11.1 C
Budapest
2024. március. 1. péntek

Ez fontos lehet! .. Műkörömépítés és carbonsemlegesség..

Dátum:

Megosztás:

Az egyik hazai műköröm alapanyagokat gyártó cég azért kezdett el erőfeszítéseket tenni a fenntarthatóság és a környezetvédelem terén, mert felismerték, hogy a műkörömépítés során jelentős mennyiségű hulladék keletkezik, valamint sok alapanyag állati eredetű lehet és esetleg állatokon is tesztelik őket.

A vállalkozás elkötelezte magát amellett, hogy vegán és karbonsemleges műköröm alapanyagokat kínál a piacon.

Az egyik kezdeményezésük az „öko-reszelő”, amelynek célja a műkörmösök által használt eldobható műanyag reszelők mennyiségének csökkentése. Ehelyett fémlemezeket vezettek be, amelyekre cserélhető reszelőcsíkokat lehet ragasztani. Ezáltal hozzájárulnak a műanyaghulladék csökkentéséhez.

mbqagz q
Drophox.com

A cégvezető említette, hogy az alapanyagaikat is vegán jellegűre törekednek, és már a termékeik 96%-a megfelel ennek a kritériumnak. Emellett a csomagolásukat is fenntartható módon tervezik, például speciális önzáródó dobozokat használnak, amelyek lehetővé teszik a ragasztószalag használatának csökkentését. A csomagolásukra rá vannak írva az útmutatások a szelektív hulladékgyűjtésre vonatkozóan, és a térkitöltő anyaguk is lebomló bio töltelék.

A cég újabb lépése a karbonsemlegesség elérése érdekében az, hogy teljes egészében semlegesítik a rendelések kiszállításából adódó karbonlábnyomukat.

84za2ijg
Drophox.com

Ehhez együttműködnek az Erdőmentő Alapítvánnyal, és közösen kiszámították, hogy hány fát kell ültetniük ahhoz, hogy a karbonlábnyomukat semlegesítsék. Idén 350 fát ültetnek, és a honlapjukon nyomon követhető lesz, hogy milyen fafajtákat ültetnek, milyen élőhelyet biztosítanak az állatoknak, és milyen élelmet nyújtanak nekik.

A cégvezető szerint a műköröm-alapanyag piac is egyre inkább elmozdul a fenntarthatóság felé, és sok műkörmös, viszonteladó és műköröm viselő is fontosnak tartja, hogy a termékek környezetbarátak legyenek. A cég azonban azt hangsúlyozza, hogy nemcsak azért törekszenek a fenntarthatóságra, mert van rá kereslet, hanem főként a jövő generációiért teszik, azaz gyermekeik és unokáik jövőjéért.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Csak harmincezer távfűtéses lakás lehet most túlfűtött a fővárosban, de ott is van megoldás – hanganyag

A fővárosi távfűtés rugalmas, a megfelelő beállításokkal a külső hőmérséklethez igazítva biztosítja a megfelelő hőmérsékletet – mondta a...

Kikerült Alekszej Navalnij arcképe a Szabadság téri szovjet emlékműre – videók

A posztert kirakó aktivisták között sok a párhuzam az orosz és a magyar politikai helyzet között. Videó Egy Alekszej Navalnijra...

Ma este Silvester Stallone nagysikerű sorozata: Tusla királya (1-5. részek) – videók

Teljes film magyarul: Tusla királya 1 Tusla királya 2 Tusla királya 3 Tusla királya 4 Tusla királya 5 Kellemes szórakozást a filmekhez! Holnap a 6-9....

Omara Portuondo, a kubai zenei legendák egyike, 2024. október 6-án Budapesten adja utolsó magyarországi koncertjét – videó

Omara Portuondo, a kubai zenei ikon, 2024. október 6-án Budapesten adja utolsó magyarországi koncertjét. Bár pontos okokat nem...