32.1 C
Budapest
2022. augusztus. 17. szerda

Ezt eddig nem tették a kirakatba: aki ebbe a csoportba tartozik, ősztől négyszeres díjat fizet a gázért, de az áram is brutálisan drágul!

Dátum:

Megosztás:

Aki kikerül a rezsicsökkentett díjszabás alól, annak a jelenlegi ár többszörösét kell kicsengetnie.

A kormány két hete hozott rendeletet arról, hogy valamennyi önkormányzat, illetve a cégek jelentős része kikerül a rezsicsökkentés hatálya alól, azaz augusztus 1-jétől jóval magasabb áron vásárolhatja meg a gázt és az áramot – írja a Népszava. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a tarifa augusztustól – így számol a lap – a jelenlegi céges hatósági ár négyszerese, vagy – másképpen számolva – a lakossági ár hatszorosa lesz.

A kormányrendelet szerint egyébként augusztus 1-jétől évi 1489 köbméter gázfogyasztásig a legfeljebb óránként 20 köbméteres fogyasztású mikrovállakozások kedvezménye marad meg, ami azt jelenti, hogy az összes önkormányzaton kívül több tízezer cég szorul a kedvezményes körön kívülre.

A köbméterenkénti – kedvezmények nélküli – tarifa nettó 460 forint lesz, ám ez az ár az áfán kívül nem tartalmazza a jövedéki adót és a készletezési hozzájárulást sem, azaz az érintett csoportnak végeredményben ennél jóval többet kell majd fizetnie.

Ami a villamosáramot illeti, a Magyar Villamosművek (MVM) azt írta: a jogosultságukat megtartó cégeknek éves 4604 kilowattórás (kWh) fogyasztása feletti részért kWh-nként 106,17 forintot kell leszurkolniuk. Emlékeztetőül: a lakossági ár jelenleg 36,4 Ft/kWh.

blikk

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Pedáns vagy kényszerbeteg, aki állandóan takarít?

A rendet és a tisztaságot mindenki, ám az utat, ami elvezet odáig, csak nagyon kevesen szeretik, sőt a...

Mit tegyünk, ha az idegeskedés miatt fáj a gyomrunk?

A gyomorfájdalom több ok miatt is kialakulhat. A fájdalmat kiválthatják vírusfertőzések, savas reflux, de gyomorfekély is állhat a...

Féltékenység, pénz, megcsalás – ezek a szakításhoz vezető leggyakoribb indokok

A kapcsolatok gyakran ugyanazokon a problémákon csúsznak el. Ilyen a pénz, az elköteleződés kérdése vagy a kommunikáció hiánya....

Eddig ezt cm-ben nem tudták túlszárnyalni, 230 cm és 82 kg-os, kapitális harcsa..

Óriás harcsát fogtak a gyomaendrődi Sirató-holtágon még két éve, de azóta sem fogott Magyarországon senki ilyen hosszú hatcsát.. Kétszázharminc...
facebook