-0.5 C
Budapest
2023. november. 30. csütörtök

Ez döntheti el a háborút: bemutatjuk az orosz és az ukrán hadsereget

Dátum:

Megosztás:

Számtalan hírt és információt lehet olvasni az orosz-ukrán háború kapcsán.

Egyelőre semmi biztosat nem lehet tudni, mert folyamatosan ellentmondásos hírek érkeznek a támadás négy frontjáról.

A Twitteren és különböző egyéb csatornákon rengeteg képet és videót lehet látni a szembenálló felek harci eszközeiről és hozzávetőlegesen meg lehet becsülni a támadások méretét és kiterjedését.

Legfrissebb hírek a háborúról..

Ennek apropóján megpróbálunk hozzávetőlegesen képet adni a szembenálló felek haderejéről, a használt fegyvernemekről. Megpróbáljuk felmérni a felek a kapacitásait és az általuk használható fegyvernemeket a nyilvánosan hozzáférhető adatok alapján. Ami biztos, hogy a kirajzolódó kép alapján elmondható, hogy ez egyfajta Dávid és Góliát harca, ugyanis az orosz hadsereg mind a fegyverekben, mind az erőforrásokban méretéből adódóan sokkal jobb helyzetben van.

Múlt csütörtök hajnal óta tart Ukrajna orosz offenzívája. Az orosz hadsereg hamar elérte a fővárost, Kijevet, számos helyen megtorpantak, de bizonyos helyeken, főleg délen eddig sikeresnek mondható az orosz előretörés.

Egy T-80-as harckocsi a fehérorosz-orosz közös hadgyakorlaton a fehéroroszországi Oszipovicsszkij gyakorlótéren, a mogiljovi régióban. FORRÁS: SPUTNIK VIA AFP/VIKTOR TOLOCHKOUkrajnát továbbra is északról, keletről és délről is támadják az orosz csapatok. Láthatóan az orosz hadsereg egyelőre nem használja teljesen modern kapacitásait az ukrán fronton. Ennek több oka is lehet, de vélhetően az állhat a konvencionális háború mögött, hogy egyelőre próbálják felmérni az ukrán haderők fegyveres kapacitásait, képességeit.

MINDENESETRE AZ ELMONDHATÓ, HOGY AZ OROSZOK A HADSEREGÜK CSAK EGY RÉSZÉT VETIK BE UKRAJNÁBAN, MELLŐZVE A TELJES VALÓDI KAPACITÁSUKAT.

Legfrissebb hírek a háborúról..

 

Az Orosz Föderáció a hadsereg erősségét tekintve globálisan a második helyet foglalja el kumulált adatok szerint, míg Ukrajna csak a 22-ik. Népességét tekintve Ukrajna a 2020-as adatok alapján 44 millió körüli, míg Oroszország 144 millió lakossal rendelkezett. Ebből szolgálatra  bevethető 15,6 millió Ukrajnában és 46,7 millió fő Oroszországban. Az aktív szolgálatban részt vevő katonák számát tekintve Ukrajna 20. a maga 200 ezer főjével, míg Oroszország ötödik helyet foglalja el a haderők 850 ezres aktív létszámával.

Ukrán katonák járőröznek egy biztonsági ellenőrzőpontnál 2022. február 25-én Kijevben. FORRÁS: GETTY IMAGES/ANASTASIA VLASOVA

MINDEN TERMÉSZETI ÉS KATONAI ADOTTSÁGOT FIGYELEMBE VÉVE A NYUGATI TÁMOGATÁS ELLENÉRE DÁVID ÉS GÓLIÁT KÜZDELMÉRŐL BESZÉLHETÜNK, MIVEL MINDEN FEGYVERNEMBEN, HADITECHNIKÁBAN ÉS A LÉGIERŐBEN OROSZORSZÁG SOKKAL FEJLETEBB UKRAJNÁNÁL.

