22.2 C
Budapest
2022. május. 26. csütörtök

Ezt az 5 dolgot azonnal töröld a Facebookról, ha jót akarsz!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Ár­tal­mat­lan ada­tok­nak tűn­nek, mégis ve­szélybe so­dor­hat­nak…

Gyanútlan felhasználóként hajlamosak lehetünk minden adatunkat jóhiszeműen megadni a Facebooknak, pedig az ártatlannak tűnő információhalmaz könnyen bajba sodorhat minket.

Az Independent most összegyűjtötte azt az 5 területet, amire különösen oda kell figyelnünk!

Érdeklődési kör

Talán nem is gondolnád, de az összes adatod közül ez az, amit a leginkább hasznosítani tud a Facebook-alapító Mark Zukerberg virtuális birodalma. A lájkolt dolgok alapján dolgozik egy algoritmus, ami megpróbálja kitalálni, mi minden érdekelhet még, és persze ez alapján jeleníti meg az oldaladon a hirdetéseket is. Az adatvédelmi beállításoknál azonban megadhatjuk, hogy ez az információ privát legyen.

Születésnap

A legtöbben gondolkodás nélkül nyilvánossá tesszük születési dátumunkat, hogy később mosolyogva fogadhassuk a jókívánságokat, ám ez nagyobb veszélyt jelent ránk, mit gondolnánk!

A születésnappal ugyanis az illetéktelenek a személyes adatainkhoz, vagy a banki profilunkhoz is hozzáférhetnek.

Ez ellen persze nehéz védekezni, hiszen a Facebookon kötelező megadni születési dátumunkat, az oldal ugyanis így próbálja elérni, hogy csak azok használják, akik elég idősek hozzá. A legjobb megoldás talán az, ha privátra állítjuk az információt, így biztosan nem jutnak hozzá illetéktelenek.

Lakcím

Elképesztő, mennyien megadják pontos lakcímüket, holott egyértelmű, hogy ez a betörőknek felhívás keringőre. Különösen akkor, ha azt is megosztjuk, mikor milyen eseményen veszünk részt…

Ezt az 5 dolgot azonnal töröld a Facebookról, ha jót akarsz!
Fotó: Facebook

A megoldás: legfeljebb a lakóhelyünk nevét adjuk meg, a profilunkon !

Iskolák, munkahely

A korábbi munkahely vagy az iskola feltüntetése megkönnyítheti a volt kollégákkal, régi barátokkal való kapcsolattartást, de rajtuk kívül szinte bárki más is megtalálhatja a profilunkat, ha beírja a cég, vagy az adott oktatási intézmény nevét a keresőbe.

Régi, kínos dolgaink

Akik már hosszú évek óta lelkes felhasználói a közösségi oldalnak, talán el is felejtik, miket posztoltak ki az elején. Sokan csak a néhány hónapja elérhető, emlékeket felidéző újításnak köszönhetően döbbennek rá, milyen képekkel árasztották el korábban az üzenőfalat.

Ezt az 5 dolgot azonnal töröld a Facebookról, ha jót akarsz! 1
Fotó: Facebook

Ez pedig évek távlatából igencsak kellemetlen lehet!

Érdemes tehát kétszer is átgondolni, hogy amit most megosztanánk a nagyvilággal, az később is vállalható lesz-e!

Forrás: Ripost

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Brüsszelben kiakadtak azon, hogy a magyar kormányban csak fehér magyar emberek vannak

Ahogy arról portálunk is beszámolt, kedden a miniszterek bemutatásával és eskütételével megalakult az ötödik Orbán-kormány. Ezen alkalomból Kovács Zoltán posztolt egy...

Uniós bűncselekménnyé nyilvánítaná az Európai Bizottság a szankciók megsértését

Két javaslattal állt elő az Európai Bizottság, amelyek Ursula von der Leyen elnök szerint segíthetnek még nagyobb nyomást helyezni...

Pórul járt utasok: Rómában rekedt kedden éjjel a Wizz Air 180 utasa, sokan az éjszakát is a repülőtéren töltötték – Itt a légitársaság válasza

Róma – A római repülőtérenhagyta mintegy 180 utasát a Wizz Air légitársaság. A gépnek kedden 22.20-kor kellett volna...

Brit külügyminiszter: Az orosz agressziót nem lehet megbékíteni, erővel kell rá válaszolni! – Liz Truss-t a NATO-határozat sem érdekli, Anglia nehézfegyvereket fog szállítani Ukrajnának!.....

„Most már nem vehetjük le a lábunkat a gázpedálról” – írta sajtóközleményében Liz Truss. „Az orosz agressziót nem lehet megbékíteni....