-1.8 C
Budapest
2023. január. 29. vasárnap

Excluzív tanácsok a gyermekneveléshez! Aki teheti, ezt feltétlen olvassa el, hallgassa meg! (Nagyon okos dolgok vannak benne! a szerk)

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Hogyan készítsd fel gyermekedet a mai modern világra? .. Avagy, tanulj meg jó szülő lenni! (Olvasd el és hallgasd!)

Te is észrevetted? A régi jól megszokott nevelési módszerek mára elavulttá váltak, és többé már nem tudod elérni velük legfőbb célodat, hogy jó kapcsolatod legyen gyermekeddel, miközben életrevalóvá szeretnéd nevelni!

Ha Te is többször megfogadtad már hogy:

 • türelmesebb leszel gyermekeddel
 • jobban odafigyelsz rá
 • nem fogsz kiabálni vele
 • megértőbb leszel
 • nem torkolod le végighallgatod vagyis hogy az egyik legfontosabb kapcsolatodat építed

Jól gondold meg! Neves szakértők szerint a kiváló szülői ösztön csak a fele annak, ami szükséges ahhoz hogy gyermeked felnőttként boldog legyen és a kapcsolatotok is kiegyensúlyozott maradjon!

Néhány év múlva ez már késő bánat, ha nem úgy sikerül, de most még tehetsz érte!

Képzeld csak el: odaadó nevelés, .. nulla eredménnyel! Miért?

Miért van az, hogy:

 • nincs igazán tekintélyed és sokszor nem érdekli gyermekedet ha mondasz vagy kérsz tőle valamit?
 • hiába az odafigyelésed később mégsem sikerül feldolgoznia a rossz jegyeket kudarcokat szerelmi csalódásokat és helyt állnia az életben?
 • hiába próbálod jóra
  nevelni a gyermekedet a közösségben negatív dolgokat hall lát a
  többiektől amit átvesz és Te semmit sem tudsz tenni ellene?
 • nem kitartó és ezért semmit nem tud végigcsinálni?
 • nem tud érvényesülni a közösségben?
 • agresszív viselkedésmintákat követ nem igazán képes önfegyelemre és önmegtartóztatásra?
 • nincs jövőképe?

Ezek a problémák csak tünetiek, amiket most észlelsz a gyermeked mindennapjaiban. Azonban ezek okozzák felnőttkorban azt, hogy:

 • gyermeked többre lenne képes mégsem tud érvényesülni a munkahelyén közösségekben.
 • nem hisz önmagában nem szereti önmagát nem kiegyensúlyozott és ez megpecsételi az életét.
 • befolyásolható a barátai belevihetik olyan káros szenvedélyekbe amitől egész életedben óvtad.
 • csekély önbizalma miatt nem találja meg a neki való munkát
 • nem mer felelősséget vállalni és boldogtalan lesz.
 • nem tud bánni a pénzzel ami miatt felnőtt korában folyamatosan anyagi gondjai lesznek

Hiába teszel meg mindent gyermekedért, ha nem jól “tálalod”, akkor ő sose fogja becsülni azt, és nem fog rád hallgatni!

Talán már Te is észrevetted, hogy a világunk az elmúlt évtizedekben alapvetően megváltozott. Ami nem olyan rég még egy jól működő nevelési eszköz volt, mára egyszerre értékét vesztette. Ezért most olyan előrelátónak kell lenned, mint Noé volt, aki képes volt családja és sok állat életét átmenekíteni egy gyors változásokkal és veszélyekkel teli világban. Örülj, mert Neked sokkal könnyebb helyzeted van: Neked ugyanis elegendő csupán gyermeke(i)det átsegíteni ezen az átmeneti helyzeten

FONTOS!

Csak kevesen tudják hogy gyermeked tetteivel és ellenállásával nem ellened, mint szülő ellen lázad, hanem azon kommunikáció ellen, amelyet alkalmazol és amely a világ minden táján elterjedt a szülők körében.

Cseréld le kommunikációdat egy sokkal hatékonyabbra és örökre búcsút mondhatsz a „csakazértsemcsinálommeg” viselkedésnek!

Hallgasd meg Dr. Ranschburg Jenő, Dr. Vekerdy Tamás, F. Várkonyi Zsuzsa, Bóna László, Alkér Orsolya, Jagodics Tamás hozzászólásait, és ki tudod alakítani a saját és megbízható nevelési módszeredet, mert tudom, hogy te is, mint szülő szeretnéd, hogy

 • gyermeked egészséges önbizalommal rendelkező kiegyensúlyozott felnőtt legyen és – ahogy mondani szokták – “a jég hátán is megéljen” méghozzá jól.
 • gyermeked gazdag legyen soha ne kelljen megvonnia magától autót házat nyaralást vagy akár luxus dolgokat és meg tudja valósítani az álmait.
 • a kommunikációnak milyen hatalmas szerepe van abban hogy gyermekedet sikerül-e életrevalónak nevelnie – olyan gyermekké aki fel van vértezve az életben adódó nehézségek leküzdésére és a kudarcok feldolgozására – de még nem ismeri azokat a kommunikációs technikákat és stratégiákat amelyekkel ezt bizonyosan el is érheti.
 • a gyereknevelésre a mindennapi rohanásban de azt a kis időt szeretné úgy eltölteni hogy a gyermekével való kapcsolat napról napra mélyüljön és ne kelljen minden nap a saját lelkiismeret-furdalásával megbirkóznia.
 • a megszerzett tudás milyen hamar megtérül mert olyan azonnal gyakorlatba ültethető ötleteket és tippeket kap amelyekkel minőségi nevelést tud adni gyermekének – amit csak kevesen tudnak megtenni – és ezzel szilárd alapokat teremt gyermeke és az egész család boldogulásához.

