34.1 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Észak-Korea – Kim DzsungUn: Nem koronavírus, hanem egy országon átviharzó lázas megbetegedés az, amiben benne vagyunk – A helyi állami sajtó szerint lázas betegekből összesen 820 620 esetet regisztráltak.. – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Világsajtó – Letarolja Észak-Koreát a koronavírus: teszt és vakcina nélkül küzdenek a humanitárius katasztrófa ellen

Sokáig tagadta Észak-Korea diktátora, hogy a koronavírus jelen van az országában, de miután most két év késéssel bejelentette, hogy a világjárvány őket is elérte, vakcina és teszt nélkül küzdenek a vírussal.

Kim Dzsongun régóta várt bejelentése után elszabadulni látszik a koronavírus Észak-Koreában: eddig 42-re nőtt a halálos áldozatok száma, miután újabb 15 személyről számoltak be.

Az ország elszigeteltsége miatt keveset lehet tudni róla, hogy milyen mértéket ölt a vírus, így azt sem ismert, hogy összesen hány fertőzött van Észak-Koreában, ráadásul a diktátor nem is koronavírusról, hanem egy országon átviharzó lázas megbetegedésről beszélt. Egyelőre annyi ismert, hogy nem állnak rendelkezésre tesztek, ezért lázmérőkkel állapítják meg, hogy valaki beteg-e vagy sem.

A helyi állami sajtó szerint lázas betegekből összesen 820 620 esetet regisztráltak. Az országban csütörtökön hirdettek veszélyhelyzetet, a világ többi gyakorlatával ellentétben azonban nem kérik a betegeket, hogy maradjanak otthon. A sajtó szerint összesen 1,3 millió embert mozgósítottak a fertőzés ellen harcolni, illetve, hogy terjessze az azzal kapcsolatos információkat.

Segítenének, de nem kapnak választ

A Dél-koreai szakértők úgy vélik, a járvány humanitárius válságot idézhet elő a szomszédos országban, mert 26 millió észak-koreai nincsen beoltva, nincsen elég felszerelés a teszteléshez, az egészségügy pedig rossz állapotban van. Dél-Korea és Kína is felajánlotta, hogy küld vakcinákat és segélycsomagokat, de Észak-Korea ezekre még érdemben nem válaszolt.

AP nyomán

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

DIE WELTWOCHE: Visszatérhet a magyar Aranycsapat? – YouTube videó, az Aranycsapat legeredményesebb VB-szerepléséről

Frank Furedi magyar-kanadai író, társadalom-kutató és a Canterbury-i Kenti Egyetem szociológia emeritus professzora úgy látja, hogy a magyar...

Ezt eddig nem tették a kirakatba: aki ebbe a csoportba tartozik, ősztől négyszeres díjat fizet a gázért, de az áram is brutálisan drágul!

Aki kikerül a rezsicsökkentett díjszabás alól, annak a jelenlegi ár többszörösét kell kicsengetnie. A kormány két hete hozott rendeletet...

Alekosz brutálisan beleszállt a visszatérésre készülő Joshi Bharatba: „Mégis, miféle értéket akar képviselni? Olyat, amiben megmutatja, hogyan kell tönkretenni egy boldog családot?”

Ahogy arról médiánk is beszámolt, Joshi Bharat Palik László Hova tűnt? című műsorának adott interjújában bejelentette, fél éven...

Szijjártó Péter újabb bejelentést tett

Air China kínai légitársaság újraindítja a több mint két éve bezárt járatát Peking és Budapest között, így július...