7.1 C
Budapest
2022. december. 5. hétfő

Észak-koreai provokáció – képgaléria

Dátum:

Megosztás:

Észak-Korea négy rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki szombaton Phenjan e heti kísérleti robbanáspontjában

– közölte a dél-koreai hadsereg.

Ez akkor történt, amikor az Egyesült Államok és Szöul befejezte valaha volt legnagyobb légierő-gyakorlatát.

Az észak-koreai fellövések között volt egy interkontinentális ballisztikus rakéta és egy, amely a déli felségvizek közelében landolt.

Yoon Suk-yeol dél-koreai elnök azt mondta, hogy „valójában területi invázióról” van szó. A kilövésekre akkor került sor, amikor több száz amerikai és dél-koreai harci repülőgép – köztük B-1B nehézbombázók – vett részt a Vigilant Storm gyakorlaton, amelyet Phenjan „agresszívnek és provokatívnak” minősített.

Képgaléria itt!

“A dél-koreai hadsereg négy rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát észlelt, amelyet Észak-Korea indított el az észak-phengan tartományi Tongrimból a Nyugati-tenger felé ma délelőtt 11:32 és 11:59 között”

– mondta a dél-koreai vezérkari főnökök (JCS) – áll egy szombati közleményben, a Sárga-tenger másik elnevezésével.

“Repülési távolságukat körülbelül 130 km-en (80 mérföldön), körülbelül 20 km-es magasságban és körülbelül 5 Mach sebességnél észlelték”

– tették hozzá.

Az 5 Mach a hangsebesség ötszörösének felel meg. Az Egyesült Államok és Dél-Korea arra figyelmeztetett, hogy ezek a kilövések Észak-Korea nukleáris kísérletébe torkollhatnak, és válaszul szombatig meghosszabbították a légierő gyakorlatát.

A Vigilan Storm az eredeti tervek szerint hétfőtől péntekig futott volna. Phenjan felpörgette a rakétákat válaszul a gyakorlatokra. Az ilyen gyakorlatok régóta heves reakciókat váltanak ki Észak-Koreából, amely egy invázió próbájának tekinti őket. A Vigilan Storm szombaton véget ért, és az Egyesült Államok légiereje két B-1B nagy hatótávolságú nehézbombázót vetett be az utolsó napon egy felpörgetett erődemonstrációban. 2017 decembere óta ez volt az első alkalom, hogy B-1B-k repültek a Koreai-félszigetre.

Képgaléria itt!

A dél-koreai JCS azt mondta, hogy bizonyította „képességét és készségét arra, hogy határozottan válaszoljon az észak-koreai provokációkra”.

Forrás

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Orbán Viktor Miniszterelnökünk tegnap így köszöntötte fel a magyarokat: Áldott adventet kívánok! ..

Áldott adventet kívánok! - írta Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán.  

2022-es katari FIFA-vikágbajnokság – események, összefoglaló

Itt tudod áttekinteni, mi történt ediig, és mi következik ezután! Google Hirmagazin.eu

Vészjósló az oroszok válasza az EU-s olajársapkára

Oroszország csak olyan országoknak fog kőolajat eladni, amelyek piaci körülmények között működnek együtt vele. Oroszország csak olyan országoknak fog...

Legfontosabb bűnügyi-, baleseti hírek – összefoglaló

Ismét eltűnt két gyermek, Harkály Beáta Alexandra és Horváth Szilveszter. Aki látta őket, hívja a 112-t, vagy bármelyik...