Home Newspaper HOLLAND - Language Learning Europa moet onmiddellijk zelf met kust- en grenswacht beginnen

Europa moet onmiddellijk zelf met kust- en grenswacht beginnen

0

„Europa moet onmiddellijk zelf met kust- en grenswacht beginnen”

holland
Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be
Als het van Europees parlementslid Guy Verhofstadt afhangt, komt er snel een Europese kust- en grenswacht. Dat zei hij in VTM NIEUWS. „Het palaveren moet stoppen, tijd voor actie.”

Over de perikelen rond het begrotingsconclaaf wilde Verhofstadt niets kwijt

Op de vraag van VTM-nieuwsanker Dany Verstraeten of Verhofstadt niet moedeloos wordt van de passieve houding van Europa, antwoordt het Europees Parlementslid: „Het gaat niet goed met Europa, maar we moeten blijven zeggen dat de enige oplossingen Europese zijn. Momenteel doet iedereen zijn eigen ding. Europa moet onmiddellijk zelf met een kust- en grenswacht beginnen. Vier maanden geleden heeft de Europese Commissie dat voorstel geïntroduceerd, intussen is de Raad van Ministers nog altijd daarover aan het palaveren, het is tijd voor actie.””Donderdag komt de Europese Raad, de 28 staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie, op een top bijeen en ik hoop dat ze zich daar zullen beroepen op Artikel 78 van het Verdrag dat stelt dat urgentiemaatregelen in tijden van crisis getroffen kunnen worden. Wat moet die maatregel zijn? Eenvoudig, onmiddellijk beginnen met een grens- en kustwacht. En niet alleen op de grens met Turkije, maar ook op die van Italië, Bulgarije en andere.”

Volgens Verhofstadt moet aan die grenswacht de macht gegeven worden om vluchtelingen te registreren, vingerafdrukken te nemen en belangrijker, om een onderscheid te maken tussen echte vluchtelingen die onder de Conventie van Genève opgenomen kunnen worden en migranten die van de situatie misbruik maken. „Het kan niet dat we aan de Turken zeggen: ‘U mag bepalen wie binnen mag en wie niet.’ Stel dat een Koerd in moeilijkheden naar Europa wil komen en Turkije beslist om die niet te doorlaten, dan is dat inhumaan. Het is belangrijk dat Europa, in samenspraak met de Verenigde Naties, beslist wie naar hier komt.”

Voorts heeft de liberale fractieleider gezegd dat Open Vld en de Belgische regering aan zijn visie tegemoetkomen. Over de perikelen rond het begrotingsconclaaf wilde Verhofstadt niets kwijt.

Forrás: http://www.demorgen.be/

Exit mobile version
Megszakítás