30.7 C
Budapest
2022. augusztus. 17. szerda

Felettébb kínos: Joe Biden elnök 22 milliós követőtáborának több mint a fele kamuprofil a Twitteren..

Dátum:

Megosztás:

Egy független felmérés szerint a nagy közösségi médiumok közül a Twitteren van a legtöbb kamuprofil felhasználóarányosan.

A SparkToro nevű szoftverfejlesztő cég átfogó vizsgálatot készített a Twitter megrendelésére az oldalon található kamuprofilokról.

A kutatása során a vállalat többek között kiderítette, hogy a jelenleg aktív felhasználói fiókok közel 20 százaléka hamis profil, inaktív, vagy spamfiók. Ez azt jelenti, hogy a közösségi óriásvállalat 330 millió aktív fiókja közül 66 millió kamuprofil, azaz nem egy valós személyt reprezentálnak.

A Twitter teljes felhasználó közösségének vizsgálatán túl, a SparkToro egyes személyek követőtáborát is górcső alá vette. Így derült fény például arra, hogy Joe Biden 22,2 millió fős követőtáborának közel fele, 49,3 százaléka kamuprofil a felületen. Az amerikai elnökhöz hasonlóan rossz eredményt produkált a világ leggazdagabb embere, Elon Musk is, akinek a közel 94 milliónyi követőjének több mint a fele nem létező személy – írja a New York Post online kiadása. 

Biden,Twitter,kamuprofilok
Joe Biden elnöki Twitter-fiókja (@POTUS)

Definíció szerint a SparkToro úgy határozta meg a “kamuprofil” fogalmát, hogy “az egy olyan felhasználói fiók, amely elérhetetlen, bejegyzései nincsenek, mert vagy spamelnek vele, robotok állnak mögöttük, vagy propaganda terjesztésére használják.”

Elon Musk egyébként, aki a Twitter felvásárlása előtt áll, egy április végi bejegyzésében a Twitter legidegesítőbb problémájának nevezte a kamuprofilokat, és ígéretet tett arra, hogy megtisztítja a platformot tőlük. Továbbá azt is elmondta, hogy ennek részeként minden valós személyt hitelesíteni fognak.

A hét elején egyébként arról számolt be az amerikai sajtó, hogy Elon Musk kevesebbet akar fizetni a közösségi óriásért annál a 44 milliárd dollárnál, amit korábban ígért, mivel sokkal több az oldalon a kamuprofil, mint a hivatalos számok szerinti 5 százalék.

ripost

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Gyilkosság áldozata lett egy budapesti börtönlakó

Rejtélyes az ügy, társai ölhették meg. Megöltek egy fogvatartottat az egyik fővárosi büntetés-végrehajtási intézetben, a rendőrség az elhunyt két...

Tragédia: 1 fő szakemberre 243 fő sajátos nevelési igényű (SNI) gyermek jut hazánkban

Sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek mindig is voltak, viszont a fejlett állapotfelmérésnek köszönhetően ma már sokkal több esetben...

Továbbra is keresi a majomhimlő új nevét a WHO: a Trump-22 is felmerült

Június közepe óta lázasan dolgozik rajta az Egészségügyi Világszervezet (WHO), hogy új nevet találjon a majomhimlőnek. A WHO a...

Megérkeztek az első szlovák nehézfegyverek Ukrajnába

Ukrajna átvette Szlovákiától az első négy Zuzana-2-es típusú önjáró tarackot. Jaroslav Naď szlovák védelmi miniszter a hétvégén bejelentette, hogy...
facebook