4.6 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeTudástárTechnika, kommunikációEzek az okostelefonok tartják legjobban az értéküket – itt a teljes lista

Ezek az okostelefonok tartják legjobban az értéküket – itt a teljes lista

Itt is megvan az Apple–Samsung párharc.

Az ár-összehasonlító SellCell jelentést készített az utóbbi hónapok legfelkapottabb mobiljainak értékcsökkenéséről – írja a hvg.hu.

Egy okostelefon egyik kulcsfontosságú mutatója az, hogy később, amikor tulajdonosa újra cserélné, arányosan mennyiért tud túladni rajta. A kutatás szerint az elmúlt év értéküket legjobban tartó telefonjai az iPhone 15-ök voltak: az első 12 hely mindegyikére valamilyen iPhone 15 modell került. A kínálat legjobb modellje a 256 GB-os iPhone 15 Pro Max volt, amely mindössze 18,2 százalékkal értéktelenedett el a megjelenése utáni első három hónapban. Ez az eredmény egyúttal azt is jelentette, hogy 11 százalékkal kevésbé amortizálódott, mint egy évvel korábban az iPhone 14-es megfelelője.

A 256 GB-os Samsung Galaxy S23 Plus is bekerült az értékét legjobban megőrző 15 telefon közé, kiváló 35,3 százalékos értékcsökkenéssel, megelőzve az 1 TB-os iPhone 15 Prót. De összességében a Samsung S23 sorozata még mindig alulteljesít az iPhone 15 sorozattal szemben.

A Samsung egy negatív rekordot is elkönyvelhetett: az értékéből leggyorsabban vesztő modell a Galaxy S23 FE volt, amely három hónappal a megjelenés után 68,4 százalékos értékcsökkenést mutatott. A Google Pixel 8 értéke 61,2 százalékkal zuhant az első három hónapban, és ami még rosszabb hír a Google számára: felülmúlta a Pixel 7a-t, amely 52,5 százalékot veszített értékéből egy hasonló időszak alatt. A OnePlus 11 is jobban teljesített, mint a Pixel 8, az első három hónapban, de még így is jelentős, 48,5 százalékos értékvesztést ért el.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work