6.9 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Fejlemény a buszban felejtett és 50 C-fokban elhunyt kislány gondatlan elvövetőjének ügyében.. (18+)

Dátum:

Megosztás:

Megúszhatja a börtönt a vétkes sofőr, mint ahogy annak idején megírtuk, és lám, meg is ússza!

Az egész országot felkavarta a tavaly nyári tragédia híre.

Vádat emelt az ügyészség a gondatlan sofőr ellen, aki egy óvodás kislányt felejtett a buszban még 2022 júniusában.

A férfi 8 órakor zárta be a buszt, s amikor 14:45-kor a kislányra rátalált az 50 fokos buszban, a gyermek már nem volt magánál, és hiába szállították kórházba, pár nap múlva életét vesztette.

Fotó: Magyarország Ügyészége

A férfi megbízási szerződés alapján szállított gyermekeket a környező településekről a Tomajmonostora településen található oktatási intézményekbe. A sofőr Tiszaderzsen vette fel a négy éves kislányt azért, hogy óvodába vigye. A vádlott mire Tomajmonostornál kirakta az általános iskolásokat, nem állt meg az óvoda előtt, hanem az autóbuszon akkor már egyedüli utasként utazó kislánnyal egy fedetlen parkolóba hajtott.

A legfrissebb hírek itt!

A sofőr 8 óra körül lezárta az autóbuszt anélkül, hogy az utasteret átvizsgálta volna, így nem vette észre, hogy a négy éves kislány még az autóbuszban van. A rendkívül meleg idő miatt a levegő hamarosan felforrósodott a zárt térben, ahol az óvodás kislány eszméletét vesztette. Amikor 14 óra 45 perc körül rátaláltak a gyermekre, az autóbuszban már több mint 50 Celsius fok volt.

A gondatlanságból elkövetett bűncselekmény következtében a gyermeknél a szélsőséges meleg miatt hőguta, és többszervi elégtelenség alakult ki, melyek következtében 2022. június 10-én elhunyt. 

Az ügyészség a férfivel szemben fogházban letöltendő szabadságvesztésre, valamint a személyszállítói tevékenységtől történő eltiltásra tett indítványt a vádiratában.

(Azt sehol sem lehett olvasni, hogy mi a pontos vád? .. Hirmagazin.eu)

A tragikus eset óriási közfelháborodást váltott ki a tomajmonostorai és a környező településeken élő szülők körében. Többen is eldöntötték, hogy kiveszik a gyermeküket az óvodából.

Fotó: Bors

„Hogy is merném a továbbiakban oda járatni a gyerekeimet? Az első már oda járt, hamarosan a másodiknak is megfelelő intézményt kell keresnem.

További baleseti hírek, bűnügyi hírek, erőszakos bűnesetek, képek, videók, részletek..

Éppen a napokban kerestek meg azzal, hogy jelentsem be, hogy nyáron igényt tartok-e rájuk, de a történtek után egyértelmű, hogy a közelükbe sem fogom engedni a srácaimat. Sokan hasonló döntést hoztak. A gyermekszállítás rendszere fejlesztésre szorul” – nyilatkozta akkor az egyik édesanya, Helga.

Forrás nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Az újjáépített Bucsára rá sem lehet ismerni

Ukrajna 22 megyéjében 600 ezer emberhez jut el a magyar Ökumenikus Segélyszervezet segítsége. Az elnök-igazgató Lehel László az...

Átadták Alekszej Navalnij holttestét az édesanyjának

Az orosz ellenzéki vezető a távoli sarkvidéki Szalehárd város börtönében kilenc nappal ezelőtt váratlanul halt meg. Navalnij özvegye, Julija...

Egy nagyon megható film a mindennapos küzdeni akarásról és küzdelemről – A boldogság nyomában – videó

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár...

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5%

2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 4...