11.6 C
Budapest
2022. szeptember. 30. péntek

Ezért kiváló sport a jégkorong a mentális fejlődéshez

Dátum:

Megosztás:

Ezért kiváló sport a jégkorong a mentális fejlődéshez

Nemcsak a testünket, a pszichénket is fejleszti.

A jégkorongra a legtöbben olyan sportként gondolnak, amely kiváló testedzési módot kínál. Emellett azonban számos mentális egészségügyi előnye is van.

A jégkorong elősegíti a gyors agyműködést és enyhíti a szorongást

Az edzés összességében kiváló módja a hangulatjavításnak. Felszabadítja az endorfinokat, ami pedig segít leküzdeni a depressziót, a stresszt és a szorongást – derül ki a Sportingbet oldaláról.

A hoki által kínált általános, gyakorlati előnyök mellett a gyors döntések meghozatala is segíti az agy fejlődését. Ha ehhez hozzáadjuk a bajtársiasságot, a közösségépítést és a csapatszellemet – máris megvan az egészséges test és lélek receptje!

Segít a pozitív testkép kialakításában

Akár csak szórakoztató módon szeretne fogyni, akár gyermekének segítene a pozitív testkép elérésében, a jégkorong kiváló tempójú sport a fentiek mindegyikéhez.

A rövid energiakitörések gyorsan elégetik a maximális kalóriát, miközben izmot építenek a pozitív hatások meghosszabbítása érdekében. Ezenkívül a jégkorong kardiovaszkuláris természete oxigént pumpál a szervezeten keresztül, javítva a tüdő kapacitását és a sejtaktivitást.

Pozitív kommunikációt fejleszt

A hatékony kommunikáció számos területen kulcsfontosságú az életben. A munkakörnyezettől az iskolai élményekig, a hatékony kommunikáció csökkenti a mentális stresszt. Mindez nagy szerepet játszik a jégkorongozás során: mind a testbeszéd, mind a csapattársakkal folytatott verbális kommunikáció sikerhez vezet a jégen és a jégen kívül is – írja az uni-ro.com.

Nyerő (és méltóságteljes vesztes) hozzáállást fejleszt ki

Akár a jégen, akár azon kívül, a szülőknek bátorítaniuk kell gyermekeiket a arra a hozzáállásra, hogy elfogadják a kudarcot, mint a további fejlődés lehetőségét. Ha ezeket a beszélgetéseket a jégkorongedzés előtt folytatjuk, akkor jobban felkészítjük a gyermeket mindkét lehetőségre, és segítünk neki elfogadni bármelyik forgatókönyvet.

Ha a gyermek megtanulja, hogyan lehet méltósággal veszíteni és nyerni, az pozitív mentális egészségügyi előnyökkel jár. Végtére is, életünk során rengeteg „veszteséggel” kell szembenéznünk, így a jó hozzáállás megtanulása segíthet abban, hogy pozitív gondolkodásmóddal navigáljunk a világban. Elfogadva, hogy gyakran nem tudjuk irányítani az eredményt – de azt szabályozhatjuk, hogyan reagálunk rá.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Szlovák védelmi miniszter: “Ez óriási hír” – Szlovákia 200 millió dollárt kap fegyverre az USA-tól

Szlovákia 200 millió dollárt kap amerikai kormányalapokból, amit amerikai katonai felszerelések vásárlására fordíthat. "Ez óriási hír, ezt a pénzt...

Vagyonnyilatkozatok: a kormány meghajlik az Európai Bizottság előtt

Újra kell számolja vagyonát november 1-je után számos politikai és közéleti vezető. Benyújtották az EB-vel egyeztetett vagyonnyilatkozattal kapcsolatos...

Több ország a világon, de köztük is Franciaország továbbra is nagy erővel támogatja Ukrajnát!

Catherine Colonna, francia külügyminiszter szerdán ígéretet tett arra, hogy Franciaország hosszabb távon is támogatja Ukrajnát Oroszországgal szemben. – Miközben Oroszország...

Belebukott a sikkasztási vádba a korábbi vezetőség: megválasztották az új elnököt a MOL horvátországi partnerénél – Mutatjuk, ki ő

Az INA horvát olajipari vállalat felügyelőbizottságása (fb) szerdán tudomásul vette a Mol Nyrt. által az INA igazgatótanácsába delegált...