4.1 C
Budapest
2022. november. 27. vasárnap

Fedezd fel, mely szerved nem működik jól a testedben

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A kínai biológiai óra nem téved – Fedezd fel, mely szerved nem működik jól a testedben!

kínai biológiai óra

A kínai biológiai óra azokat az időközöket mutatja, melyekben az energia keresztül áramlik a testünk bizonyos részein, és hogy minden második órában szervezetünk mely adott területén a legerősebb.

Ha a testnek az adott területén van valamilyen probléma, a tünetek abban az időpontban a leginkább kiemelkedőek.

A testünk minden ismert rendszere, vagyis az emésztési, idegrendszeri, keringési és a nyirokrendszer mellett tartalmaz egy energetikai meridián rendszert. A meridiánok csatornák, mint a vérerek, melyeken keresztül életenergia áramlik, és ezáltal befolyásolják a test és az anyagcsere működését.

12 fő meridián van, és mindegyik egy olyan testrészhez tartozik, mely után a nevét is kapta, és amely a funkcióját biztosítja. Ezek a meridiánok a tüdő, a vastagbél, a gyomor, a lép, a szív, a vékonybél, a hólyag, a szív terület, a vese, a nyombél, epehólyag és a máj.

A jin/jang elmélet szerint ezek a meridiánok 6 jin és 6 jang meridiánra oszthatók. A jin meridiánokhoz tartoznak azok a szervek, melyek a szervezet anyag és energia gyűjtését, tárolását és feldolgozását látják el: a tüdő, lép, szív, vese, szív terület és a máj terület.

A jang meridiánokhoz tartoznak az üreges szervek, melyek funkciója a csere, a kiválasztódás (anyag, energia): vastagbél, gyomor, vékonybél, hólyag, nyombél és epehólyag.

A kínai orvoslás és ritmus törvény szabályai szerint mindegyik meridián megfelel egy bizonyos szervnek és testi funkciónak, teljes erővel működik 24 órás ciklusban 2 órán keresztül, majd 12 óra múlva újabb két órán át pihen vagy alacsony szintre csökken az aktivitása.

A kínai orvos először azt kérdi meg a betegtől, hogy a szervezetében mely napszakban jelentkeznek a betegség tünetei vagy zavarai. Így tudja, hogy melyik testrésszel van a probléma, ami azt jelenti, hogy az adott helyen az energia keringése nehézségekbe ütközik, vagy túl sok energia jelentkezik, ami szintén nem jó.

Célszerű követni a biológiai órát és leírni a napnak azt az időpontját, amikor a tünetek jelentkeznek, mint például a fáradtság, a fájdalom és hasonlók. Szintén jó megjegyezni az az időpontot, amikor a legtöbb energiánk van, és ha felébredünk éjszaka, az szintén jelezhet problémát egy adott testrésszel kapcsolatban.

kínai biológiai óra

A maximális funkció ideje

01:00 – 03:00 – máj (méregtelenítés, izmok és a szemek)
03:00 – 05:00 – tüdő (bőr)
05:00 – 07:00 – vastagbél (asszimiláció, eltávolítás, bőr)
07:00 – 09:00 – gyomor (nyirok, emésztés)
09:00 – 11:00 – lép, hasnyálmirigy (nyirokcsomók, a táplálék emésztése)
11:00 – 13:00 – szív (artériás vérkeringés)
13:00 – 15:00 – vékonybél (emésztés, asszimiláció, artériák)
15:00 – 17:00 – hólyag (csontok, fogak, eltávolítás, tisztítás)
17:00 – 19:00 – vesék (csontok, fogak, fül, szűrés, eltávolítás)
19:00 – 21:00 – szív réteg (véredények)
21:00 – 23:00 – nyombél (hőszabályozás)
23:00 – 01:00 – epehólyag (emésztés, izmok, szemek)

A minimális funkció vagy pihenés ideje

01:00 – 03:00 – vékonybél (emésztés, asszimiláció, artériák)
03:00 – 05:00 – hólyag (csontok, fogak, tisztító eltávolítás)
05:00 – 07:00 – vesék (csontok, fogak, fül, szűrés, eltávolítás)
07:00 – 09:00 – szív réteg (véredények)
09:00 – 11:00 – nyombél (hőszabályozás)
11:00 – 13:00 – epehólyag (emésztés, az izmok, a szemek)
13:00 – 15:00 – máj (méregtelenítés, az izmok és a szemek)
15:00 – 17:00 – tüdő (bőr)
17:00 – 19:00 – vastagbél (asszimiláció, eltávolítás, bőr)
19:00 – 21:00 – gyomor (nyirokcsomók, élelem és emésztés)
21:00 – 23:00 – lép, hasnyálmirigy (nyirokcsomók, a táplálék emésztése)
23:00 – 01:00 – szív (artériás vérkeringés)

Amikor egy szerv energetikai csúcsán van, a biológiai óra szemben lévő oldalán (12 órás különbséggel) a legalacsonyabb energia szinten található.

Például hajnali 1 és 3 óra között a máj elérte csúcspontját, és a vékonybél van a legalacsoynabb szinten. Tehát ha valaki késő este eszik, az étel nem szívódik fel megfelelően a vékonybélben, ami azt jelenti, hogy el kell kerülnie néhány tevékenységet abban az időpontban, amikor a test energiája a legalacsonyabb.

A legnagyobb aktivitás ideje alatt az összes funkció felgyorsul. Ha vannak többlet energiából származó betegségek, melyek megterhelik a megfelelő szervrendszert, ekkor mutatják a legerősebb tüneteket, és ez a legjobb idő olyan eszközök használatára, melyek csökkentik a felesleges energiát.

Ellenkező esetben ha az adott szerv a maximális időben gyengeséget mutat, meg kell erősíteni.

Többféle természetes gyógymód van az energia többlet és hiány esetén történő beavatkozásra, köztük az akupunktúra, homeopátia, gyógynövények, és egyéb eszközök.

Natural Cures And Home Remedies

Forrás: Újvilágtudat

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este csak 1 film! A pókerjátékosoknak, és mindenkinek ajánlom, .. egy igazán jó film: Elit játszma – videó

Winston Churchill: "A siker az a képesség, hogy az ember a kudarcok sorozata ellenére sem veszít a lelkesedéséből" Teljes...

Valósággá válhat, amit csak sci-fikben láthattunk: alagutat találtak egyik világból a másikba

A bulgáriai Szófiai Egyetem fizikusainak egy csoportja szerint a féreglyukak, azaz az univerzum egyik részét a másikkal összekötő...

Újra vele! Őszintén öleli őt Berki Mazsi

Itt a fotó Sokan gondolták, hogy a Kulcsár Edina helyére beugró Berki Mazsinak ilyen rövid felkészülési idővel semmi esélye...

Festővászon lett Herceg Erika tökéletes testéből: „Meztelenül kiállok, úgy fogtok rám festeni” – videó (18+)

Herceg Erika egy divattervezővel és egy képzőművésszel kooperálva változott igazi műalkotássá szinte egyetlen szempillantás alatt, amikor hófehér ruháját...