedia

Az ötvenes évek első felében forgatta legsikeresebb filmjeit. A Királylány a feleségem cigánylányaként Gérard Philipe volt a partnere, Az éjszaka szépeiben René Clair rendezte. Nevét 1953-ban a Humphrey Bogart oldalán forgatott Afrika kincse című szatírában ismerte meg a világ. A Kenyér, szerelem… vígjátéksorozatban Vittorio de Sica, A párizsi Notre-Dame-ban Anthony Quinn volt a partnere.

Az isteni Lollót többször is megpróbálták befuttatni Hollywoodban, de az áttörés elmaradt. Kétszer jelölték Golden Globe-díjra: az 1968-as Jó estét, Mrs. Campbellért és az 1985-ös Falcon Crest című tévésorozatért.

1972-ben Vitray Tamással és Antal Imrével szerepelt a Magyar Televízió szilveszteri show-já-ban, és táncba vitte a két műsorvezetőt / Szalay Zoltán1972-ben Vitray Tamással és Antal Imrével szerepelt a Magyar Televízió szilveszteri show-já-ban, és táncba vitte a két műsorvezetőt / Szalay Zoltán

A hetvenes években elapadtak a filmajánlatok, negyven fölött már nem halmozták el szerepekkel. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy elfogadta a Magyar Televízió felkérését, hogy részt vegyen az 1972-es szilveszteri tévéműsorban, ahol táncot lejtett Vitray Tamással és Antal Imrével.

– Szép volt. Én akkor már nem voltam kisfiú, aki ámultan nézi a sztárt, de a Magyar Televízió székháza aznap zsúfoltságig volt. Elég rosszkedvű művésznővel találkoztunk először, idegesítette a fellépés ténye. Nem ez volt a legtipikusabb tevékenysége. Másnap az előadáson már sokkal jókedvűbb volt – mesélte lapunknak Vitray Tamás.

Gina élete második szakaszában fotóriporterként dolgozott. Fényképeiből kiállítást rendeztek a párizsi Musée Carnavelet-ban, amit a kritikusok lelkesen fogadtak.

A magánélete zátonyra futott: 1971-ben elvált a férjétől, Milko Skofictól, akivel több mint két évtizedig élt együtt. Többé nem házasodott újra, bár az egyik fiatal szeretője, Javier Rigau y Rafols azt állította, hogy a férje. Mint kiderült, a frigy Lollobrigida távollétében köttetett 2013-ban egy olyan felhatalmazás alapján, amit csalárdul aláíratott az idős színésznővel. A felek két évig pereskedtek, és bár a római bíróság 2017-ben érvényesnek mondta ki a házasságot, két évvel később az Apostoli Szentszék Legfelső Bírósága érvénytelenítette azt.

Lollobrigida egyik utolsó fotója. Összeveszett a családtagjaival /Getty ImagesLollobrigida egyik utolsó fotója /Getty Images

A nyolcvanas éveiben Lollo párja Andrea Piazzola menedzser lett, aki hatvan évvel volt fiatalabb nála, és aki rátelepedett a vagyonára. Fia, Milko Skofic megpróbálta gyámság alá helyeztetni az édesanyját, de ennek csak az lett az eredménye, hogy Lollo szembekerült a családtagjaival. Azt nem tudni, hogy 200 millió dollárra (70 milliárd forint) becsült vagyonának mi lesz a sorsa, de ha írt végrendeletet, valószínűleg a jelentős részét karitatív célokra hagyta, mert az utolsó éveiben rengeteget jótékonykodott.

Blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este: Reszkessetek betörők 3-4 – videók

Teljes filmek magyarul: Reszkessetek betörők 3. Reszkessetek betörők 4. Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of...

Piros riasztást is kiadhatnak – mutatjuk, hol tart legtovább az ónos eső

Budapesten kora délutánra lecseng a havazás, esőbe, majd ónos esőbe vált a csapadék halmazállapota. Budapesten is jégpáncélos területek...

Orbán Viktor: Magyarország nem vétózik, olyan, hogy vétó, nincs

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban feltett kérdésekre válaszolt. Szólt Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásáról, a pénzügyi segítségről, a...

Miért jó szigetelőanyag a kőzetgyapot?

A kőzetgyapotot sokan csak homlokzati szigetelőként ismerik, pedig remek tulajdonságai miatt más szigetelési feladatot is elláthatunk vele. Aki csak...