9.2 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

Ezer helyen jártak, hogy bemutassák a legjobb éttermeket

Dátum:

Megosztás:

Idén is beletelt néhány hónapba a sok kóstolás, de elkészült a Magyar Konyha Budapest legjobb helyeit bemutató, nagyon gazdag válogatása, a Top10 Gasztrokalauz Budapest.

Idén 300 helyet gyűjtött összesen 30 kategóriába a több mint 40 éves Magyar Konyha gasztrokalauza. A lassan hagyományosnak tekinthető Top10 Budapest Gasztrokalauz a Magyar Konyha decemberi száma mellett jelenik meg, és a tavalyihoz hasonlóan idén is 300 helyet ajánlanak a szerzők. Olyanokat, ahol kiváló az étel- és italkínálat. Több hónapon át járták a fővárost, és ezer vendéglátóegységben voltak, amiből végülkiválasztották a legjobb 300-at, kategóriánként tízesével.

Ezer helyen jártak, hogy bemutassák a legjobb éttermeket
A 2018-ban összegyűjtött 300 ajánlott helyet összegyűjtő kiadványFORRÁS: ORIGO

A felelős szerkesztő, Madary Orsolya által írt bevezetőből kiderül, hogy őket is meglepte, mennyit változott a magyar gasztronómia egyetlen év alatt. A 2017-es évhez képest legnagyobb változást

az alternatív helyek számának növekedésében látják.

Ezen kívül látszik, hogy egyre több a bisztró és a kötetlen, újhullámos hely a fővárosban, de nőtt a gasztrokocsmák, a „mentes” konyhák, a kézműves sörözők és skybárok száma is. Közben pedig nehézséget okoz a műfaji keveredés is. Egyre jobban keverednek a funkciók és az étlapok is.

Ezer helyen jártak, hogy bemutassák a legjobb éttermeket 1
Idén is külön kategóriát kapott a magyar konyhaFORRÁS: ORIGO

A kategóriák a tavalyihoz hasonlóan alakultak. A legnagyobb változás a legutóbbi kalauzhoz képest talán az, hogy egy év alatt sok halétterem szűnt meg, velük együtt pedig a kalauzból is teljesen kimaradt a Top10 halas kategória is. Annyi azért maradt a halat szerető olvasóknak, hogya könyv külön szimbólummal jelöli,hogy hol kapható nagy választékban és jó minőségben halétel. A kategóriák a következőképpen alakultak: fine dining; gourmet-étterem; bisztrókonyha; magyar konyha; ebédelőhely; családi és kertvendéglő; kisvendéglő és étkezde;. mediterrán konyha; keleti konyha; húsimádóknak; street food; gyorsétterem; levesező; ínyencburger; gasztrokocsma; piac és gasztro; reggelizőhely; újhullámos kávézó; cukrászda; fagylaltozó; borbár; söröző; bár; gasztro és más; art & food; vegán konyha; kézműves pékség; delikátbolt; nemzetközi delikátbolt.

A Budapestet megcélzó turisták száma folyamatosan nő, és ez

magával hozta a vendéglátás színvonalának emelkedését is

A rengeteg turista miatt sok helyen dolgozik már például csak idegen nyelven beszélő pincér. És ezzel együtt egyre több nemzetközi stílusú hely nyílik. A kalauz szerzői ezeket az új helyeket is bemutatják. A kiadvány felépítése nagyon hasonló a tavalyihoz: a végére idén is egy-egy jegyzék került. Az egyik betűrendben, a másik pedig kerületenként gyűjti össze az ajánlott helyeket.

Forrás: origo.hu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Ha most cselekszünk, ontani fogja a virágot a muskátli

Bár még nincs itt az idő, hogy kitegyük a szabadba pompázni kedvenc cserepes virágunkat, a muskátlit, már kezdhetjük az...

Dúvadrekord a Bakonyban – képek

A Képesfa Vadásztársaság mesébe illő területén mutatta be a Bakonyi tájegység idei dúvadterítékét. Az egy híján száz dúvaddal...

Acsa: eladó villa, kastély 13 szobás – 5,197,5 millió Ft, de akkor ez mennyi? .. Te mit gondolsz?

5 Milliárd 197 Millió 500 ezer, vagy 5,197,5 millió Ft, azaz 51.975.000.000.- Ft? Na ne nézzük meg a képeket,...

Szellemvárosként pusztul Hajmáskér egykori csodája

Hajmáskér arculatának bő egy évszázada meghatározó eleme egy impozáns épülettömb. A hajdani tüzérségi laktanya kastélyszerű parancsnoki épülete és...