Az orosz föderáció fegyveres erői

A mai hadsereget a Szovjetunió hadseregének jogutódjaként Borisz Jelcin alapította 1992-ben. Az orosz védelmi minisztérium alárendeltségébe tartozó orosz haderő alapvetően három részre oszlik: a szárazföldi-, légierőkre és a haditengerészetre és egy különálló hadnemként létrehozták a hadsereg logisztikai támogatását is, amely önállóan működik az előző háromtól. Ezektől függetlenül létezik még a Hadászati Rakétacsapat, amely az orosz nukleáris erők része és szárazföldi telepítésű interkontinentális ballisztikus rakétákkal van felszerelve. Önálló fegyvernemként továbbá még beszélhetünk az orosz kozmikus-, és légideszant-csapatokról is.

Egy T-90-es harckocsi lő a 2021-es Nemzetközi Katonai Játékok tankbiatlon versenyén a Moszkva melletti Alabinóban, Oroszországban. FORRÁS: SPUTNIK VIA AFP/ALEXEY MAISHEV 

MINDEZEK MELLETT MÉG SZÁMOS KIEGÉSZÍTŐ CSAPAT LÉTEZIK, AMELYEKET FŐKÉNT HÁBORÚ IDEJÉN VONNAK BE A FEGYVERES ERŐK MELLETT, MINT PÉLDÁUL AZ OROSZ HATÁRSZOLGÁLAT EGYSÉGEI.Oroszország rendelkezik globálisan a második legerősebb hadsereggel közvetlenül az Egyesült Államok után jelentősen lemaradva a 62 milliárd dolláros költségvetéssel (2020-as adat). A 2010-es georgiai (grúziai) háború után 650 milliárd dolláros fejlesztést jelentettek be. 2012 óta, 2021 áprilisáig szárazföldi erők több mint 15500 darab fegyverrendszert és felszerelést kaptak, és valamennyi rakétabrigádot újrafegyvereztek az Iszkander taktikai ballisztikus rakétarendszerrel.

Legfrissebb hírek a háborúról..

A légierő és a haditengerészeti repülés több mint 1500 repülőgépet és helikoptert, a haditengerészet pedig több mint 190 hajót és csónakot kapott.

2012 ÓTA, ÉS 2020 DECEMBERÉIG 37-SZERESÉRE NŐTT A NAGY HATÓTÁVOLSÁGÚ SZÁRAZFÖLDI, TENGERI ÉS LÉGI RAKÉTÁK SZÁMA. A HORDOZÓRAKÉTÁK SZÁMA SZINTÉN 13-SZOROSÁRA NŐTT.

Az ország egymillió főt meghaladó aktív személyzettel rendelkezik, amelyhez hozzá jön még a több mint kétmillió tartalékos állomány is. A haderők mintegy 30%-a szerződéses katona. Minden 18 és 33 év közötti orosz állampolgárságú férfi számára kötelező az 1 éves sorkatonai szolgálat. A TASS közlése szerint az orosz védelmi minisztérium adatai alapján az orosz hadseregben és flottában szolgálatban lévő modern fegyverek aránya 71,2%, a fegyverek használhatósága 99%-os 2021-től kezdődően.

Oroszország katonai körzetei. FORRÁS: IRP/FAS

Az Orosz Föderáció fent bemutatott 3 fő komponense 2010 óta öt katonai körzetben van elosztva, melyek a következők:

 • Északi Katonai Körzet Szeveromorszk központtal;
 • Nyugati Katonai Körzet, Szentpétervár központtal;
 • Déli Katonai Körzet Rosztov-na-Donu központtal;
 • Központi Katonai Körzet Jekatyerinburg Központtal;
 • Keleti Katonai Körzet Khabarovsk központtal.

Az orosz haditengerészet

A haditengerészet négy flottából és egy flottillából áll: az Északi Flotta, a Balti Flotta, a Fekete-tengeri Flotta, a Csendes-óceáni Flotta és a Kaszpi-tengeri flottilla. A négy flotta és flotillla összesen 350 hajóból és tengeralattjáróból áll.

