21.7 C
Budapest
2023. szeptember. 25. hétfő

Ezt nem szabad az unikornissal a Balatonban – videók

Dátum:

Megosztás:

Jön a hosszú hétvége, megtelik a Balaton – akár felelőtlenebb emberekkel is, ezért a vízimentők előre szólnak pár dolog miatt.

Balatoni vendégcunami közeledik a hosszú hétvégére – várhatóan -, ezt felvezetve terjedelmes „használati útmutatót” állított össze a magyar tengerrel kapcsolatban a LikeBalaton.hu, amelynek tudósítója a Vízimentők Magyarországi Szövetségének balesetszimulációján járt, cikkében pedig felsorolja, milyen veszélyek leselkedhetnek ránk a parton vagy a vízben.

  1. Elalvás a parton – figyelni kell, hogy ha árnyékba települünk, és elszundikálunk, az árnyék idővel arrébb megy, így égési sérüléseket szerezhetünk a napon. Ha mást látunk a napon elaludni, ne féljünk szólni neki! Legrosszabb esetben kiderül, hogy valaki szándékosan akar leégni.
  2. Vízbe menés – mindig a lépcsőket kell használni.
  3. Az iszapdobálás veszélyes – az iszapban gyakran vannak kavicsok, amelyek a szembe kerülve nagy bajt csinálhatnak.
  4. Vízmélységre vigyázni – mindenhol ki van táblázva a 120 centis víz kezdete, aki a parton sört vagy fröccsöt fogyasztott, ennél beljebb soha ne menjen, még akkor se, ha matrac vagy más elúszott tárgy után igyekszik! Az apukák se kapcsoljanak szuperhősüzemmódba!
  5. Vízibicikliről fejest ugrani – tilos és életveszélyes. Soha nem lehet tudni, hol milyen mély a víz.
  6. Úszni csak a parttal párhuzamosan – így gyorsabban odaér a segítség, ha szükség van rá (görcs, szédülés).

Videók is készültek a biztonság könnyebb észben tartásáért.

infostart, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ezért lehet fontos segítség a konyhában egy okosmérleg

Az SKS 707X konyhai mérleg akár okostelefonnal is párosítható Budapest, 2023. szeptember 25. –  A technológia fejlődésének köszönhetően egyes...

NAPÚT – 6: AZ Utolsó vacsora szereplői – Fülöp

A negyedik apostol Fülöp. A rák csillagjegynek sokszoros jelentése is van! Egyrészt ekkor van a nyári napforduló, vagyis június...

Az energia-tévedés – vagy inkább energia-átverés, és a világ kifosztásának egy remek modellje – 3

További egyszerű tények: A Földön mindenhol van kőolaj, csak a geológiai struktúrák miatt van, ahol sokkal gazdaságosabb kitermelni, mint...

A legnépszerűbb online játékok, amelyeket 2023-ban adták ki

A legnépszerűbb online játékok, amelyeket 2023-ban adták ki Ahogy a világ egyre inkább digitálissá válik, az online játékok iránti...