17.8 C
Budapest
2023. június. 9. péntek

Ezért hívtak vissza 80.000 Himalaya sólámpát! Lehet, hogy az egyik ilyen lámpa a te otthonodban van!

Dátum:

Megosztás:

A Himalaya kősó lámpák nagyon vonzó megjelenést nyújtanak minden otthonban. Azonban ismert, hogy bármilyen tudományosan bizonyított előnyük lenne? Megállapították, hogy a melegítés hatására felszabadíthatnak negatív sóionokat, ami stimulálja a véráramlást, növeli a szerotoninszintet az agyban, javítja az alvást és enyhíti az allergia és az asztma tüneteit.

Ha van ilyen lámpa az otthonodban, tanácsos ellenőrizni a márkáját. Konkrétan a Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgálata szerint a Michaels visszahívott néhány különböző típusú Himalaya kősó lámpát, amelyeket a Lumière márka alatt értékesítettek 2016 júliusától novemberig.

Hogy jobban megmagyarázzuk, a Michaels nevű kereskedés mintegy 80.000 Himalaya rózsaszínű sólámpát hívott vissza azon felfedezés eredményeként, hogy veszélyeztethetik a fogyasztókat. Ezek a lámpák áramütést okozhatnak vagy kigyulladhatnak.

Nevezetesen azt találták, hogy a Rock of Gibraltar, a Lumiere Basket of Rocks és a Carnival of Lights típusnevű lámpák olyan fényerő szabályozókkal, valamint olyan kimeneti dugókkal rendelkeznek, amelyek nagymértékben felmelegedhetnek és meggyulladhatnak, ezáltal áramütést és tüzet okozhatnak.

Mit kell tennie a fogyasztónak?

Azok a fogyasztók, akik 2016. július és november között vettek ilyen lámpákat, ellenőrizzék a vonalkódokat, hagyják abba a lámpák használatát és vigyék vissza azt az üzletbe, ahol visszatérítik az árát. Az ilyen lámpák szép rózsaszínűek, fekete fémkosárba halmozottak vagy fából készült talpuk van.

A Michaels szóvivője szerint a NHF-val való együttműködés után a 2016 júliusa és november között értékesített Lumière Himalaya sólámpák visszahívásra kerültek. Azt állítják, hogy kiemelt fontosságú ügyfeleik biztonsága és jóléte, ezért azonnali lépéseket tettek annak érdekében, hogy megszüntessék ezt a terméket az összes üzletükből és ellátási láncukból.

Abban az esetben, ha úgy gondolod, hogy van ilyen típusú lámpa az otthonodban, akkor ellenőrizd a következő kódokat:

Lumiere Basket of Rocks: UPC 00886946056277, SKU 495146

Carnival of Lights: UPC 00886946058325, SKU 495433

Rock of Gibraltar: UPC 00886946056253, SKU 495144

Ezek a kódok megtalálhatók a terméken, valamint a dobozon, amelybe a lámpa be volt csomagolva.

Hogyan működnek ezek a sólámpák?

A melegedő Himalaya só lámpák vonzzák a páratartalmat, ami sókristálynak nedves felületet eredményez.

Arra is képes, hogy semlegesítse az elektromos eszközök keltette elektro szmogot.

Az elektro szmog semlegesíti az elektromos készülékek által kiváltott légköri elektro szmogot. (Az iparosodás és az elektronika következtében az emberi testet mesterséges elektromágneses hullámok érik különböző frekvenciájú értékekkel, de egy ilyen sólámpa semleges atomi szerkezete hozzájárulhat a mesterséges frekvenciák és az elektroszmog harmonizálásához és kiegyensúlyozásához.)

Emellett csökkenthetik a szennyező anyagok, beleértve a levegőben lévő irritáló szereket és allergének szintjét.

A fényüknek köszönhetően ráadásul nyugtató hatásuk is van.

Forrás: tudasfaja.com

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Utazás kényelmesen és stílusosan: American Tourister bőröndök

Mikor megtervezünk egy utazást, akár üzleti, akár szabadidős céllal, az első és talán a legfontosabb döntés a megfelelő...

Az idei év 5 legnagyobb divat trendje

Az idei év 5 legnagyobb divat trendje Mindegy, hogy új évről, új évszakról, esetleg új hónapról beszélünk a divat...

E-martica vásárlás – nyaralás előtt is

Az e-matrica vásárlás menete Nyakunkon a nyár, a legtöbb családban már a rég várt vakációt tervezik. Amennyiben autóban indul...

Most érkezett – Boris Johnson lemondott, mert indultak vele szemben vizsgálatok..

Azonnali hatállyal lemondott alsóházi képviselői mandátumáról Boris Johnson volt konzervatív párti brit miniszterelnök, miután kézhez kapta az arról...