16.3 C
Budapest
2024. május. 20. hétfő
HomeFőhírekKülföldEz lenne az igazság? Saját emberei ölték meg Kennedyt?

Ez lenne az igazság? Saját emberei ölték meg Kennedyt?

A neves film­ren­dező, Oli­ver Stone azt ál­lítja, hogy egy egy­kori testőr el­me­sélte neki az igaz­sá­got JFK meg­gyil­ko­lá­sá­ról.

Talán nincs még egy olyan téma, legyen az ufó vagy szódabikarbóna, ami annyira foglalkoztatná a közéletet, mint John F. Kennedy meggyilkolása. A merényletről már százával születtek összeesküvés-elméletek, de még egyikről sem mondta ki hivatalosan senki, hogy az lenne az igazság.

Oliver Stone viszont azt mondja, hogy ő tudja, mi történt azon a bizonyos napon Dallasban, 1963-ban. A legendás rendező állítása szerint az elnök elleni merénylet belső munka volt, vagyis a rá vigyázó testőrök követték el.

Ez lenne az igazság? Saját emberei ölték meg Kennedyt?

A filmes mindezt egy egykori kormányzati testőrtől tudja, aki a JFK – A nyitott dosszié című filmje után kereste meg levélben. A férfi nem kért tőle sem pénzt, sem mást, csak el akarta mondani egy szerinte megbízható embernek, amit tud, és addig magában tartott.

Ez lenne az igazság Saját emberei ölték meg Kennedyt 1
Nov. 14, 2010 – Washington, District of Columbia, United States of America – United States President John F. Kennedy conducts a press conference in Washington, D.C. on Wednesday, March 1, 1961..Credit: Arnie Sachs / CNP, Image: 207703194, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press – Archives

A magát csak Ronként emlegető informátor a gyilkosság után fültanúja volt azon rádiós beszélgetéseknek, melyekben a Kennedyre vigyázó testőrök arra utaltak, remek munkát végeztek, és teljesítették a küldetést. Illetve arról is említést tettek, hogy segíteniük kell a társaik menekülését, akik valószínűleg a merénylők lehettek.

A történetet Stone igaznak véli, mert Ron olyan szakzsargont használt, amit csak a katonai kiképzésen átesettek ismernek. Vagyis nem egy civil bolond álmodott nagyot. A rendező már jó ideje őrizgeti a megdöbbentő információkat, de most, hogy az ex testőr már nem él, úgy gondolta, itt az ideje kitálalni mindenről.
Forrás: Ripost

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work