7.1 C
Budapest
2023. március. 28. kedd

Ezt teszik a nap káros UV-sugarai a szemmel!

Dátum:

Megosztás:

Mindannyian tudjuk, hogy napjainkban annyira erős az UV-sugárzás, hogy egyáltalán nem ajánlott kimenni az utcára napszemüveg, és napvédő krém nélkül. Egy bizonyos életkor után az UV-A és-B sugarak fokozzák a szürke hályog kialakulásának kockázatát.

40 év fölött érdemes fokozottan odafigyelni szemeink egészségére, próbáljuk meg a maximális védelmet nyújtani számukra.

Az erős sugárterhelés látáskárosodást, vagy átmeneti, esetleg állandó látásvesztéshez okozhat. A szürke hályog napjainkban a vezető vaksági okok között említhető, éppen ezért nagyon kell védenünk a szemünk a káros UV-sugaraktól.

A szürke hályog hatására annyira elhomályosodik a szemlencse, hogy azt már csak műtéti úton lehet korrigálni. Ha túlságosan előrehaladott állapotban kerül sor a műtétre, egyáltalán nem biztos, hogy megmenthető a látás.

A műtét során eltávolítják a hályogot, és speciális műlencsét helyeznek a szemre.

Szemünket már gyerekkorban védenünk kell a káros sugárzásoktól, de később felnőttként se hanyagoljuk el. A leghatásosabb, ha a megfelelő UV-szűrővel ellátott napszemüveget viseljük, amit lehetőleg egy optikában vásároljunk meg.

Soha ne dőljünk be az olcsóbb, UV felirattal ellátott szemüvegeknek, kérjük szakember tanácsát a helyes választáshoz. Azt is tudnunk kell, hogy nem attól véd egy szemüveg, minél sötétebb az üvege, hanem, ha az üvegen legalább 400-as, vagy annál magasabb értékű szűrővel legyen ellátva.

Leginkább olyan napszemüveget érdemes választani, ami az arc nagy részét takarja, hiszen minél nagyobb, annál nagyobb területen biztosít védelmet. Ehhez pedig ajánlott egy széles karimájú kalapot is hordani.

Ha bármilyen furcsa elváltozást észlelünk a szemünkön, szemhéjunkon, keressünk fel egy szakembert.

Forrás: tudasfaja.com

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Szégyen, ahogy kinéz Berki Krisztián sírja: megszólalt az édesanyja

Közel tizenegy hónapja, hogy Berki Krisztián tragikus hirtelenséggel elhunyt ferencvárosi otthonában, ám végső nyughelyére még mindig nem került...

EU: „2035-től minden eladott új autónak nulla szén-dioxid-kibocsátásúnak kell lennie”..

Az Európai Unió egy új törvény betartatására készül, amely előírja, hogy 2035-től minden eladott új autónak nulla szén-dioxid-kibocsátásúnak...

Háború a budapesti társasházban: „Ezek szárnyas patkányok”

Valóságos harci állapot van abban a XXII. kerületi társasházban, ahol egy bácsi mindennap eteti ablakából a galambokat, ezzel...

„EZ MAGA A POKOL! egy perc alatt tűnt el!” – Százak keresik a viharban eltűnt 6 éves Gergőt!

Százak keresik már közel egy napja azt a 6 éves autista kisfiút, aki otthonról tűnt el a szélviharban....