Íme, a lehető legfontosabb tanácsok szakemberektől:

Dr. Ranschburg Jenő előadása (részlet): “Kapcsolati krízisek és azok kihatásai gyermeked emberi kapcsolataira”

Az előadásból megtudhatod a kapcsolati problémák és a válás milyen életkorban milyen hatással van a gyerekekre! Az előadó kitért az olyan problémás helyzeteke is amikor az ő véleménye szerint anyai “bűntény” történik és felvázolja az esetleges kiutakat ezekből a helyzetekből. Végül amikor a kérdésekre válaszolt egy apa tette fel a kérdését amelyre a válasz több hallgató szemébe könnyeket csalt. Ebben az előadásban Ranschburg Jenőtől olyan dolgokat hallhatsz amiket még soha sehol nem olvashattál vagy hallhattál tőle.

Dr. Vekerdy Tamás előadása (részlet): “Az óvoda és iskolaválasztás legfontosabb szempontjai”

Tudd meg mik a közösségválasztás (óvoda iskola és később munkahely) legfontosabb szempontjai amiket ha nem veszel figyelembe életeteket megmételyezi a rossz választásból adódó rengeteg napi probléma.Választ kapsz arra a kérdésre is hogy hogyan kommunikálj az óvónőkkel és a tanárokkal hogy együttműködésetek hatékony legyen és mindez ráadásul gyermeked érdekeit szolgálja. Választ kapsz a “szóljak vagy ne szóljak” és “ha szóljak akkor hogyan” kérdéseidre!

F. Várkonyi Zsuzsa előadásai (részlet): “Mi a titka azoknak a szülőknek akiknek nem kell százszor megmondaniuk”, valamint “A szexuális nevelés iránytűje óvodáskorban kisiskoláskorban és kamaszkorban”.

Zsuzsától megtudhatod hogy hogyan érd el hogy ne “pótkerekes kitámasztott biciklis gyereket” nevelj aki az életben nem tudja megállni a helyét mert gyermekkorában nem tanulta meg hogy hogyan lehet önállóan működni. Zsuzsától beszél a testvérféltékenységről és választ ad arra a kérdésre is hogy inkább büntessél vagy dicsérjél szigorú legyél vagy engedékeny.

Megtudhatod hogy miből áll a jó kommunikáció és hogyan érheted el hogy gyermeked tiszteljen kíváncsi legyen a véleményedre meghallgasson és mindig elmondja ha valami bántja vagy ha örül valaminek.

Most egy átfogó képet kapsz arról hogyan kezdd el ezt a fontos témát a gyereknevelésben és hogyan érd el ezzel hogy gyermekednek boldog szexuális élete legyen. Előadásából megtudhatod hogy a különböző korosztályoknál mikor érkeznek el azok a pillanatok amikor felmerül a szexuális kíváncsiság. Zsuzsa előadása után pontosan tudni fogod hogy melyik szülőnek mikor és hogyan kell felvilágosítania gyermekét a szexről.

Bóna László homeopata előadásai (részlet): “Pénzügyi problémák és kihívások lelki feldolgozása”, és “Pénz egészség szeretet” – hogyan függnek össze a pénzügyi döntések és az egészség?

Bóna László előadása során fel fogod ismerni hogy milyen hatással van lelkiállapotod a pénzügyi helyzetedre és mit kell tenned ahhoz ha változtatni akarsz. Megérted hogy pénzügyi gondolkodásmódod gyerekkorodból származik a neveltetésed során alakult jelentősen és így megtudod neked mit kellene tenned gyermeked pénzügyi nevelése során.

Bóna László homeopata író a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság vezetője magyarországi homeopátiás iskola létrehozója. 15 éve foglalkozik az emberi sorsok megismerésével amely során több ezer embert segített életútján. Hatalmas tapasztalata izgalmas felfedezéseket hozott arról hogy milyen kapcsolatban van a pénz az egészség és a szeretet – ha ezt nem ismered akkor az olyan mintha nem tudnád hogyan kell kinyitni egy ajtót. Mindig falakba ütközöl majd.

Hogyan hatnak egymásra pénzügyi döntések és az egészség? Gondolj csak bele! Hoztál már olyan pénzügyi döntést amelynél úgy érezted hogy majdnem belebetegszel? Vágytál már valamire miközben úgy érezted hogy belebetegszel ha nem szerzed meg? Bóna László előadása elvezet majd oda hogy képes leszel felismerni észrevenni és kontrollálni az érzelmeidet a pénzügyi döntéseidben és azt saját magad és gyermeked javadra fordítani.

