9.2 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

Evés, ivás, mobil, pizsama, ágynemű – így kellene készülnünk egy jó alvásra

Dátum:

Megosztás:

A Magyar Alvás Szövetség tájékoztatása szerint a magyarok kicsit kevesebbet alszanak, mint a világ lakossága.

A világ civilizált lakossága általában nem alszik jól – mondta az InfoRádióban a Magyar Alvás Szövetség elnöke.

„A Magyar Alvás Szövetség egy négyéves kutatás együttműködő résztvevőjeként igyekszik követni, hogy hogyan alszanak a magyar emberek, és a nemzetközi trendektől nem nagyon térünk el, egy kicsit alszunk rosszabbul, mint az európai átlag. Hétköznap átlagosan 6,8 órát, hétvégén pedig átlagosan 7,6 órát alszanak a magyarok. A nemzetközi ajánlás 7 és 9 óra között van a felnőtteknél” – mutatott rá G. Németh György.

Elmondta azt is, hogy amióta az emberiség mesterséges fényt használ, átlagosan egy órát csökkent az alvás napi mennyisége. „Ez nem jó jel. Ez nyilván az életmódból adódik, illetve az utóbbi 15 évben azoknak az eszközöknek a használatából, mint a televízió, az okoseszközök, a tabletek, a telefonok, amelyek esti használata kifejezetten károsan befolyásolja az alvásunkat” – figyelmeztetett.

Az alvás szerepét, értékét jobban meg kellene becsülnünk szerinte.

„Kezdve az ágy, a matrac, a hálóruha, a hálónemű minőségétől egészen odáig, hogy megfelelő módon a szervezetet tudatilag és fizikálisan is készítsük fel arra, hogy következik egy olyan időszaka a napnak, amely nagyon szép is tud lenni egy tevékeny nap után, egy kellemes, jóízű alvás, amelybe beleférnek az édes álmok is” – magyarázta a Magyar Alvás Szövetség elnöke. Elmondta még, hogy este 6 óra után már ne egyenek azok, akik este 10 órakor álomra hajtják a fejüket, de a folyadékbevitel is csak korlátozottan ajánlott, mert a sok folyadék miatt „szegmentált lesz az alvásunk” – tette hozzá G. Németh György.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Ma este folytatjuk a Silvester Stallone maffiás sorozatát – Tusla királya 6-9 – videók

Tusla királya 6 Tusla királya 7 Tusla királya 8 Tusla királya 9 Kellemes szórakozást a filmekhez! Még több film itt! Our media displays content...

Ha most cselekszünk, ontani fogja a virágot a muskátli

Bár még nincs itt az idő, hogy kitegyük a szabadba pompázni kedvenc cserepes virágunkat, a muskátlit, már kezdhetjük az...

Dúvadrekord a Bakonyban – képek

A Képesfa Vadásztársaság mesébe illő területén mutatta be a Bakonyi tájegység idei dúvadterítékét. Az egy híján száz dúvaddal...

Acsa: eladó villa, kastély 13 szobás – 5,197,5 millió Ft, de akkor ez mennyi? .. Te mit gondolsz?

5 Milliárd 197 Millió 500 ezer, vagy 5,197,5 millió Ft, azaz 51.975.000.000.- Ft? Na ne nézzük meg a képeket,...