7.1 C
Budapest
2022. december. 6. kedd

Ezek a veszélyes fertőzések érkeznek a migránsáradattal

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az olasz egész­ség­ügyi szak­értő sze­rint a mig­rá­ció, il­letve az ál­tala ter­jedő több be­teg­ség lehet a 21. szá­zad leg­na­gyobb ki­hí­vása.

Ranieri Guerra, aki a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában tartott előadást kedden, hangsúlyozta: a migránsáradat kellős közepén fontos a megfigyelő kapacitások kialakítása a fertőző betegségek kiszűrésére, valamint az immunizációs programok kialakítása is.

Egyre nagyobb gondot jelent ugyanis a Közel-Keletről és Észak-Afrikából érkezők körében az úgynevezett polivírus, a nyugat-nílusi láz és a tuberkulózis megjelenése és terjedése

– tette hozzá.

Azért is fontos a szakértő szavaira figyelnünk, mert Olaszországnak komoly tapasztalatai vannak a migránsok egészségügyi kezelésében, hiszen az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint két év alatt negyedmillió menekült érkezett a Földközi-tengeren keresztül az olasz partokhoz.

A főigazgató kiemelte, ilyen körülmények között fontos a fertőző betegségek kezelésére fordított kapacitás növelése a küldő és a célországokban is, illetve az olasz hatóságok

eddig mintegy 100 ezer embert oltottak be

különböző betegségek megelőzése érdekében. Ezenkívül elengedhetetlen a traumákon, szexuális erőszakon, kínzásokon átesett emberek mentális ellátása is.

Ezek a veszélyes fertőzések érkeznek a migránsáradattal

Több fertőző betegséget is behoznak a migránsok (Fotó: MTI)

Forrás: Ripost

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Figyelem! Lőfegyver lehet a TOP-listás körözött személynél! – Ne próbáljátok meg feltartóztatni, hívjátok bármelyik rendőri számot!

Hazai-, európai- és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben a nagyon veszélyes rabló, Sütő Ferenc ellen. Forrás és nyitókép: police.hu Hirmagazin.eu

Vlagyimir Putyin kitiltotta az orosz médiából az „LMBT-propagandát”

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a törvénymódosítás-csomagot, amely megtiltja az a médiában az LMBT-aktivistáknak a nemi átalakítással...

Hétfő esti szamba – Brazília fesztivált rendezett Dél-korea ellen

Brazília már fél óra után eldöntötte a mérkőzést Dél-Korea ellen. A Selecao ellenfele a negyedöntőben Horvátország lesz péntek...

Idén új helyszínen várja az adományokat a Mikulásgyár

Hozzátették, hogy a pesti mellett egy budai helyszínen, az Etele Plazában jelöltek ki hivatalos gyűjtőpontot. Idén csaknem száz ingyenes koncertet...