11.2 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeFőhírekIdőjárásEsernyőre nem lesz szükség, viszont napszemüvegre annál inkább - időjárás-jelentés

Esernyőre nem lesz szükség, viszont napszemüvegre annál inkább – időjárás-jelentés

Nyugodt, napos idő várható. Eső nem lesz és a szél is jelentősen mérséklődik.

Időjárási helyzet Európában:

Közép-Európa fölé délnyugat felől anticiklon nyúlik be, illetve kontinensünk északkeleti határvidékén is magasnyomású légköri képződmény uralkodik. Szárazföldünk többi részén viszont továbbra is mozgalmas, frontokban gazdag az időjárás. Többfelé előfordul csapadék, amely az enyhe idő hatására a legtöbb helyen eső formájában hullik, a Balkán-félsziget, illetve Törökország térségében intenzív csapadékkal kísért zivatarok is kialakulnak.

Északkelet-Európában viszont továbbra is kemény éjszakai fagyok a jellemzőek, és napközben is 0 fok alatt alakul a hőmérséklet, így arrafelé havazásról, az átmeneti zónában ónos esőről is érkezik jelentés.

A Kárpát-medence felett is nyugalomba kerül a levegő a nyugatról érkező anticiklon hatására, így szerdán nagyrészt napos, száraz idő várható.

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

A gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, és csapadék sem várható. A több helyen erős északnyugati szél veszít erejéből, és már csak a Tiszántúlon lehetnek élénk lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 9 és 12 fok között várható.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem