9.4 C
Budapest
2022. szeptember. 28. szerda

Facebook: Eddig csinálhattál úgy képernyőképet és fotókat a Facebookon, illetve felvehetted a Messenger-beszélgetést úgy, hogy azt senki nem tudta meg, .. ez most megváltozott! Bármit csinálsz, a partnered mindenről értesül! – részletek

Dátum:

Megosztás:

A Facebook üzenetküldője több olyan megoldással is bővült, ami az adatainkkal való visszaélés lehetőségét csökkenti.

Facebook üzenetküldőjében, a Messengerben immár mindenki számára elérhető a végpontok közti titkosítás. Ez megakadályozza, hogy illetéktelenek hozzáférjenek a kommunikációhoz, illetve annak tartalmához, legyen szó hang- vagy szövegalapú diskurzusról. Ez azonban csak az egyik védelmi lehetőség, amit a népszerű szolgáltatás kínál.

A Messenger ezt megelőzően aktiválta az úgynevezett eltűnő üzeneteket, amik 12 órával a megnyitásuk után automatikusan törlődnek. A funkcióhoz pedig tartozik egy igen hangsúlyos, szintén adatvédelmi fejlesztés: ha bárki képernyőképet készít a beszélgetésről, akkor arról a partner is tudni fog.

Hogy mire kell pontosan gondolni, arra Mark Zuckerberg minap írt Facebook-bejegyzése mutat rá igazán. A Facebookot üzemeltető Meta főnöke feleségével váltott néhány szót a felületen, amikor a nő egy képernyőképet készített. A felvétel maga nem látszik, csak az, hogy elkészült. Ez azonban a másik fél számára is információ, hiszen tudni fogja, hogy csevegőpartnere megörökített valamit.

A fejlesztés azt persze nem teszi lehetővé, hogy a képernyőképet távolról töröltessük; így inkább csak jelzés, hogy a másik is tudatában legyen vele, valamit lementettek a beszélgetésből. Az újdonság egy másik gyengepontja, hogy az csak az eltűnő üzeneteknél működik, a hagyományos (normál) chatben nem. Ráadásul a biztonságosabb üzengetés sem automatikus, azt a felhasználónak kell aktiválnia, miután a partnert kiválasztotta. A felület a chatablakon belüli felfelé suhintással hívható elő, értelemszerűen csak mobilon.

hvg, blikk nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása A kettős tömegű lendkerék feladata a motor által termelt mozgási energia tárolása...

Jevgenyij Prigozsin állítja, Ő irányítja a Wagner-csoportot..

Jevgenyij Prigozsin állítása szerint 2014. május 1-jén született meg az orosz magánhadsereg. Jevgenyij Prigozsin Kreml-közeli orosz oligarcha hétfőn hivatalosan...

Putyin: Európának tisztelnie kell Moszkvát és Minszket!

A fehérorosz elnök pedig kijelentette: Európa jövője közös Oroszországéval és Fehéroroszországéval. Az európai országoknak tisztelettel kell viszonyulniuk Oroszországhoz és...

Abonettet hív vissza a Nébih

Határérték feletti aflatoxintartalom miatt az Abonett márkájú gluténmentes extrudált kenyér 24.10.2023 minőségmegőrzési idejű és 5997148703625 EAN kódú tételét...