2 C
Budapest
2023. december. 1. péntek

Észak-Korea – Kim DzsungUn: Nem koronavírus, hanem egy országon átviharzó lázas megbetegedés az, amiben benne vagyunk – A helyi állami sajtó szerint lázas betegekből összesen 820 620 esetet regisztráltak.. – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Világsajtó – Letarolja Észak-Koreát a koronavírus: teszt és vakcina nélkül küzdenek a humanitárius katasztrófa ellen

Sokáig tagadta Észak-Korea diktátora, hogy a koronavírus jelen van az országában, de miután most két év késéssel bejelentette, hogy a világjárvány őket is elérte, vakcina és teszt nélkül küzdenek a vírussal.

Kim Dzsongun régóta várt bejelentése után elszabadulni látszik a koronavírus Észak-Koreában: eddig 42-re nőtt a halálos áldozatok száma, miután újabb 15 személyről számoltak be.

Az ország elszigeteltsége miatt keveset lehet tudni róla, hogy milyen mértéket ölt a vírus, így azt sem ismert, hogy összesen hány fertőzött van Észak-Koreában, ráadásul a diktátor nem is koronavírusról, hanem egy országon átviharzó lázas megbetegedésről beszélt. Egyelőre annyi ismert, hogy nem állnak rendelkezésre tesztek, ezért lázmérőkkel állapítják meg, hogy valaki beteg-e vagy sem.

A helyi állami sajtó szerint lázas betegekből összesen 820 620 esetet regisztráltak. Az országban csütörtökön hirdettek veszélyhelyzetet, a világ többi gyakorlatával ellentétben azonban nem kérik a betegeket, hogy maradjanak otthon. A sajtó szerint összesen 1,3 millió embert mozgósítottak a fertőzés ellen harcolni, illetve, hogy terjessze az azzal kapcsolatos információkat.

Segítenének, de nem kapnak választ

A Dél-koreai szakértők úgy vélik, a járvány humanitárius válságot idézhet elő a szomszédos országban, mert 26 millió észak-koreai nincsen beoltva, nincsen elég felszerelés a teszteléshez, az egészségügy pedig rossz állapotban van. Dél-Korea és Kína is felajánlotta, hogy küld vakcinákat és segélycsomagokat, de Észak-Korea ezekre még érdemben nem válaszolt.

AP nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este: Reszkessetek betörők 3-4 – videók

Teljes filmek magyarul: Reszkessetek betörők 3. Reszkessetek betörők 4. Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of...

Piros riasztást is kiadhatnak – mutatjuk, hol tart legtovább az ónos eső

Budapesten kora délutánra lecseng a havazás, esőbe, majd ónos esőbe vált a csapadék halmazállapota. Budapesten is jégpáncélos területek...

Orbán Viktor: Magyarország nem vétózik, olyan, hogy vétó, nincs

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban feltett kérdésekre válaszolt. Szólt Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásáról, a pénzügyi segítségről, a...

Miért jó szigetelőanyag a kőzetgyapot?

A kőzetgyapotot sokan csak homlokzati szigetelőként ismerik, pedig remek tulajdonságai miatt más szigetelési feladatot is elláthatunk vele. Aki csak...