-1.6 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Felcsillant a remény a végrehajtások károsultjainak: Bíró Ica visszakaphatja elárverezett ingatlanjait

Dátum:

Megosztás:

Bár a Metál Lady az ügyeiben eljáró végrehajtókat jelentette fel, a rendőrség egyelőre ismeretlen tettes ellen vizsgálódik hivatali visszaélés és csalás gyanúja miatt.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy Bíró Icának igaza van, visszakaphatja a lakását és a házát.

– Nemrég váratlan reménysugár csillant fel előttem, mert még az is lehet, hogy vissza tudom szerezni az elárverezett ingatlanjaimat – újságolta lelkesen Bíró Ica. – Megkerestem az ismerősömet, Gulya Tibort és ügyvédeit, akik átnézték a végrehajtások anyagát, és olyan dologra bukkantak, amely alapján felvetődik, hogy a végrehajtók jogellenesen jártak el az ügyeimben.

– Ahogy nekem elmagyarázták, a végrehajtások kérői úgy kérelmezték az eljárások folytatását, hogy annak a törvény által előírt feltételei nem álltak fenn. Ezt a végrehajtó tudta, ennek ellenére nem utasította el a kérelmet, hanem elrendelte a végrehajtás folytatását – folytatta Bíró Ica. – Mivel ezt tette, visszaélt a hivatali hatalmával, illetve, mivel tudta, hogy a benyújtott levél nem alkalmas joghatás kiváltására, és ezt elhallgatta előlem, tévedésben tartott engem. Ezt pedig nem akarom annyiban hagyni.

Mint megírtuk, a Metál Lady tíz éve vett fel svájci frank alapú hitelt, amelynek a XII. kerületi háza volt a fedezete. Az álmát akarta megvalósítani egészség- és szépségklubjával, ám ő sem számított arra, hogy az árfolyam emelkedése miatt a törlesztőrészlet majdnem a háromszorosára nő. Sokáig erejét megfeszítve fizetett, de hat éve már nem tudja kitermelni a törlesztést. Jogerős ítélet alapján a házából és a lakásából is kilakoltatták rendőri segítséggel 2019 májusában. Erről a Blikk videót is készített.

A legfrissebb hírek itt!

A népszerű énekes családi segítséggel új életet kezdett. Ám ingatlanjai elvételére nem tudott fátylat borítani, s most, hogy felmerült a végrehajtói visszaélés gyanúja, a rendőrséghez fordult. A feljelentésében hangsúlyozta, a végrehajtók nem a jogszabályok alapján jártak el a végrehajtás folytatásánál, és több mint százmillió forintos kárt okoztak neki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság lapunk megkeresésére azt közölte, hivatali visszaélés és csalás gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben december 1-jén elrendelték a nyomozást.

Bíró Ica/ Fotó: Pozsonyi ZitaBíró Ica örül annak, hogy vizsgálódik a rendőrség / Fotó: Pozsonyi Zita

Az egyik feljelentett végrehajtó, dr. M. Eszter volt, aki balhénak nevezte, hogy Bíró Ica nem akart kiköltözni az otthonából, és kamerák előtt, a könnyeivel küszködve, kiabálva tiltakozott az ingatlana elvétele ellen. Egyébként dr.. M. Eszter az egyik vádlottja a Schadl-Völner ügynek, amelyben többek között hivatali vesztegetés a vád.

A legfrissebb hírek itt!

A Bíró Icát segítő Gulya Tibor (aki a végrehajtói visszaéléseket feltárta) elmondta lapunknak, hogy mivel a végrehajtó jogellenesen rendelte el a végrehajtási eljárás folytatását, minden azzal kapcsolatos intézkedése jogellenes, így az árverés is. Ha ezt megállapítják, Bíró Ica tulajdonjogát az ingatlanjai vonatkozásában vissza kell jegyezni. Vagyis az eredeti állapotot helyre kell állítani.

– Ha ez megtörténik, az árverési vevőnek ki kell költöznie. Ha ezt nem teszi meg, akkor kilakoltatható. Persze, a végrehajtást kérőtől és a végrehajtótól kérheti a neki okozott kár megtérítését – tette hozzá.

Bíró Ica Gulya Tiborral / Fotó: FacebookBíró Ica Gulya Tiborral / Fotó: Facebook

Bíró Ica megjegyezte, hogy bízik a a kedvező fordulatban, és jelezni kívánja, hogy nem egyedi esetről van szó.

A legfrissebb hírek itt!

– Mindenkinek felhívnám a figyelmét arra, hogy azoknak, akik ellen 2015 előtt indítottak végrehajtási eljárást, hozzám hasonlóan érdemes átnézetniük az eljárás anyagát, mert ugyanilyen „hibákat ” találhatnak bennük, és ezek miatt több rendőrkapitányságon nyomoznak is – mondta a Metal Lady. – Hiszek abban, hogy az igazság itt van velünk és győzedelmeskedik.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...