10.7 C
Budapest
2023. április. 1. szombat

Ezzel lehet helyrehozni a haldokló Windowst – VIDEÓ

Dátum:

Megosztás:

Tegnap, január 16-án járt le az utolsó határidő, amíg a Microsoft Windows 7-es, 8-as, 8.1-es változatait ingyen lehetett frissíteni Windows 10-re.

Mostantól tehát nem működik az a módszer, hogy rendberakáshoz a PC-n újratelepítjük a géphez eredetileg kapott kapott telepítőlemezzel a Windows valamelyik korábbi, jogtiszta változatát, majd egyszerűen frissítjük a 10-es verzióra.

Holott a ma használt számítógépek jelentős hányadát interneten frissítették Windows 10-re: magyarul sehol nincs egy lemezünk az újratelepítéshez.

Vírustámadás, netán teleszemetelt – azaz különféle programok installálása, majd eltávolítása utáni maradványokkal lelassított -, vagy bármilyen károsodást elszenvedett gépen az értékes adatok mentése után megfelelően csak újratelepítéssel lehet orvosolni a gondokat.

Természetesen ma sem lehetetlen, csak nem annyira nyilvánvaló a megoldás.

Több módszer áll rendelkezésre.

1. Talán a legegyszerűbb és leggyorsabb gyógymód, ha – még egyszer: csakis a képek, fájlok, adatok mentése után! – alaphelyzetbe állítjuk a számítógépet.

Kattintsunk a Start gombra, majd válasszuk a Gépház/ Frissítés és biztonság/ Helyreállítás menüpontot, majd „A Gép alaphelyzetbe állítása” alatt az „Első lépések” lehetőséget.

2. Lehetőségünk van arra is, hogy a PC indításakor, a bejelentkezési képernyőnél tartsuk lenyomva a Shift billentyűt, és válasszuk a „Főkapcsoló” ikont, majd az „Újraindítás” lehetőséget a képernyő jobb alsó sarkában.

A számítógép újraindítása után döntsünk a Hibaelhárítás/ Gép alaphelyzetbe állítása mellett.

3. Mivel minden Windowsnak lelke van, a gép néha csúnyán ellenszegül a felhasználónak. Ha az előző két megoldás egyike sem válna be, módunkban áll letölteni telepítési adathordozót a hivatalos Microsoft oldalról.

Az „Eszköz letöltése” gombot megnyomva a gépünkre letöltődik az úgynevezett MediaCreationTool.

A számítógépen elindítva az .exe fájlt, válasszuk az „Eszköz letöltése” és a „Futtatás” lehetőséget.

A „Mit szeretne tenni?” oldalon a „Telepítési adathordozót készíteni egy másik géphez” lehetőségre van szükségünk. A „Tovább” gombot lenyomva a telepítőt egy legalább 8GB-os üres pendrive-ra rakhatjuk, vagy a letöltött ISO fájlt üres DVD-re írhatjuk.

(Ha egy hibaüzenet szerint túl nagy a lemezképfájl, kétrétegű, azaz Dual Layer, DL típusú DVD-t kell használni. Ezért is egyszerűbb a pendrive mellett dönteni.)

Ami az aktiválást illeti:

Attól függően, hogy miként szereztük be a Windows 10-et, az aktiváláshoz digitális licenc vagy 25 karakterből álló termékkulcs szükséges.

A digitális licenc olyan aktiválási mód a Windows 10-ben, amelyhez nincs szükség termékkulcs megadására.

forrás: hirado.hu

Kép: Shutterstock

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ebben nem lesz köszönet: lesújt az időjárás erre az országrészre

Továbbra se lesz hozzánk kegyes az időjárás, sőt most tombolja ki magát csak igazán. Mutatjuk, hogy hol lesz...

Helyszíni videó: meghalt a férfi, aki lezuhant a Margit hídról – videó! (18+)

A tragédiát többen is láthatták. A legfrissebb hírek itt! Meghalt az a férfi, aki szerdán lezuhant a Margit híd szigeti...

A tetejére borult egy autó az M3-as autópályán

A balesetet követően a leállósávban haladt a forgalom... A katasztrófavédelem oldalán arról számoltak be, hogy a tetejére borult egy gépkocsi...

Borzalmas tragédia: kiugrott egy férfi az ajkai kórház ablakán

A hatodik emeletről vetette ki magát az öngyilkos beteg.. Meghalt a férfi, aki kiugrott az ajkai kórház hatodik emeletéről...