Az orosz haditengerészet Admiral Kasatanov nevű fregattja az orosz haditengerészet zászlófelvonási ünnepségét követően, amikor a fregatt csatlakozik az orosz haditengerészethez, Szentpéterváron. FORRÁS: SPUTNIK VIA AFP/ALEXEI DANICHEV

A 2020-as adatok alapján hozzávetőlegesen 160.000 főből áll az orosz haditengerészet. Az orosz védelmi minisztérium szerint a haditengerészetben a modern fegyverzet aránya 2014-ben meghaladta az 50%-ot. Egy 2019. decemberi jelentés 68%-ra becsülte ezt az arányt.

Orosz légierő

Egy Kamov Ka-52M helikopter, a Ka-52 Alligator felderítő és támadó helikopter továbbfejlesztett változata repül katonai termékek átvétele közben az oroszországi Rosztov régióban lévő katonai repülőtér területén. FORRÁS: SPUTNIK VIA AFP/SERGEY PIVOVAROV

Az Orosz Légierőt és az Orosz Légvédelmi Erőket 2015-ben összevonták az így létrejött új Orosz Légierő három alágazatból áll:

Legfrissebb hírek a háborúról..

légierő, légi és rakétavédelmi erők, és űrhajózási erők. 2020-ban a bevethető erők létszáma 165.000 fő volt.

2022-BEN A LEGTÖBB ESZKÖZT FIGYELEMBE VÉVE 2092 BEVETHETŐ REPÜLŐGÉPPEL ÉS BOMBÁZÓVAL, MÍG 1543 HELIKOPTERREL RENDELKEZIK AZ OROSZ LÉGIERŐ.

A Szuhoj Szu-57 többcélú, ötödik generációs vadászgép bemutatója a MAKS 2021 Nemzetközi Repülési és Űrhajózási Díszbemutatón a Moszkva melletti Zsukovszkijban. FORRÁS: SPUTNIK VIA AFP/EVGENY ODINOKOV

AZ OROSZ LÉGIERŐ NAGYON FEJLETT ÉS MINDEN MUTATÓBAN LEKÖRÖZI AZ UKRÁN LÉGIERŐT.

Nukleáris erők

2021-ben globálisan Oroszország rendelkezett a legtöbb atombombával.

AZ ORSZÁG ÖSSZESEN 6257 ATOMTÖLTETTEL RENDELKEZIK MELYBŐL 1456 STRATÉGIAI ROBBANÓFEJET TELEPÍTETT TÖBB SZÁZ BOMBÁZÓN ÉS RAKÉTÁN KERESZTÜL, ÉS KÖZBEN FOLYAMATOSAN MODERNIZÁLJA NUKLEÁRIS HORDOZÓRENDSZERÉT.

A robbanófejeket az Új START-megállapodás rendelkezései alapján számolják, amelyet 2021 januárjában 5 évvel meghosszabbítottak. A készletéből 1760 atomtöltetet visszavont, míg 4497 töltet potenciálisan bevethető háború esetén.

Az orosz védelmi minisztérium által közzétett felvételen az orosz Varyag rakétacirkáló és az Omszk nukleáris meghajtású cirkáló tengeralattjáró P-700 Granit és P-1000 Vulkan haditengerészeti hajó elleni cirkálórakétákat indít a Csendes-óceánon egy gyakorlat során az oroszországi Kamcsatka partjainál. FORRÁS: SPUTNIK VIA AFP/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY

Atomtölteteit az ország a következő felosztásban képes bevetni:

 • szárazföldi indítású, immobil silók mint az R-36 és az azt helyettesítő RS-28 Sarmat

 • szárazföldi mobil, mint az RT-2PM2 Topol-M és az új RS-24 Yars

 • tengeralattjáró-alapú, mint az R-29RMU2 Layner és az RSM-56 Bulava

 • légi indítású robbanófejek

Az orosz szárazföldi erők

Az orosz szárazföldi erők aktív létszáma 280 ezer fő. Nagyon nagy mennyiségű járművük és felszerelésük van. Oroszország elnöke az Orosz Föderáció fegyveres erőinek legfőbb parancsnoka. Az orosz szárazföldi erők főparancsnoka az orosz szárazföldi erők legfőbb parancsnoka. Az orosz elnök nevezi ki. A szárazföldi erők főparancsnokságának székhelye Moszkvában van.

