26.8 C
Budapest
2023. május. 31. szerda

Ezrek rekedtek a tengeren, sehol sem engedik kikötni a luxushajókat (18+)

Dátum:

Megosztás:

Több mint tucatnyi óceánjáró szállodahajó keres nyitott kikötőt, mert a koronavírus-járvány miatt sehol sem kap kikötési engedélyt.

Március 13-án a óceánjáró hajók nemzetközi szövetsége (CLIA) 30 napra felfüggesztette a hajójáratok indulását és érkezését az Egyesült Államok kikötőibe a koronavírus-fertőzés veszélye miatt.

Több mint két héttel a tilalom kihirdetése után még utasok tízezrei várják a sorsukat csaknem húsz hajó fedélzetén. A CLIA, amely 38 hajótársaság 277 járművét képviseli, a CNN érdeklődésére közölte, a hajóállomány 5,4 százaléka még mindig nem tudott kikötni.

CNN összegyűjtötte, mely hajók vesztegelnek a tengeren:

Zaandam – eredetileg dél-amerikai körúton volt, és Chilében kellett volna március 21-én kikötnie. Influenzaszerű megbetegedése 73 vendégnek és a legénység 116 tagjának van, négyen elhunytak a hajón. A Holland America hajótársaság ezt nem erősítette meg, csupán két ember pozitív koronavírustesztjét jelentette be. A hajó úton van a floridai Fort Lauderdale felé, de mivel sehol sem engedték kikötni, egy másik hajóval kellett új személyzetet és ellátmányt vinni.

Arcadia – januárban indult 100 napos világ körüli útra, most Southamptonba tart, miután legutóbb Fokvárosban nem engedték kikötni. Április 12-én, az eredetileg tervezett időpontban ér véget az út. A hajón egyelőre nincsenek fertőzöttek.

Maasdam – a hajó megérkezett San Diegóba, és mivel nem volt beteg a fedélzeten, ezért a 842 utast és az 542 tagú legénységet úgy engedik el a hajóról, hogy mindenkit közvetlenül a repülőjáratához szállítanak.

Coral Princess – március 5-én indult a chilei Santiagóból, és nem tudta letenni az utasait Brazíliában, noha nincs vírusfertőzött a hajón, ezért most Fort Lauderdale felé tart.

Pacific Princess – Ausztráliában kiszállhattak az egészséges utasok, és azonnal repülővel indultak haza, akik betegek, a hajón maradtak, amely most visszaindult Los Angelesbe. A hírek szerint 75 maradtak a hajón, de nem tudni, hogy koronavírus fertőzte-e meg őket.

Queen Victoria – még január 8-án indult 82 napos útjára Hamburgból, és Dél-Amerikába tartott. Most Southampton felé hajóznak, és a hírek szerint senki sem beteg a fedélzeten.

Queen Mary 2 – január 3-án indult egy 103 napos útra New Yorkból, de most megszakította az útját, és Ausztráliából Southhamptonba tart. Az utasok többsége Perthben kiszállt, és hazautazott, és csak azok maradtak, akik egészségügyi okokból nem szállhatnak repülőre. Közöttük sincs egyelőre beteg.

MSC Magnifica – január 4-én indult világ körüli útra, de március 24-én nem engedték kiszállni az utasokat Ausztráliában, noha nincs beteg az utasok között. Most Európa felé vette az irányt a Magnifica.

Celebrity Eclipse – március 1-jén indult Buenos Airesből, de nem köthetett ki Chilében, így most San Diego felé tart. A fedélzeten nincs fertőzött, viszont fogytán vannak a készletek.

Azamara Pursuit – egy nappal később indult az argentin fővárosból, és egyenesen Miamiba megy, mert útközben sehol sem tudott kikötni.

Costa Victoria – Civitavecchia kikötőjében áll a hajó, amelyen korábban egy fertőzöttet regisztráltak, ő már Görögországban kiszállt. A többiek most hagyják el a hajót Olaszországban.

Columbus és Vasco da Gama – a két hajó a múlt héten a thaiföldi Phuket közelében találkozott, és 239 utas helyet cserélt. A briteket átköltöztették a Colombusra, míg az ausztrálokat és az új-zélandiakat a Vasco da Gama viszi haza. Előbbi csak április 13-án ér Tilburybe, utóbbi már kikötött Freemantle-ben, de egyelőre nem engedték kiszállni utasokat. A csaknem nyolcszáz ausztrált azonnal kéthetes karanténba viszik, míg a többieket elviszi a hajó Új-Zélandra. Egyik hajón sem volt beteg.

Artania – a Hamburgból induló 140 napos út Ausztráliában szakadt meg, jelenleg arra várnak az utasok, hogy a Frankfurtba induló repülőgépeik felszálljanak. Egy utas lett fertőzött, majd további hét embernél mutatták ki a koronavírust, őket már kórházba vitték.

Nyitókép: MTI/EPA/John G. Mabanglo
infostart, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Brüsszelben ismertették a tervet, hogyan fosztanák meg hazánkat az uniós elnökségtől

Az erről szóló tájékoztatón Gwendoline Delbos-Corfield baloldali francia EP-képviselő lényegében elismerte, a háborúval kapcsolatos álláspontja miatt büntetnék a...

Novák Katalin személyesen látogatta meg a Koszovóban megsérült magyar katonákat

„A hadsereg főparancsnokaként személyesen is megköszöntem a helytállásukat, és mihamarabbi gyógyulást kívántam nekik” – fogalmazott. A köztársasági elnök a Facebook-oldalán...

Az Egyesült Államok azonnal szankcióval sújtotta Koszovót

Pristina ki lett zárva egy nemzetközi hadgyakorlatból. Az Egyesült Államok először sújtotta szankcióval Koszovót az albán nemzetiségű polgármesterek megválasztását...

Chris Evans, Kim Basinger, Jason Statham, William H. Macy, Jessica Biel – Mobil – amerikai-német izgalmas thriller – videó

Megszólal egy mobiltelefon. Ryan (Chris Evans) felveszi, és békés életét elragadja a totális káosz: gyilkosság és árulás veszi...