16.4 C
Budapest
2022. május. 16. hétfő

Ez kinek a szégyene? Idősek otthonába került Lerch István! Oszd meg!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Lerch István (Született Budapesten, 1953. szeptember 16-án) Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző, zongorista, énekes, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kjitüntetettje és számos zenei díj tulajdonosa, idősek otthonába került!

Lerch István egy év alatt kétszer is agyvérzést kapott.

Orvosai csodával határos módon meg tudták menteni az életét, azonban a zeneszerző azóta csak árnyéka önmagának. Állapotáról unokatestvére, Kassai György mesélt a Best magazinnak:

– Egy év után kötelező elhagyni a rehabilitációs intézetet. István most egy Pest környéki idősek otthonában van. Nincs gond a hellyel, szép környezetben van, a gondozók kiválóak, csak épp nem ott lenne a helye. Jár hozzá hetente kétszer gyógytornász és logopédus, de a teljes felépüléshez ez neki már kevés. Az orvosok azt mondták, hogy akár otthon is lehetne folytatni a rehabilitációját, ott lenne a legjobb helye. Legszívesebben hazáig futnék vele, de a törvények erre nem adnak lehetőséget. Annyit tehetek mindössze, hogy amilyen gyakran csak tudom, látogatom.

Azt látom rajta, hogy nagyon erős, meg akar gyógyulni, már eddig is szép eredményeket ért el. Az egykor félig lebénult, magatehetetlenül fekvő, jelentősen lesoványodott ember ma már csak ül. eszik, kikerekedett az arca, énekel, elmondja a hét napjait a maga sérült módján. Tele van érzelmekkel, érti, amit mondok neki, és válaszol is rá. Arra a kérdésre, hogy szeretne-e hazamenni, egyértelműen mosolyogva és reménykedve bólintott, hogy igen. Szerintem sokkal intenzívebben kellene vele foglalkozni.

Forrás: Színes Ász

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Kapcsolódó hírek

Halálos baleset, ketten meghaltak..

Ketten haltak meg abban a balesetben, amely a 31-es főúton történt vasárnap délután Heves és Jászapáti között. A Heves...

Nyáron is gyilkol a szén-monoxid

A nyílt égésterű vízmelegítők működtetése miatt a fűtési szezon elmúltával, nyáron is fennáll a szén-monoxid-mérgezés veszélye – hívja fel...

Jó pár napig nem jár a 12-es villamos, busszal utazhattok helyette

Közműjavítás miatt május 16-án, hétfőn üzemkezdettől május 26-án, csütörtökön üzemzárásig a 12-es villamos nem közlekedik - írja a BKK. A...

Putyin tudja, hogy szülővárosát, Szentpétervárt akarja a NATO először elpusztítani, ehhez kellenek e finnek, akiket Anglia buzdít! .. Oroszországot ért támadás esetén Putyin a...

Vad, fenyegető szavakkal dicsekedett legújabb nyilatkozatában az Állami Duma védelmi bizottságának elnöke. Putyin magasrangú szövetségese azzal fenyegetőzött, Oroszország...