Alkér Orsolya előadása: “Hogyan tanítsd meg gyermekedet okosabban bánni a pénzzel”

Orsolya az előadásában megosztja eddigi több éves tapasztalatát a gyerekek pénzügyi neveléséről. Feltárja és megmutatja azokat az “apró pénzügyi nevelési hibákat” amelyeket a szülők észrevétlenül elkövetnek nap mint nap. Bemutatja az Anyabank működését annak minden részletével és a legfontosabb pénzügyi nevelési alapelveket amelyek betartásával megteremted gyermeked számár a helyes pénzügyi gondolkodásmód alapjait. Leleplező hatású lesz amikor magadra ismersz egy-egy példában és ráébredsz arra milyen pénzügyi elvekre is nevelted eddig gyermekedet öntudatlanul.

Jagodics Tamás – üzletember, befektető előadása: “A pénzügyi tanítás otthon zajlik”

Tamás 15 éves fiát a legtöbb üzleti vállalkozás tervezésébe bevonja és ezzel egy friss gyerek elme kreativitását tudja beépíteni az éppen induló
vállalkozásba. Az előadó véleménye az hogy az iskolapadban sajnos nem tanulják meg a gyerekek hogy hogyan álljanak meg a saját lábukon. Tamás meggyőződése hogy a gyermekeknek pénzügyi tudást kell adni nem pénzt amikor kilépnek a nagybetűs életbe.
A pénzt ugyanis hamar elköltik azonban a pénzügyi tudásukkal képesek lesznek maguk és családjuk számára olyan életet biztosítani amire vágynak. Ezért minden szülőnek el kell döntenie hogy mivel szeretné gyermekét elindítani az életbe: pénzzel vagy pénzügyi tudással. Gyermeked pénzügyi képzésére soha nem volt még ilyen nagy szükség mint manapság.

 

Azok mondták, akik hallották az előadásokat:

 • “Fantasztikus volt köszönöm hogy ott lehettem nagyon örülök neki!!!!!! Csak azt sajnálom hogy a férjem nem volt ott remélem a következőre eljön velem. Tényleg nehéz aludni most ezután de hát erre figyelmeztettek előre úgyhogy nem kellene meglepődnöm. Nem is tudom melyik volt a legjobb előadás egyik jobb volt mint a másik! Elő kell vennem a jegyzeteket átolvasni többször és cselekedni már alig várom hogy kipróbáljam a gyermekeimen! Legszívesebben megvettem volna mindent amit ott kapni lehetett az összes könyvet játékot kár hogy limitem van.” Szentes Dóra
 • “Több mint 4 éve vagyok kapcsolatban Önökkel használom a termékeiket és szeretem is. De valahogy a konferenciára mégsem akartam elmenni. Úgy gondoltam nem nekem szól. A hanganyagot azért megvettem mert persze kíváncsi voltam. Ahogy hallgattam egyre jobban úgy éreztem hogy kár hogy nem mentem el valamiről mintha lemaradtam volna kimaradtam…
  Volt olyan mikor mentem kocsival szólt az előadás és megérkeztem oda ahová indultam de nem tudtam kiszállni és otthagyni mert végig akartam hallgatni az előadót. A szülők által feltett kérdések között is olyan jó volt hallani hogy olyan kérdéseket tettek fel amit én is megkérdeztem volna. A következőn biztos ott leszek!” – Soós Andrea
 • “Nagyon hálás vagyok azért hogy olyan gazdag útravalóval mehettem haza. Ami a legjobban tetszett hogy az előadókról rám ragadt egy része a lelkesedésüknek a gyerekek iránti feltétlen odaadásuknak ami azóta sem múlt el. Elkezdtem olvasni Gordon könyvét amit biztos nem tettem volna meg e nélkül a lökés nélkül. Külön köszönöm a letöltési lehetőséget mert több hangzott el mint amit első hallásra meg tudtam emészteni.” – Fodor József

Forrás:  eletrevalogyerek

Képek: Hirmagazin.eu

 

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Helyreállt vasárnap hajnaltól a menetrend a Budapest-Miskolc vonalon

Várhatóan vasárnap hajnaltól már nem kell késésekkel, vonatkimaradásokkal számolni a Budapest-Miskolc vonalon, mivel megjavították a sorompót Rákosliget és...

Hungarians love online games!

Hungarians fell in love with online games during the Covid period and have been playing games ever since. Casino,...

A nagy pénzrablás: videón, ahogy a budapesti tolvajok tömbökké olvasztották a lopott aranyat – videó

Egykilónyi, 14 millió forint értékű aranygranulátumot dolgoztak fel a tolvajok. Aranytömbökké olvasztották a lopott aranygranulátumot a tolvajok, akikkel szemben...

Elő a szelvényekkel! – mutatjuk a hatos lottó nyerőszámait

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 4. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok: 1 (egy) 3 (három) 17 (tizenhét) 26 (huszonhat) 40 (negyven) 45 (negyvenöt) Nyeremények: 6 találatos...