Orosz robbantó egység a szíriai Aleppóban a szír polgárháború idején. FORRÁS: UNIV_VS_RF/DMITRY_GOLOVKO

2015 óta új felszerelések, mint például az Armata univerzális harci platform, a Bumerang és a Kurganets-25, kerültek bevezetésre és elkezdték felváltani a régi járműveket, mint például a BMP-ket, BTR-eket, mint a T-72, T-90, BMP-1/2/3 és BTR-80-asokat, amelyek aktív szolgálatban voltak, de már elavultak. Az új felszerelések finanszírozása az elmúlt években jelentősen megnőtt, és az orosz védelmi ipar továbbra is új fegyverrendszereket fejleszt a szárazföldi erők számára.

2019 VÉGÉN A SZÁRAZFÖLDI ERŐK MODERN FEGYVERZETÉNEK SZINTJE KÖRÜLBELÜL A 60 SZÁZALÉKON ÁLLT.

2016-ban a szárazföldi erők két Iszkander-M rakétarendszer brigádkészletet, több Tornado-G MLRS-t és Msta-SM önjáró ágyút kaptak. Korszerűsítették a Grad-M MLRS rendszereket is. 2016-ban az orosz szárazföldi erők Buk-M3, Buk-M2, Tor-M2 és Tor-M2U légvédelmi rakétakomplexumot kaptak. Ezentúl Verba MANPADS-eket, több mint 130 BMP-3 IFV-t és BTR-82A APC-t, valamint több mint 20 Tigr-M páncélozott járművet kaptak, amelyek az Arbalet-DM harci modullal vannak felszerelve.

Egy Iszkander-M ballisztikus rakétaindító rakéta telepítése egy hadgyakorlat során, az oroszországi Ivanovo régióban. FORRÁS: SPUTNIK VIA AFP/KONSTANTIN MOROZOV

A modern fegyverek és felszerelések aránya a szárazföldi erőkben 2012 és 2020 között négyszeresére nőtt. Nyolc év alatt több mint 2500 darab páncélozott fegyvert szállítottak a szárazföldi erők harckocsi-alakulatai és katonai egységei számára, köztük több mint 1000 korszerűsített T-72B3, T-72B3M, T-80BVM és T-90M harckocsit. A motorizált lövészcsapatok több mint 1500 darab BMP-3 gyalogsági harcjárművet, korszerűsített BMP-2-t és BTR-82A (AM) páncélozott személyszállítót kaptak.

Legfrissebb hírek a háborúról..

A szárazföldi erők rakétaerői és tüzérsége 2012 és 2020 között több új haditechnikai eszközt kapott – „Iskander-M” operatív-taktikai rakétarendszereket, a „Tornado” család többszörös rakétakilövő rendszereit, „Msta-SM” önjáró ágyúkat.

A szárazföldi erők légvédelmi csapatait is jelentősen korszerűsítették.

A 2020-AS MILITARY BALANCE SZERINT A SZÁRAZFÖLDI HADERŐK AKTÍVAN 2,800 HARCKOCSIVAL, 5.160 GYALOGSÁGI HARCJÁRMŰVEL, 6,100 PÁNCÉLOZOTT SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ JÁRMŰVEL, 1.760 VONTATOTT ÉS ÖNJÁRÓ TÜZÉRSÉGGEL 1.760, 1,352 RAKÉTATÜZÉRSÉGGEL ÉS 2,531 SAM RENDSZERREL RENDELKEZETT

T-72B3M harckocsik az 1941-1945-ös Nagy Honvédő Háborúban aratott győzelem 76. évfordulója alkalmából rendezett Győzelem napi katonai parádé főpróbáján az oroszországi Szentpéterváron. FORRÁS: SPUTNIK VIA AFP/ALEXANDER GALPERIN

Ukrajna hadereje

Ukrajna fegyveres erői az ukrán szárazföldi erőkből, az ukrán haditengerészetből, az ukrán légierőből állnak. Oroszország büdzséjének csak egy töredékével rendelkeznek a 6 milliárd dolláros költségvetésükkel. Az aktív személyzet számát tekintve is mintegy negyedével rendelkeznek az oroszhoz képes a 245.000 aktívan szolgálatot teljesítő fővel. 2022-es adatok alapján Ukrajna 220 ezer tartalékos katonával rendelkezik. 2015-ös adatok szerint mintegy 7 millió fő hívható be a hadseregbe.

