13.9 C
Budapest
2022. október. 4. kedd

Erzsébet azóta is retteg, egy harci kutya támadta meg őt és kiskutyáit, az egyiket elvitte, soha nem lett meg, megszakad a szíve érte…

Dátum:

Megosztás:

Szokásos programnak indult, de trauma és egy házi kedvenc elvesztése lett a sóstói kutyasétáltatás vége.

Balogh Erzsébet könnyek között emlékezett vissza a két héttel ezelőtti eseményekre, amik mély sebet hagytak benne és családjában.

A képen szereplő csivavát marcangolta meg a támadó kutya, a kiskutya a támadás után eltűnt, de az is lehet, hogy a harci kutya felfalta..

Alig néhány száz méterre a Sóstói Tanösvénytől, otthona előtt találkoztunk Balogh Erzsébettel, aki kihasználva a természet közelségét, rendszeresen sétál el az utca végén lévő tisztásra kutyáival.

Végigsétáltunk az útvonalon, amit azon az ominózus napon három kutyájával is megtett. Két aprócska csivavával és egy beteg, mind a négy lábát műtött labradorral.

Balogh Erzsébet a helyszínen mesélte el, hogy amikor a tisztáshoz értek, ahol játszani szoktak, a nádas mellett megpillantott egy nagytestű kutyát, lánccal a nyakában. Ezután a gazda felvette a két csivavát és elindult hazafelé, de visszaemlékezése szerint semmi esélye nem volt, mert a kaukázusi jellegű kutya azonnal mellettük volt és támadni kezdte őket. A gazdát és a kutyákat egyaránt. Erzsébet próbálta kiabálással és a kutya felé rúgva elijeszteni a támadót, de elesett. Picike nevű kutyája gazdája fejét védte, a hatalmas kutya viszont elragadta és félredobta a csivavát. – Láttam, hogy a hátából kitépte a szőrt. A kiabálásomra az erdő felől két férfi jött segíteni, a kutya viszont egészen addig mindenkit támadott, amíg egyikük le nem tudott törni egy ágat és azzal elkergetni. Sokkos állapotba kerültem, így nem láttam, hogy a kutyám, aki azóta sincs meg, merre menekült el – emlékezett vissza Erzsébet. A csivavát azonnal elkezdték keresni, felhívást tettek közzé a közösségi médiában, de mivel az eset a délutáni órákban történt, a sötétedés miatt a tényleges keresést csak másnap tudták elkezdeni. Akkor viszont rengetegen siettek a kétségbeesett és még mindig sokkos állapotban lévő gazda segítségére.

A területet vadász- és nyomkövető kutyákkal is átfésülték, akik a szagot követve az Alvinci utcától egészen a Hosszúsétatérig mentek a sínek közelében. Sajnos eredménytelenül, a kutya azóta sincs meg. Balogh Erzsébet felkereste a MÁV irodáját is, akik átnézték az érintett szakaszt, de tetemet sem találtak. Erzsébet azóta is szórólapokat tesz a városrész postaládáiba, amivel arra kéri a lakókat, ha látták kutyáját, értesítsék őt. Az eset helyszínének környékén és az otthonuk közelében ruhák vannak szétszórva, Erzsébet ruhái ezek, hiszen ez is reményt ad arra, hogy ha a csivava megérzi gazdája illatát, hazatalál. Balogh Erzsébet célja, hogy a támadó kutyát, amely a Repülőtéri úti házak mögötti egyik kalyibánál van jelenleg kikötve, elszállítsák a környékről.

Mint mondja, nem az ebet, hanem a gazdáját hibáztatja, tudomása szerint nem ő az első, akit az állat megtámadott. Ezzel egyetemben arra is kér mindenkit, hogy a biztonsága érdekében ne sétáljon a tanösvény érintett területén, használjanak egy másik bejáratot, amíg valamilyen megoldásra nem jutnak az ügyben. A rendőrségen már megtette a feljelentést. Megkerestük a megyei rendőr-főkapitányságot, az ilyen ügyekben milyen lehetősége van a környéken élőknek? Egyáltalán elszállíthatja-e a rendőrség biztos helyre az ebet? A kérdésekre egyelőre nem kaptunk választ, de ha érkezik ilyen, azt természetesen megjelentetjük.

FEOL

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Őrült sebességgel száguld egy forró gázbuborék a Föld közelében – videó

A Tejútrendszer középpontjában található fekete lyuk, a Sagittarius A* körül keringő „forró folt" nyomaira bukkantak a csillagászok az...

Forrnak az indulatok: Észak-Korea rakétát lőtt Japán fölé

A japán kormány figyelmeztetést adott ki, hogy a Hokkaidó szigetén élők vonuljanak fedezékbe a rakéta repülése alatt, illetve...

Megszólalt az “év igazoltatásán” átesett férfi – RTL-videó

Felrobbant az Internet egy videótól, amiről mi is hírt adtunk néhány napja. “Nem személy vagyok, hanem Ember”, hangzott el a férfitől Balatonszemesen,...

Luxus lesz a jogsi! Egy átlagos vagy nem jó tanulónak, akár 350-400 ezer Ft-ba is kerülhet! – Egyre kevesebb a tanuló

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki vezetői engedélyt szeretne A jogosítvány megszerzése eddig sem volt olcsó mulatság, hiszen...