9.4 C
Budapest
2022. szeptember. 28. szerda

Évekre börtönbe kerülhet Lovasi András

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Lovasi András még tavalyelőtt, 2019 márciusában okozott balesetet, amikor összeütközött egy rendőrautóval.

Az egyik rendőr súlyosan megsérült. a szakértői véleményben az áll, hogy maradandó fogyatékossága lett, így a vád is módosul a zenész ellen, aki akár évekre börtönbe kerülhet emiatt.

A VII. kerületi Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésében okozott balesetet Lovasi András 2019 márciusában.

TEREPJÁRÓJÁVAL A TILOS JELZÉS ELLENÉRE BEHAJTOTT A KERESZTEZŐDÉBE ÉS NEKIMENT EGY RENDŐRAUTÓNAK. A KOCSIBAN UTAZÓ KÉT RENDŐR KÖZÜL AZ EGYIK SÚLYOSAN MEGSÉRÜLT, ELTÖRT A KULCSCSONTJA ÉS KITÖRT TÖBB FOGA.

Ütközésben összetört rendőrautó a VII. kerületben, a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésében. A balesetet Lovasi András okozta. FORRÁS: MTI/MIHÁDÁK ZOLTÁN

A Blikk az esettel kapcsolatban megkereste a Fővárosi Főügyészséget. Kiderítették, hogy az orvosszakértő szerint

AZ EGYIK RENDŐRNEK MARADANDÓ FOGYATÉKOSSÁGGAL KELL LEÉLNIE AZ ÉLETÉT. 

“A kérdezett ügyben – a sértett által már a bírói szakban csatolt további orvosi iratokra figyelemmel – a Pesti Központi Kerületi Bíróság az igazságügyi orvos szakértői vélemény kiegészítését rendelte el, amely megállapította, hogy a közlekedési baleset a sértettnél maradandó fogyatékosságot eredményezett.

Erre az új körülményre figyelemmel a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a vádirati tényállás módosítása mellett a cselekmény jogi minősítését is maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségére módosította”

– írta válaszában dr. Gasz Péter, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjét helyettesítő ügyésze.

A lap próbálta megkeresni az esettel kapcsolatban Lovasi Andrást, nem jártak sikerrel. Korábban azt mondta, hogy el fogja fogadni az ítéletet.

Nem változott az álláspontom ahhoz képest, ami egy éve, a baleset után is volt. A felelősségemet elismerem. Várom az ügyben az ítéletet, és bármi is lesz az, elfogadom – mondta korábban a Blikknek a Kiscsillag frontembere.

Lovasi András. FOTÓ: SZABÓ GÁBOR – ORIGO

Lovasi szeretett volna peren kívül megegyezni a rendőrökkel, mediációs eljárást kért, de az ügyészség ezt elutasította.

A lapnak nyilatkozó ügyvéd szerint  3 ÉVRE IS BÖRTÖNBE KERÜLHET A ZENÉSZ. Ha viszont az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és megbánást tanúsít, felfüggesztett börtönbüntetést vagy pénzbírságot kaphat.

Amennyiben nem tesz beismerő vallomást, akkor a bíróság lefolytatja az eljárást, s így akár évek is eltelhetnek az elsőfokú ítéletig” 

– mondta a lapnak dr. Szilágyi Roland, az ügytől független ügyvéd.

origo

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Kiderült, mikor érkeznek a III. Károly király portréját ábrázoló bankjegyek

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó, III. Károly király portréját ábrázoló fontbankjegyeket, amelyek várhatóan két év...

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása A kettős tömegű lendkerék feladata a motor által termelt mozgási energia tárolása...

Jevgenyij Prigozsin állítja, Ő irányítja a Wagner-csoportot..

Jevgenyij Prigozsin állítása szerint 2014. május 1-jén született meg az orosz magánhadsereg. Jevgenyij Prigozsin Kreml-közeli orosz oligarcha hétfőn hivatalosan...

Putyin: Európának tisztelnie kell Moszkvát és Minszket!

A fehérorosz elnök pedig kijelentette: Európa jövője közös Oroszországéval és Fehéroroszországéval. Az európai országoknak tisztelettel kell viszonyulniuk Oroszországhoz és...