9.2 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

Fegyverkeznek a svájci polgárok! 50 százalékkal több engedélyt adtak ki

Dátum:

Megosztás:

Egy űr­la­pon csak je­lezni kell, hogy az il­lető mi­lyen cél­ból kér fegy­vert, de hogy ez igaz-e, azt nem kell bi­zo­nyí­tani és senki sem el­len­őrzi.

Svájcról eddig a bankok, a csoki, és a pontos órák jutottak az ember eszébe. Most azonban kiderült, hogy Svájc a felfegyverkező polgárok országa is lett.

Jelenleg ha valaki támadó fegyvert vagy egy pisztolyt szeretne vásárolni, akkor szinte minden esetben engedélyt kap rá.

A kérelmet csak az esetek 10 százalékában utasítják el– írta a Blick.ch a Basler Zeitung alapján.

Fegyverkeznek a svájci polgárok! 50 százalékkal több engedélyt adtak ki

Márpedig – eléggé meglepő módon – egyre többeknek jut eszébe, hogy fegyvert tartsanak otthon. A statisztikai adatok szerint az idén már 50 százalékkal több fegyvert adtak el, mint öt évvel ezelőtt: akkor 25, tavaly már 38 ezer új engedélyt adtak ki. Egy űrlapon csak jelezni kell, hogy az illető milyen célból kér fegyvert, de hogy ez igaz-e, azt nem kell bizonyítani és senki sem ellenőrzi.

Több politikus éppen ezen a ponton szeretné korlátozni a lakosság fegyvervásárlási lehetőségeit. Az Európai Unió fegyverekről szóló irányelve miatt a svájci parlament úgy döntött, hogy a félautomata fegyvereket már nem lehet megvásárolni és nagyon alaposan meg kell indokolni azt is, ha valaki sorozatlövő fegyvert szeretne venni.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ha most cselekszünk, ontani fogja a virágot a muskátli

Bár még nincs itt az idő, hogy kitegyük a szabadba pompázni kedvenc cserepes virágunkat, a muskátlit, már kezdhetjük az...

Dúvadrekord a Bakonyban – képek

A Képesfa Vadásztársaság mesébe illő területén mutatta be a Bakonyi tájegység idei dúvadterítékét. Az egy híján száz dúvaddal...

Acsa: eladó villa, kastély 13 szobás – 5,197,5 millió Ft, de akkor ez mennyi? .. Te mit gondolsz?

5 Milliárd 197 Millió 500 ezer, vagy 5,197,5 millió Ft, azaz 51.975.000.000.- Ft? Na ne nézzük meg a képeket,...

Szellemvárosként pusztul Hajmáskér egykori csodája

Hajmáskér arculatának bő egy évszázada meghatározó eleme egy impozáns épülettömb. A hajdani tüzérségi laktanya kastélyszerű parancsnoki épülete és...