20.5 C
Budapest
2022. augusztus. 15. hétfő

Ezt is megértük: a szüleink generációja lett a legaktívabb a számítógépes játékokban..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Ezt is megértük: a szüleink generációja lett a legaktívabb a számítógépes játékokban

Gépigény

Az idősebbek számára mindez már nem újfajta kikapcsolódás.

Számítástechnikai blog

Elmúltak azok az idők, amikor a számítógépes játékok a fiatalokat szögezték a monitor elé – derül ki egy német kutatásból. A 16 és 29 év közöttieknek ugyanis alig 15 százaléka nyilatkozott úgy, hogy minden nap a gép előtt lógna.

Origo

Annál bátrabban vállalták ezt az 50 és 69 közöttiek, akiknek közel negyede vált a számítógép megszállottjává – írja az Esport magazin.

FOE

Meglepő? Korántsem az: a mai középkorúak ugyanis abból a generációból kerülnek ki, akik már a 80-as években is a Commodore vagy az Atari előtt ültek. Számukra tehát a gép előtt lenni tiszta nosztalgia.

WordPress

Ezt a tendenciát erősíti, hogy olyan, egyébként offline játékok is elérhetővé váltak app formájában, mint a Sudoku vagy a Skat, így az idősebbek már ezeket is táblagépeken játszhatják. A koronavírus miatti bezártság pedig kiemelten hozzájárul, hogy sokan a gép előtt kössék le magukat.

IGN Hungary

A Tech magazin szakértői éppen ezért intenek: ha a virtualitás a társas hobbik vagy a mozgás rovására megy (ami ebben az időszakban könnyen bekövetkezik), abból függőség alakulhat ki.

Érdemes tehát odafigyelnünk, mennyit lógnak a szüleink a tablet, a telefon vagy a laptop előtt.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Tömegkarambol tegnap az M7-esen, akik a Balaton felől autóztak, későn értek haza..

Az útinform tegnap, a baleset után felhívta a közlekedők figyelmét arra, hogy aki teheti, a Balatonvilágos csomópontnál hajtson...

Megszólalt a magyar erdők felelőse: így dől el a fák sorsa

Az erdészeti, a természetvédelmi hatóság és a nemzeti parkok szakemberei a fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet módosítása után is...

Mára elég! Ugyanazt szajkózza mindenki – balesetek, megcsalás, kitálalt, elhunyt, rezsicsökkentés, okos tippek.., nem tippek kellenének, hanem okos intézkedések..

A Jó Isten is úgy teremtette a Földet, hogy az emberek vasárnap pihenjenek! Menjetek, kiránduljatok, vagy legyetek családi körben,...

Újabb brutális kutyatámadás történt: fékezhetetlen rotweilerek rontottak az ismert magyar harcművészre és lovára

Balogh Zsolt harcművész Facebook-oldalán számolt be arról, hogy amikor szokás szerint kilovagolt Dunakeszi külterületén lévő mezőkre, rotweilerek támadtak...
facebook