Ukrajnába a 2014 óta elkezdődött majd befagyott konfliktus következtében jelentős külföldi fegyverszállítmányok érkeztek, főként a NATO tagállamoktól. A kiújult konfliktus óta a szállítmányok száma jelentős emelkedést mutat. Emiatt nem igazán lehet konkrét képet adni a haderő jelenlegi állapotáról, azonban az elmondható, hogy a 2014-es Krím-félszigeti és Don-medencei háborúhoz képest jelentős javulást mutat az ukrán hadsereg. Az egész hadsereg struktúrája radikális átalakuláson ment keresztül a háború kezdete óta.

Ukrán katonák állnak egy BTR-3-as páncélozott személyszállító mellett Kijev északnyugati részén 2022. február 24-én. FORRÁS: AFP/DANIEL LEAL

AZ SZOVJETUNIÓ 1991-ES ÖSSZEOMLÁSAKOR AZ ORSZÁG JELENTŐS MENNYISÉGŰ SZOVJET HADIESZKÖZT ÖRÖKÖLT, AMELY 2014-RE JELENTŐSEN LEROBBANT ÉS ÍGY KI KELLETT VONNI FORGALOMBÓL.

1991-ben Ukrajna örökölte az összeomló Szovjetuniótól az 1. gárdahadsereget, a 13. hadsereget, a 38. hadsereget, két 6. és a 8. tankhadsereget, valamint a 32. hadtestet is. A 2014-es első orosz-ukrán háború óta keleti szomszédunk jelentős haderőfejlesztésbe kezdett.

Az ukrán szárazföldi erők

A szárazföldi erők az oroszhoz hasonlóan különböző kerületekbe csoportosulnak. A Nyugati Műveleti Parancsnokság, az Északi Műveleti Parancsnokság, a Déli Műveleti Parancsnokság, a Keleti Műveleti Parancsnokság irányítja Ukrajna szárazföldi erejét a területileg illetékes Regionális Igazgatóságokkal.

A SZÁRAZFÖLDI ERŐK 169.000 AKTÍV KATONÁVAL RENDELKEZETT 2016-BAN. UKRAJNA SZÁRAZFÖLDI ERŐI IS KORSZERŰBB HARCKOCSIKAT ÉS SZÁMOS MÁS TÍPUSÚ HARCI FELSZERELÉST KAPTAK A FEJLESZTÉSEKNEK KÖSZÖNHETŐEN.

.

Ukrán katona a „A győzelem fegyverei” című kiállítás megnyitóján, amelyet az ukrán fegyveres erők napjára időzítettek, amelyet minden évben december 6-án ünnepelnek Kijevben, a Szent Mihály téren. FORRÁS: NURPHOTO VIA AFP/VLADIMIR SINDEYEVE

A szárazföldi erők elsődleges alkotóelemei a gépesített gyalogság és a páncélos erők. Az ukrán gépesített és páncélos erők szovjet gyártmányú és modern ukrán páncélozott járművek kombinációjával vannak felszerelve, amelyek közé a T-80, T-64, T-64BM,T-72UA1, fő harckocsik BTR-4, BTR-60, BTR-70 és BTR-80 páncélozott személyszállító járművek és BMP-1, BMP-2 és BMD-2 gyalogsági harcjárművek tartoznak. A szárazföldi erők három hegyi gyalogsági dandárral is rendelkeznek.

Az ukrán légierő

A szárazföldi erőkhöz hasonlóan az ukrán légierő is jelentős és elavult szovjet technológiát örökölt. A függetlenség elnyerése óta jelentősen leromlott a légierő állapota mivel elmaradtak a fejlesztések és a fenntartásra mind egyre kevesebb pénzt fordítottak, így a legtöbb eszköz használhatatlanná vált 2014-re.

