24.2 C
Budapest
2023. május. 29. hétfő

Esik a legnagyobb piac okostelefon-forgalma

Dátum:

Megosztás:

2015 05 11 183051
Forrás: MTI | 2015. 05. 11. 16:16:00

Visszaestek az okostelefonok eladásai Kínában az idei év első negyedében, amikor is a piaci részesedést tekintve az Apple átvette az elsőséget a Samsungtól.
Ez derült ki az International Data Corporation (IDC) nevű számítástechnikai és távközlési piackutató, elemző és tanácsadó cég hétfőn nyilvánosságra hozott adataiból. A telítettség küszöbén álló kínai piacon 98,8 millió okostelefon talált gazdára január-márciusban, ami 4,3 százalékkal kevesebb készüléket jelent az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest. Az utóbbi hat évet tekintve először fordult elő, hogy éves összehasonlításban csökkent az eladott új okostelefonok száma. Az előző negyedévhez képest még nagyobb mértékben, 8,0 százalékkal csökkentek az eladások.

Az iPhone új generációja, az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus sikerének köszönhetően az Apple amerikai vállalat éves szinten 62 százalékkal 14,5 millióra növelte az eladott okostelefonok számát, amivel 14,7 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak. A listát vezető Apple-t két kínai vállalat, a Xiaomi (13,7 százalék) és a Huawei (11,4 százalék) követi.

A dél-koreai Samsung, amely 2014 első negyedében még a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkezett, az idei első három hónapban 9,6 millió okostelefont értékesített. Az eladások 53 százalékkal csökkentek, a cég piaci részesedése pedig 19,9 százalékról 9,7 százalékra zsugorodott.

Kitty Fok, az IDC China igazgatója kiemelte: az okostelefonok piaca egyre inkább telítetté válik Kínában, az eladott készülékek túlnyomó többsége okostelefon, csakúgy mint a fejlett gazdaságokban, azaz az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Ausztráliában vagy Japánban. A gyártóknak ezentúl arra kell rávenniük az okostelefonok és hordozható gépek tulajdonosait, hogy új okostelefonokkal korszerűsítsék eszközeiket.
Kép: Google

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Így fenyegetőznek az ukránok

Az ukrán ellentámadás még nem kezdődött el, de holnap, holnapután vagy egy hét múlva megindulhat Olekszij Danilov, az...

Fél „falat”-nak sem elég ez az egy adag fagyi, Japánban lehet kapni és átszámítva 2,2 Millió Ft az ára..

A világ legdrágább fagylaltjainak megkóstolásához mélyen a zsebébe kell nyúlnia az embernek. Cikkünkben bemutatjuk a világ legdrágább fagylaltjai, illetve...

A végsőkig küzdött: Szomorú részletek a keresésről! – A MOUNT EVEREST lesz SUHAJDA SZILÁRD végső nyughelye..

Talán már nincs is olyan ember az országban, aki ne hallott volna Suhajda Szilárd szívszorító drámájáról. A magyar hegymászót...

Magyar animációs filmé a rövidfilmes Arany Pálma

Buda Flóra Anna francia-magyar koprodukcióban készült 27 című animációs filmje nyerte el szombat este a legjobb rövidfilmnek járó...