5.2 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeTudástárTechnika, kommunikációEzúttal tényleg valami újdonsággal bővítik az Instagramot

Ezúttal tényleg valami újdonsággal bővítik az Instagramot

Készülőben a közösségi platform új funkciója, az ismerősök követését szolgáló helymeghatározó térkép.

Érdekes újdonságot fejleszt az Instagram: a „Friend Map” ugyan magyar nevet még nem kapott, viszont arra szolgálhat majd, hogy látható legyen térképen, épp merre járnak a barátai, követői – írja a HVG.

A funkció készülését a Meta erősítette meg a TechCrunch kérdésére.

A lehetőség használatáról mindenki maga dönthet, nem látja majd alapértelmezés szerint mindenki, hogy éppen merre jár, ugyanis ez igen súlyos adatvédelmi aggályokat vetne fel.

A Meta elmondása szerint a funkciót egyelőre csak belsős körökkel tesztelik, tehát jelenleg még a kíváncsi felhasználók számára sem kipróbálható.

Az Alessandro Paluzzi által megosztott képernyőképek alapján a funkcióval lehetősége lesz a felhasználónak eldönteni, kivel szeretné megosztani a földrajzi pozícióját. Az erre vonatkozó adatok a jelek szerint végpontok között titkosítva lesznek, tehát illetéktelenek nem nyerhetnek majd bepillantást abba, hogy hol jár épp.

A funkció hasonlít a Snapchat-en található Snap Map-re, mellyel láthatjuk, hol vannak azok az ismerősök, akik ezt jóváhagyják.

Pillanatnyilag nem ismert, hogy mikor válik mindenki számára elérhetővé az Instagram új funkciója, ám, mint írják, a hivatalos megerősítés és a tesztelés ténye közeli megjelenésre utal.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work