MINDEZEK ELLENÉRE AZ ORSZÁG RENDELKEZIK EURÓPA 7-IK ÉS A VILÁG 27-IK LEGNAGYOBB LÉGIEREJÉVEL.

A Fecskék orosz műrepülő csoport MiG-29-es harci gépekkel tart bemutatót a MAKSZ 2021 moszkvai nemzetközi repüléstechnikai és űrhajózási kiállításon a Moszkva melletti Zsukovszkij katonai repülőterén 2021. július 21-én.  Az ukrán haderő is hasonló gépekkel rendelkezik a közös szovjet múlt miatt. FORRÁS: MTI/EPA/SZERGEJ ILNYICKIJ

A légierő egy központi parancsnokság alatt működik több területi egységgel alárendelve:

 • Nyugati Légi Parancsnokság Lviv központtal,
 • Központi Légi Parancsnokság Vasylkiv központtal,
 • Déli Légi Parancsnokság Odessza központtal,
 • Keleti Légi Parancsnokság Dnipro központtal.

Főparancsnoksága Vinnytsia városában található.

Legfrissebb hírek a háborúról..

MINDÖSSZESEN 45.000 KATONÁVAL, 225 REPÜLŐVEL ÉS 519 MOBIL LÉGELHÁRÍTÓ ÜTEGGEL RENDELKEZIK AZ INTERNATIONAL INSTITUTE FOR STRATEGIC STUDIES ADATAI ALAPJÁN.

A légierőn belüli légvédelmi erő a légierő és az Ukrán Légvédelmi Erők egyesítése után vált meghatározóvá.

Ukrán haditengerészet

Az ország haditengerészete minden tekintetben jelentős mértékben le van maradva az orosz haditengerészet mögött. Nagyobb részt a Fekete-tenger medencéjében fejti ki tevékenységét. Öt részből áll: felszíni erők, tengeralattjáró erők, haditengerészeti repülés, rakéta-tüzérség és haditengerészeti gyalogság.

MINDÖSSZESEN 6500 AKTÍV SZEMÉLYZETTEL, 10 REPÜLŐVEL ÉS ÖSSZESEN 38 VÍZI JÁRMŰVEL RENDELKEZIK. A KRÍM-FÉLSZIGET MEGSZÁLLÁSA ELŐTT 15.740 EMBER SZOLGÁLT AZ UKRÁN HADITENGERÉSZETBEN, A FŐHADISZÁLLÁSUK IS SZEVASZTOPOLBAN VOLT.

Egy ukrán katona őrködik az ukrán haditengerészet Ternopil nevű hajójának fedélzetén, amely Szevasztopol kikötőjében dokkol 2014. március 6-án. FORRÁS: AFP/FILIPPO MONTEFORTE

A MEGSZÁLLÁS KÖVETKEZTÉBEN AZ ESZKÖZÖK TÖBBSÉGE A FÉLSZIGETEN MARADT, ÍGY GYAKORLATILAG A HADITENGERÉSZET TELJESEN MEGSZŰNT LÉTEZNI, MERT OROSZORSZÁG NEM ADOTT VISSZA SZÁMOS FŐBB HAJÓT AZ UKRÁNOKNAK.

Az információkat ellenőrizte és a cikk készítésében közreműködött  Demkó Attila, a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhely vezetője.

origo

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

PET-palack visszaváltás: Nemcsak lehetséges, kötelező is!

BUDAPEST (2023. november 29.) – Jövő év elejétől kötelező PET-palack visszaváltás lép életbe Magyarországon, ami talán érdemben hozzájárulhat...

Megszabadulna fölösleges kilóitól?

Fogyjon velünk lemondások nélkül! A lakosság nagy része küzd súlyfelesleggel, ami egyrészt esztétikai probléma, de sokkal inkább egészségügyi, hisz súlyos...

Álmodozó kényelem – útmutató a stílusos és kényelmes pizsamák kiválasztásához nők számára

Az alvás minőségének javítása érdekében ügyelj arra, hogy a hálószobában ne csak friss levegő legyen. Igaz, hogy az...

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...