9.4 C
Budapest
2022. szeptember. 28. szerda

Évszázadok után először csökkenhet a Föld lakossága, ezek az okok állnak mögötte..

Dátum:

Megosztás:

Évszázadok óta növekszik bolygónk lakossága, de hamarosan véget érhet a folyamat. Egy új kutatás, mely a világhírű The Lancet tudományos folyóiratban jelent meg, 2064-re becsli a lakosság tetőzését, valamivel 10 milliárd fő alatt.

Jelenleg a Föld lakossága valahol 7,8 milliárd fő lehet, 43 év múlva ez 2,9 milliárd fővel nőhet a kutatók szerint, majd 2100-ra már 8,8 milliárdra csökkenhet. A kutatást vezető Stein Emil Vollset elmondta, hogy utoljára a 14. század közepén csökkent a Föld lakossága – ekkor a pestis volt a fogyás oka.

Ha az előrejelzésünk stimmel, ez lesz az első populációcsökkenés, amelyet a termékenység csökkenése okoz, és nem járvány vagy éhinség.

– írja Vollset. A kutató szerint lesznek országok, amelyek lakosságok felét elveszíthetik addigra, ilyen lehet Japán, Dél-Korea, Thaiföld, Spanyolország, Olaszország és Portugália is. Még Kína is megfeleleződhet 2100-ra a jelenlegi 1.4 milliárd főről 700 millió köré.

Vollset szerint két fő ok húzódik meg a folyamat mögött: az egyik a modern fogamzásgátlás fejlődése, a másik pedig az oktatásban résztvevő egyre több nő. Ezek csökkentik legjobban a nők átlagos gyermekszámát, ami a legnagyobb hatású összetevője a populációnak.

Egy másik szakértő úgy fogalmazott, hogy a csökkenés miatt Európa és Ázsia el fogja veszíteni domináns hatását és Afrika, valamint az arab világ fogja formálni leginkább a jövőnket. A szakértők szerint ez az új világ kötelezővé fogja tenni az államok számára a migráció elfogadását, mivel tudományos bizonyítékok vannak a bevándorlók gazdaságpörgető hatására.

Ladbible

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A “Donyecki Népköztársaság” kivételével mindenhol Oroszországhoz akarnak csatlakozni..

A GAZETA.RU beszámolója szerint 100%-os feldolgozottság mellett a következő eredmények születtek: Herszon: 87,05% Zaporizzsja: 93,01 % Luhanszk: 98,42 % és Donyeck még...

Orbán Viktor: „Európában egyre több a dühös ember, mi is azok vagyunk”

A miniszterelnök szerint: „Ha ez így megy tovább, egész Európa belegebed. Ideje erről őszintén beszélni amerikai barátainkkal is.” „A...

Kiderült, mikor érkeznek a III. Károly király portréját ábrázoló bankjegyek

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó, III. Károly király portréját ábrázoló fontbankjegyeket, amelyek várhatóan két év...

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása A kettős tömegű lendkerék feladata a motor által termelt mozgási energia tárolása...