-0.5 C
Budapest
2023. március. 29. szerda

Ezeket a közép-magyarországi utakat újítja meg a Magyar Közút

Dátum:

Megosztás:

Az EuroAszfalt, a Soltút, a Colas, a Strabag és a Swietelsky hajtja végre a Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém és Pest megyét érintő 1,8 milliárdos útfelújítást.

A közép-dunántúli és a közép-magyarországi régióban nettó 1,833 milliárd forintos útfelújítást indít a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A kilenc út tíz szakaszát érintő programban négy szakasz hazai, hat pedig uniós forrásból, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) újul meg.

A felújítások közül hatot az EuroAszfalt Kft., a Swietelsky Magyarország Kft. és a Soltút Kft.konzorciuma végez el, ebből az első kettőt hazai, a többit uniós forrásból:

  • Csomópontfelújítás a 10-es számú, Budapest–Dorog–Almásfüzitő elsőrendű főúton, összesen 200 méter, 78,51 millió forint.
  • Burkolatfelújítás az M2 autóúton Budapest és Vác között, 1205 méter hosszan, 4574 négyzetméteren, 62 millió forint.
  • A 6307-es számú Simontornya-Szabadbattyán összekötő út felújítása 2 réteg burkolatmegerősítéssel, egy 2300 és egy 3460 méteres szakaszon, 156,18 millió + 235,68 millió forint.
  • A 8119-es Velence–Csákvár–Tata összekötő út felújítása 2 réteg burkolatmegerősítéssel és pályaszerkezet cserékkel, 3321 méter, 385,72 millió forint.
  • A 7311-es Nagyvázsony–Vigántpetend összekötő út felújítása 2 réteg burkolatmegerősítéssel, 1155 méter, 133,57 millió forint.
Nagyvázsony–Vigántpetend összekötő út.
Kép: VEOL

STRABAG Általános Építő Kft. és a STRABAG Építő Kft. végzi el a következő feladatokat (az első hazai, a másik kettő uniós forrásból jön létre):

  • Burkolatfelújítás a 72106-os Ősi bekötő úton, 2400 méter, 193,37 millió forint.
  • A 7217-es Veszprém–Balatonalmádi összekötő út felújítása 2 réteg burkolatmegerősítéssel, 1900 méter, 186,62 millió forint.
  • A 82113-as Csesznek bekötő út felújítása 2 réteg burkolatmegerősítéssel, 3944 méter, 341,545 millió forint.

Colas Út Zrt. pedig hazai finanszírozásból burkolatfelújítást végez az M0-s körgyűrűn, 1270 méter hosszan, 4762,5 m2 felületen, 59,92 millió forintból.

Forrás: magyarepitok.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Leonardo DiCaprio; Jonah Hill; Matthew McConaughey; Margot Robbie; – A Wall Street farkasa – videó (18+)

A pénz sosem elég. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is...

Szijjártó Péter: Magyarország és Lengyelország nemet mondott az európai földgázrendeletre

Az uniós tagállamok arról szavaztak, hogy meghosszabbítsák-e azt a rendeletet, amely előírná az EU-n belül a földgázfelhasználás csökkentését. Korábban...

Bejelentés: hamarosan lép a kormány a fúrt kutak ügyében

Csökkenteni fogják azoknak a korábban szabálytalanul létesített kutaknak az engedélyezési költségét, amelyeket nem öntözésre, hanem háztartási célra használnak...

Új helyen bukkant fel és rekorder lett M237, a vándorló farkas – itt a teljes útvonala

Immáron a legnagyobb távolságot dokumentáltan megtevő farkas Európában az a példány, mely tavaly nyáron Svájcból indult, a napokban...