9.2 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

Ezért és így érdemes elindulni a keresőoptimalizálás útján

Dátum:

Megosztás:

Ezért és így érdemes elindulni a keresőoptimalizálás útján

A keresőoptimalizálás, rövidítve SEO, az egyik legfontosabb tényező a mai digitális világban. Egyetlen vállalkozás számára sem elhanyagolható az interneten való jelenlét, még akkor sem, ha szolgáltatása nem kötődik az online térhez.

Olyan ez, mint a telefonkönyv vagy az arany oldalak régen: lehet, hogy nem telefonon rendeltük meg a szolgáltatást, de ott néztük meg, kik közül tudunk választani. A keresőoptimalizálás teremti meg a vállalkozások láthatóságát. A SEO abban segít, hogy a weboldalak jobb helyezést érjenek el a keresőmotorok találati listáján, ezáltal növelve a látogatottságot, az eladásokat és az ügyfelek számát. Ahhoz, hogy egy weboldal sikeressé váljon több tényezőt kell figyelembe venni. Ismernünk kell azt a problémát, amire megoldást kínálunk és célközönségünk gondolkodási metódusát: hogyan fognak nekiállni a keresésnek, milyen szavak megadásával próbálják a szolgáltatókat megtalálni vagy milyen témakörökről történő információgyűjtés esetén lenne előnyös, ha oldalunkra akadnának.

A keresőoptimalizálás első lépése a kulcsszókutatás

Ezt a feladatot a kulcsszókutatás látja el. A kulcsszókutatás során meg kell határozni a releváns kulcsszavakat és kulcsszó-összetételeket, amelyekre az ügyfelek rákeresnek a termékek és szolgáltatások keresése során. Nem elég azonban megfelelő kulcsszavakkal telezsúfolni oldalunkat. A keresőmotorok kiszűrik az erre való törekvést, és oldalunk felhasználói élmény szempontjából is gyenge lesz.

Tudatosan kell hasznos, értelmes, informatív tartalmat építeni, ami releváns kapcsolatban van szolgáltatásunkkal és a felhasználó keresésével is. Fontos, hogy ha ellátogatnak oldalunkra, ott is maradjanak, így annak kialakítása is meg kell hogy feleljen elvárásuknak mind stílusban, mind kezelhetőségben. Az online vásárlók nagyon türelmetlenek és gyorsan továbblépnek, ha egy weboldal lassú, nehezen kezelhető vagy szimplán nem nyeri el tetszésüket, bizalmukat.

A keresőoptimalizálás SEO nem rövidtávú célokat szolgál, sokkal inkább egy stratégia részeként értelmezhető. Éppen ezért fontos, hogy weboldalunk SEO-ja átgondolt és céltudatos legyen, hogy az valóban a kívánt hatást érje el megtalálva célközönségünket. Nagyon könnyű ugyanis rosszul célozni is végtelen mennyiségű pénzt elkölteni alacsony hatékonyságú keresőoptimalizálásra.

Célirányos látogatottság meghatározása

Weboldal tulajdonosként tehát egy feladatunk mindenképpen van: meg kell tudni határozni céljainkat. Mit szeretnék eladni és kinek? Ha ez megvan, akkor két út áll előttünk. Vagy képezzük magunkat, hogy saját magunk foglalkozhassunk a keresőoptimalizálással vagy megbízunk ezzel egy profi szakembert. Ki kell azonban emelni, hogy utóbbi választása esetén is nekünk kell a célokat meghatároznunk és az elvárásokat lefektetnünk.

A keresőoptimalizálás több eszközzel dolgozik. Az egyik legfontosabb, a gyakori felhasználói keresés kulcsszavaira történő optimalizálás, ami releváns és tudatos tartalomépítést takar. Ez elsősorban – bár nem kizárólagosan – a weboldal látható szöveges tartalmainak kialakítását jelenti. A másik a keresőmotorok által hasonló módon díjazott terület a weboldal rangjának emelése, amit link kapcsolatok kiépítésével lehet fejleszteni. A legtöbb keresőmotor abból indul ki, hogy az az oldal hiteles és megbízható, amire sok másik, lehetőleg minél hitelesebb oldal hivatkozik.

A fenti két területen kívül további SEO technikák is léteznek. Ezek egy része programozási feladat, de akár a megfelelő szerver vagy gyors webáruház motor is segíthet a jobb láthatóság biztosításában. A keresőoptimalizálási folyamatok egy része a saját weboldal átalakítását jelenti, míg bizonyos részük attól elkülönülten dolgozik az oldal sikerességéért.

A keresőoptimalizálás alapjaival vállalkozásunk online jelenléte esetén akkor is érdemes megismerkednünk, ha a területet idegennek érezzük. Ebben segít a SEOzseni honlapja, ahol közérthető leírások, szótárak és egyszerűen aktiválható ingyenes modulok is segítik a megértést és az önálló optimalizálás elkezdését. Természetesen ugyanitt van mód átfogó keresőoptimalizálási, weboldal-építési szolgáltatások megrendelésére is.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Dúvadrekord a Bakonyban – képek

A Képesfa Vadásztársaság mesébe illő területén mutatta be a Bakonyi tájegység idei dúvadterítékét. Az egy híján száz dúvaddal...

Acsa: eladó villa, kastély 13 szobás – 5,197,5 millió Ft, de akkor ez mennyi? .. Te mit gondolsz?

5 Milliárd 197 Millió 500 ezer, vagy 5,197,5 millió Ft, azaz 51.975.000.000.- Ft? Na ne nézzük meg a képeket,...

Szellemvárosként pusztul Hajmáskér egykori csodája

Hajmáskér arculatának bő egy évszázada meghatározó eleme egy impozáns épülettömb. A hajdani tüzérségi laktanya kastélyszerű parancsnoki épülete és...

Március 4-e az Elhízás elleni világnap: A bélflóra lehet a fogyókúra titkos fegyvere!

Ez lehet a hatékony testcsúlykontroll alapja a gyógyszerész szerint.. Március 4-én az Elhízás elleni világnapon a figyelem középpontjában az...