6.7 C
Budapest
2022. december. 3. szombat

Fegyveres bankrablás történt Pest megyében, meglepő dolgok derültek ki

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egy ócsai párt fogtak el a rendőrök, miután feltűnően higgadt módszerrel raboltak ki három bankot is.

Június 18-án reggel Üllőről, egy OTP-bankfiókból kaptak riasztást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) nyomozói. Egy férfi pisztollyal a váltópénz átadására szólította fel az alkalmazottat, majd a zsákmány megszerzése után gyalog távozott. A biztonsági kamerák felvételei alapján megállapították, hogy feltűnően higgadtan, kiszámítottan mozog, már-már „profiként” viselkedik – ez a nyugodtság ismerős volt a hatóságnak. Noha a személyazonosságát még nem ismerték, arra a következtetésre jutottak, hogy az üllői bankrabló szinte bizonyosan ugyanaz, aki 2016-ban egy budapesti Erste-bankfiókot rabolt ki ugyanilyen módszerekkel.

Fotó: Police.hu

Összevetették a három éve készült biztonsági felvételeket a friss kameraképekkel. A közterületi kamerák felvételein szúrtak ki egy teljesen átlagos, középkategóriás autót, amely kétszeri felbukkanásával irányította magára figyelmünket. A sötét színű SEAT Cordoba a benne ülő két emberrel a rablás perceit követően előbb behajtott egy, a fiók közelében lévő föld­útra, majd kisvártatva ismét megjelent a látóterükben. Csak a szín, a típus és egy rendszámtöredék állt a rendőrök rendelkezésére az azonosításhoz.

A nyomozók megtudták, az országban 140 sötétkék vagy fekete SEAT Cordoba van forgalomban az adott évjáratból.

Július 1-én újabb rablás történt, zárás előtt valaki kirabolta a bugyi takarékszövetkezetet. Ugyanaz a ruha, álca, ugyanaz a forgatókönyv, ugyanaz a pisztoly és ugyanaz a nyugodt mozgáskoordináció látszott a felvételeken, mint az üllői esetnél. Egy ócsai SEAT-tulajdonos vejére terelődött a gyanú. A 35 éves ócsai P. Roland átvilágításakor kiderült: mintegy három éve közel 30 milliós adósságba keveredett.

A nyomozók minden eszközzel kutatni kezdtek. A bugyi rablás után alig egy órával egy dunakeszi autókereskedésben megjelent egy harmincas pár, és készpénzért egy Alfa Romeót vásároltak. Az értékesítők kikérdezésekor a zsaruk bizonyító erejű nyomot találtak: a vételár kifizetése után a nő vette át az Alfa kulcsait, míg a férfi visszaszállt abba a kocsiba, amivel érkeztek – egy sötét színű SEAT-ba.

A rendőrök P. Roland és a legalább az utolsó bűncselekményről tudó 33 éves P. H. Ildikó elfogására akciót szerveztek. A nyomozók a Terrorelhárítási Központ (TEK) egységével július 2-án este ócsai lakóhelyükön elfogták a házaspárt. A férfi és a nő teljes körű, feltáró vallomást tett, az időközben a PMRFK-nál egyesített 2016-os budapesti rablást is beismerték. Mindkettejük ellen háromrendbeli fegyveres rablás miatt indult eljárás, letartóztatásukat a bíróság július 5-én rendelte el – írja a police.hu.

Forrás: police.hu.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Elon Musk kitálalt a Twitter belső titkairól: így zsonglőrködött a politikai pártok között a korábbi vezetés

A Twitterhez az előző vezetés idején mindkét politikai oldal rendelkezett eléréssel, de vállalat alkalmazottai túlnyomóan az egyik oldalhoz...

A Doktor, a Gyűjtő, a Tál és az Álarcos – Íme, a Schadl-ügy lehallgatási anyaga: a lehallgatók vagy viccesek, vagy éhesek voltak, amikor a...

Büntető ügyek befolyásolására kért több tízmillió forintokról, de százról is szó esik azokban a beszélgetésekben, amelyeket a szakszolgálat...

Az oroszok üzentek: még soha nem volt ennyire közel az atomháború – videók

Az orosz védelmi miniszter bejelentette, hogy jövőre jelentősen növelik a katonai kiadásokat, felpörgetik a hadiipart és különös figyelmet...

Félelmetes ragadozó piráját találtak a Sebes-Körösben – videó (látványetetés)

Az elpusztult példányra Nagyváradon bukkantak. lpusztult vöröshasú piráját (Pygocentrus nattereri) találtak Nagyváradon a Sebes-Körösben – közölte pénteken az Ebihoreanul.ro bihari...