22.2 C
Budapest
2022. május. 26. csütörtök

Ez a 92 méteres gépszörnyeteg hidakat épít Kínában

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Kínában ez a 92 méter hosszúságú szegmens hídépítő gép fontos szerepet játszik a hosszú hídszerkezetek építésében.

hídépítő gép

Bár úgy tűnik, hogy még mindig emberek fejezik be a tényleges szerelést, a gép rengeteg nehéz feladatot átvállal: helyére szállítja az előregyártott beton híd szegmenseket a csatlakozó pillérekre, melyeket előre felállítottak.
A Bridge Design & Engineering (1) arról számolt be, hogy az ilyen gépek általánossá váltak Kína-szerte az elmúlt évtizedekben. Eredetileg minden gépet egyedileg kellett megtervezni ahhoz a hídhoz, amit fel akartak építeni.

“Ezek a gépek mindig testreszabottak, hogy megfeleljenek az adott híd tervezésének, építési feltételeinek, a gerendák szerkezeti méreteinek és így tovább,” – írta Yabin Liu és Fuchun Yuan. “Még ha a híd projekthez több gépre is van szükség, a szállító különböző leeresztő megoldásokat tervezhet, melyek felépítése, működése és vezérlése is változhat.”

Az utóbbi években azonban a mérnökök kidolgozták annak a módját, hogy a gépek többször is használhatóak legyenek. Köszönhetően a technológiai fejlődésnek és a tervezésnek a legtöbb gépet szét lehet szerelni, és személyre szabhatóak a többi projekthez. Egy ilyen gép átlagosan több mint 700 hídelemet telepít élettartama során.

Forrás: Újvilágtudat

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner

Kapcsolódó hírek

Brüsszelben kiakadtak azon, hogy a magyar kormányban csak fehér magyar emberek vannak

Ahogy arról portálunk is beszámolt, kedden a miniszterek bemutatásával és eskütételével megalakult az ötödik Orbán-kormány. Ezen alkalomból Kovács Zoltán posztolt egy...

Uniós bűncselekménnyé nyilvánítaná az Európai Bizottság a szankciók megsértését

Két javaslattal állt elő az Európai Bizottság, amelyek Ursula von der Leyen elnök szerint segíthetnek még nagyobb nyomást helyezni...

Pórul járt utasok: Rómában rekedt kedden éjjel a Wizz Air 180 utasa, sokan az éjszakát is a repülőtéren töltötték – Itt a légitársaság válasza

Róma – A római repülőtérenhagyta mintegy 180 utasát a Wizz Air légitársaság. A gépnek kedden 22.20-kor kellett volna...

Brit külügyminiszter: Az orosz agressziót nem lehet megbékíteni, erővel kell rá válaszolni! – Liz Truss-t a NATO-határozat sem érdekli, Anglia nehézfegyvereket fog szállítani Ukrajnának!.....

„Most már nem vehetjük le a lábunkat a gázpedálról” – írta sajtóközleményében Liz Truss. „Az orosz agressziót nem lehet megbékíteni....