9.4 C
Budapest
2022. szeptember. 28. szerda

FAO: Afganisztán – A katasztrófa elkerüléséhez a mezőgazdaságot kell támogatni!

Dátum:

Megosztás:

A gazdák és pásztorok kulcsfontosságúak a súlyos éhezés elkerüléséhez

Kabul/Róma, 2021. november 19. – A megélhetéseket és a gazdasági stabilitást fenyegető súlyos afganisztáni aszály okán az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) fontos, életmentő támogatást biztosít az ott élő gazdáknak és pásztoroknak és egyúttal nagyobb, átfogóbb lépéseket sürget.

Afganisztánban jelenleg több mint 18,8 millió ember tartósan éhezik – amikor a napi élelem nem biztosított – és számuk akár a 22,8 milliót is elérheti az év végére. A FAO a gazdákat és pásztorokat vetőmagokkal, műtrágyával, készpénzzel és egyéb eszközökkel támogatja, hogy folytatni tudják a mezőgazdasági termelést és elkerülhető legyen az agrárium összeomlása az ország több részén.

A búzatermelést segítő 157 dolláros csomag egy gazdálkodó család gabonaszükségletét egy évre fedezi, szemben egy átlagos család minimum táplálkozási igényeinek fedezéséhez szükséges 1 080 dollárral, amit sokan nem engedhetnek meg maguknak.

A mezőgazdasági szektor alapvető fontosságú az afgán emberek megélhetése és az ország gazdasága számára. A lakosság 70%-a él vidéken és az agrárium adja a GDP legalább 25%-át, miközben a megélhetések 80%-a kapcsolódik közvetetten vagy közvetlenül a szektorhoz.

A FAO-nak ezért azonnali 115 millió dollár támogatásra lenne szüksége, hogy ötmillió afgánt – férfit, nőt és gyermeket – segíthessen jövő tavaszig. Az összeg 20%-a közvetlenül a nőket célozná. További 85 millió dollár hiányzik a FAO 2022-re tervezett humanitárius munkájához Afganisztánban, hogy elkerülhető legyen az összeomlás és az elvándorlás.

Címlapkép: ©FAO/Hashim Azizi

 Forrás és kapcsolat:

PLÁNTEK LEA                      

Kommunikációs munkatárs

ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO)

Budapest

www.fao.org/europe

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Kiderült, mikor érkeznek a III. Károly király portréját ábrázoló bankjegyek

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó, III. Károly király portréját ábrázoló fontbankjegyeket, amelyek várhatóan két év...

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása A kettős tömegű lendkerék feladata a motor által termelt mozgási energia tárolása...

Jevgenyij Prigozsin állítja, Ő irányítja a Wagner-csoportot..

Jevgenyij Prigozsin állítása szerint 2014. május 1-jén született meg az orosz magánhadsereg. Jevgenyij Prigozsin Kreml-közeli orosz oligarcha hétfőn hivatalosan...

Putyin: Európának tisztelnie kell Moszkvát és Minszket!

A fehérorosz elnök pedig kijelentette: Európa jövője közös Oroszországéval és Fehéroroszországéval. Az európai országoknak tisztelettel kell viszonyulniuk Oroszországhoz és...