A lottószámok igen szokatlan sorozata miatt vizsgálatot indítottak a Dél-Afrikai Köztársaság illetékesei.

A kedd esti húzás nyerőszámai az 5,6,7,8,9 voltak, a jackpot pedig a 10. A kihúzott számok páratlan sorozata elképesztette a lottózókat és sokan csalást emlegetnek, mivel 20 ember találta el a jackpottal a számsort. 79 másik pedig jackpot nélkül az öt számot.

E húsz szerencsés 5,7 millió rand (110 millió forint) nyereményhez jutott fejenként.

„Gratulálunk a ma esti 20 nyertesnek. A számok ugyan váratlanok lehetnek, de látjuk, hogy sok lottózó ezeket játszotta meg” – írták még kedd esti közleményükben.

Szerdán sok megdöbbent dél-afrikai a közösségi médiában adott hangot azon véleményének, hogy csalás történhetett.

A dél-afrikai lottóbizottság (NLC) szerdán közölte, hogy páratlan a hat egymás utáni szám kombinációja és vizsgálatot indít a számok húzása ügyében.

Ndivhuho Mafela, a NLC szóvivője az AFP francia hírügynökséggel közölte, ha találnak bármit is, ami hibát okozhatott, akkor bejelentik. „Jelenleg folyik a vizsgálat” – tette hozzá.

Az mindennapos lehet, hogy két játékos osztozzon a jackpoton, de nagyon ritka, hogy egyszerre többen. 2003 márciusában volt olyan eset, hogy 33 lottozó osztozott rajta.

Hirmagazin.eu

ElőzőA Barcelona húsz perc alatt mindent eldöntött, 3-0-ra verte a Ferencvárost
KövetkezőTitkosszolgálati akció állhat a Szájer-ügy hátterében
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza