23.8 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Ezt a 10 növényt jó, ha együtt ülteted el a kertben

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Ha iga­zán szép és egész­sé­ges ker­tet sze­ret­nél, akkor eze­ket a nö­vé­nye­ket csak egy­más mellé ül­tesd! 10 nö­vényt mu­ta­tunk, amik együtt cso­dákra ké­pe­sek.

Sokan gondolják úgy, hogy bizonyos növénykombinációk különleges hatalommal bírnak és gyönyörű terméseket hoznak. A kertészek viszont biztosan tudják, hogy az egészséges és szép kert a növények kombinációján múlik, hiszen az egyik segíti a másikat. A gyorsan növő növény árnyékot ad a napra érzékeny, rövidebb szárú vagy kúszó társainak, mások megakadályozzák a kártevők okozta gondokat.

1. Rózsa és fokhagyma

Ezt a 10 növényt jó, ha együtt ülteted el a kertben

A fokhagyma megvéd a rózsakártevőktől. A fokhagyma és a snidling ugyanolyan taszító számukra és késő tavasszal a kis lila vagy fehér virágok jól mutatnak a rózsavirágokkal együtt.

2. Paradicsom és káposzta

Ezt a 10 növényt jó, ha együtt ülteted el a kertben 1

A paradicsom taszítja a káposztamoly lárvákat, így a hernyók nem rágnak nagy lyukakat a káposzta leveleire.

3. Káposzta és kapor

Ezt a 10 növényt jó, ha együtt ülteted el a kertben 2

A kapor védelmezője a káposztafélék családjának. Óvja a brokkolit és a kelbimbót is. Vonzza a darazsakat, amelyek a káposztahernyókat és más kártevőket távol tartják.

4. Kukorica és bab

Ezt a 10 növényt jó, ha együtt ülteted el a kertben 3

A bab vonzza a hasznos rovarokat, amelyek megvédik a kukoricát a szöcskéktől, kabócáktól, hernyóktól és más, a levelekre veszélyes kártevőktől. A bab pedig felkapaszkodhat a kukorica szárára.

5. Retek és spenót

Ezt a 10 növényt jó, ha együtt ülteted el a kertben 4

Ültess retket a spenót alá, így a retek megemeli a spenótleveleket és védi azokat, a retekgumók pedig szépen növekedhetnek a föld alatt.

Forrás: Ripost

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Mozgó autóból zuhant az úttestre az egyéves gyermek, nem élte túl.. – Szerinted kidobták vagy kiesett?

Az orvosok mindent megtettek, de a pici életét már nem tudták megmenteni. Pénteken meghalt a kórházban az a kisgyermek,...

Halálra akarta inni magát az iskolában bántalmazott Korina: a tanárok és az igazgató is eltussolták a bántalmazást

A 16 éves vajai gimnazista tavalyi öngyilkossága óta egymás után kerülnek elő az újabb és újabb megdöbbentő esetek,...

Vlagyimir Putyin külföldre utazik, és Volodimir Zelenszkij is külföldre utazik..

Amíg Putyin Tádzsikisztánba és Türkmenisztánba látogat, addig Zelenszkij Angliába utazik. Putyin a tervek szerint Dusanbéban tárgyalásokat folytat majd Emomali...

Fölényesen nyert a Fidesz a budapesti időközi választáson – Karácsony Gergely szerint ezzel üzentek a választók: „Ez az április 3. óta bemutatott ‘melyikünk a...

Jelentős fölénnyel nyertek a Fidesz-KNDP jelöltjei a vasárnapi időközi választáson Budapesten. Az ellenzék közös jelöltjei úgy tűnik hiába állítottak...