28.5 C
Budapest
2023. szeptember. 26. kedd

Ez a 92 méteres gépszörnyeteg hidakat épít Kínában

Dátum:

Megosztás:

Kínában ez a 92 méter hosszúságú szegmens hídépítő gép fontos szerepet játszik a hosszú hídszerkezetek építésében.

hídépítő gép

Bár úgy tűnik, hogy még mindig emberek fejezik be a tényleges szerelést, a gép rengeteg nehéz feladatot átvállal: helyére szállítja az előregyártott beton híd szegmenseket a csatlakozó pillérekre, melyeket előre felállítottak.
A Bridge Design & Engineering (1) arról számolt be, hogy az ilyen gépek általánossá váltak Kína-szerte az elmúlt évtizedekben. Eredetileg minden gépet egyedileg kellett megtervezni ahhoz a hídhoz, amit fel akartak építeni.

„Ezek a gépek mindig testreszabottak, hogy megfeleljenek az adott híd tervezésének, építési feltételeinek, a gerendák szerkezeti méreteinek és így tovább,” – írta Yabin Liu és Fuchun Yuan. „Még ha a híd projekthez több gépre is van szükség, a szállító különböző leeresztő megoldásokat tervezhet, melyek felépítése, működése és vezérlése is változhat.”

Az utóbbi években azonban a mérnökök kidolgozták annak a módját, hogy a gépek többször is használhatóak legyenek. Köszönhetően a technológiai fejlődésnek és a tervezésnek a legtöbb gépet szét lehet szerelni, és személyre szabhatóak a többi projekthez. Egy ilyen gép átlagosan több mint 700 hídelemet telepít élettartama során.

Forrás: Újvilágtudat

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Arany (Gold) – amerikai kalandfilm – videó

Kenny Wells (Matthew McConaughey) az évszázad üzletére hajt. Dörzsölt, ambiciózus, tele van ötletekkel - csak éppen pénze nincs....

Megtette első balatoni útját a Komáromban készült új komp +fotók, videó

Bemutatták a BAHART új, Komáromban készített balatoni flottájának két már össszeszerelt darabját: a Tihany nevű kompot és a...

Ezért lehet fontos segítség a konyhában egy okosmérleg

Az SKS 707X konyhai mérleg akár okostelefonnal is párosítható Budapest, 2023. szeptember 25. –  A technológia fejlődésének köszönhetően egyes...

NAPÚT – 6: AZ Utolsó vacsora szereplői – Fülöp

A negyedik apostol Fülöp. A rák csillagjegynek sokszoros jelentése is van! Egyrészt ekkor van a nyári napforduló, vagyis június...